moed1wpid-wp-1420135964434.jpegWat sprong ik een gat in de lucht toen ik te horen kreeg dat ik een moedermelk sieraad uit mocht zoeken.  Ik had stiekem al eerder even op de site gekeken nadat ik eigenaresse Irene ontmoet had op de Ouder natuurlijk beurs. Wat bijzonder om straks een aandenken te hebben aan deze bijzondere tijd in de vorm van een sieraad.

Het voeden van mijn dochtertje vind ik een fantastische en bijzondere tijd. Het is niet altijd even makkelijk, want ook wij hebben onze dipjes gehad, maar als je dan uiteindelijk doorzet is borstvoeding geven zoiets natuurlijks, dat ik het voor geen goud had willen missen. We genieten ontzettend van de momenten samen en ik pink al bijna een traantje weg als ik me bedenk dat deze tijd echt overgaat.  Rede te meer om  een sieraad te laten maken wat voor altijd een aandenken zal blijven. We hebben net de mijlpaal van 6 maanden behaald, dus dit is een extra mooi moment!sieraad

Irene heeft op haar mooie en overzichtelijke website een scala aan moedermelk sieraden staan. Je kunt kiezen uit halssieraden, ringen, armbanden, oorbellen en sinds kort ook kindersieraden.

In de moeder melksieraden van Irene wordt emaille verwerkt. Dit is een oude ambachtelijke techniek waarbij glaskorreltjes op het edelmetaal worden vastgebakken. In dat laagje glas kan borstvoeding dus worden vastgebakken. De borstvoeding gaat er niet af onder de douche en ook ruik je het niet.

Mijn keuze ging al snel uit naar een halssieraad. Het is iets wat ik vaak draag in combinatie met oorbellen. Al raak ik dat laatste nogal eens kwijt en ik moet er niet aan denken mijn moedermelk sieraad te verliezen.

sieraad2Ik heb gekozen voor de Polka Dots hanger met emaille. Ik vond deze er op het plaatje meteen al prachtig uitzien. Op de website kun je aangeven welke kleuren je mee wilt laten bakken. Ik heb gekozen voor paars en roze. Paars omdat dit echt míjn kleur is en roze omdat mijn dochtertje van sterrenbeeld stier is en de rozenkwarts daarbij hoort. Haar tweede naam is overigens ook Rozemarijn, dus toepasselijker kon de kleur roze in het sieraad niet worden. Ik heb twee zilveren balletjes mee laten bakken die symbool staan voor mijn twee kindjes. Ook is het mogelijk om de naam van je kind op het sieraad te laten graveren.

Het contact met Irene verliep via de mail. Ik vond het fijn dat ik op mijn vragen snel antwoord kreeg en het contact verliep prettig. Irene is een vrouw die goed meedenkt en dat is met zoiets persoonlijks wel heel erg fijn. Het is ook mogelijk om bij Irene een fotoalbum te laten maken van het hele proces.

Om het sieraad te kunnen maken heeft Irene natuurlijk wel de moedermelk nodig.

moed2Ik vond het best spannend om dit op te sturen, want iedere voedende vrouw weet hoe heilig haar melk is. Dat mag absoluut niet verspilt worden. Maar vol vertrouwen stuurde ik mijn melk op en wat is het dan fijn om van Irene nog een foto te krijgen van het melkmomentje. Dat stelt iedere mama gerust, dus dat was erg prettig!

Ik ben super blij met mijn sieraad en raad het iedereen aan. Het is een bekroning op mijn 6 maanden exclusief borstvoeding geven. Wat ben ik trots op mijn kleine grote meisje dat helemaal alleen op mijn voeding tot klein mensje is gegroeid. En zelfs nu ze ook vaste dingetjes mag eten, genieten we nog intens van de mooie borstvoedingsmomenten. En wat zou het bijzonder zijn als ik haar mijn sieraad later kan geven en kan laten zien: kijk van deze melk heeft mama jou gevoed.

Irene bedankt!

/Mirjam

 

 

2 gedachten over “Review: Moedermelk sieraad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.