Het wordt steeds populairder om alle ‘eerste keren’ vast te leggen van je kleintje. Denk aan het eerste hapje, stapje, uitje, tandje, maar ook zeker (in de aanloop naar) de eerste verjaardag het organiseren van een Cake Smash. Dit wordt steeds vaker door ouders gedaan. Maar wat is het nou eigenlijk precies? Wat heb je nodig om er zelf eentje te organiseren? Of kies je misschien liever toch voor een professionele fotograaf?

Wat is een Cake Smash?

Een Cake Smash houdt in dat het kindje de taart die voor hem/haar staat niet op eet (natuurlijk zal er heus wel een hapje worden genomen én juist dat levert de leukste plaatjes op) maar dat hij/zij er op slaat en er in wroet. Het geeft een rommel, maar de foto’s die er worden geschoten op het moment zelf zijn echt de allerleukste en spontaanste die je je maar kunt voorstellen. Het kind heeft er vaak ontzettend veel plezier in! Vaak organiseren ouders een Cake Smash rondom de eerste verjaardag van hun kindje, om zo ook een toffe foto te hebben voor op de uitnodigingen voor het feest dat er vaak wordt gegeven ter ere van deze speciale gelegenheid.

Zelf fotograferen of een professional inhuren?

Er zijn mensen die ervoor kiezen om een professionele fotograaf deze foto’s te laten maken. Zij hebben vaak de juiste materialen hiervoor in huis, zoals bijvoorbeeld een goede spiegelreflexcamera of systeemcamera. Waarvoor je ook kiest, het gaat om het eindresultaat. Je eigen creatieve ideeën zijn natuurlijk net zoveel waard als die van een professional. Als je zelf de spullen in huis hebt, dan scheelt het je natuurlijk wel in de kosten. En mocht je geen camera hebben en de buurman wel? Waarom zou je deze dan niet even kunnen lenen?

Wat heb je nodig voor een Cake Smash?

Wat je nodig hebt voor een succesvolle Cake Smash is…..een kind! Zonder kind, blijft het taartje zielig en alleen staan en zal er dus niets mee gebeuren. Daar noemen we dus al het tweede essentiële ding dat je moet hebben: het taartje. Je kunt zelf gaan bakken, maar je kunt er ook eentje laten maken door de bakker of patissier. Verder heb je een goede locatie nodig, toffe versiering om alles mee aan te kleden én een outfit voor de kleine dame of heer.

Dan is daar dé dag

Op de dag zelf is het belangrijk dat je het kindje op zijn/haar gemak stelt. Is het een dag vol met tranen, dan is het wellicht een goed idee om alles te verplaatsen. Je wilt tenslotte vrolijke en spontane foto’s en dat gaat niet lukken als het kindje zich niet prettig voelt. Als alles op een goede manier verloopt en de foto’s zijn geschoten dan kun je dezelfde dag, of de dag erna door alle foto’s gaan en de allerleukste uitkiezen om verder te bewerken. Kies meteen het mooiste exemplaar uit voor op de uitnodigingen voor de eerste verjaardag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.