NEMO Science Museum begon en eindigt het jaar 2021 met gesloten deuren. Ondanks de lange sluiting, bezochten in 2021 ruim 235.000 bezoekers het science museum. Families, scholen en volwassen genoten van de nieuwe activiteiten en tentoonstellingen.

In de kerstvakantie organiseert NEMO voor families vier online demonstraties vol verrassende, wetenschappelijke proefjes. De NEMO-experts laten in de interactieve demo meer zien over vuurwerk, ijs en codetaal. Voor wie liever zelf aan de slag gaat, zijn er vele leuke proefjes en experimenten die je thuis kunt doen. Zo hoeft niemand zich te vervelen deze kerstvakantie!

Interactieve demo

In ongeveer 20 minuten laat een expert van NEMO je een aantal spannende, wetenschappelijke proefjes zien. En je kunt gewoon vanuit huis meekijken! Er zijn vier verschillende demo’s en je kunt zo vaak meedoen als je wilt.
  • Dinsdag 28 december, 10.00 uur: Kerst napret
  • Donderdag 30 december, 10.00 uur: Vuurwerk
  • Dinsdag 4 januari, 10.00 uur: IJs
  • Donderdag 6 januari, 10.00 uur: Codetaal

Proefjes voor thuis

Ontdek thuis de wereld om je heen. Laat zelf een autootje rijden, tover een wolk of maak een robothand. Op NEMO Ontdek vind je vele proefjes om thuis mee aan de slag te gaan.

Wandeling Amsterdam Light Festival

Tijdens het Amsterdam Light Festival jaar zie je de meest bijzondere werken van de afgelopen edities van het festival terug op de Amsterdamse wateren. Spot het kunstwerk uit 2018 op de brug naar NEMO van kunstenaar Peter Vink.

2021 in beeld

NEMO heeft in 2021 niet stilgezeten. Het museum opende twee nieuwe tentoonstellingen, er werd lesmateriaal vernieuwd, er kwamen videotrainingen voor leerkrachten en docenten, er werd gewerkt aan de toegankelijkheid van NEMO voor bezoekers met een visuele beperking, er waren nieuwe activiteiten voor volwassenen in De Studio, het landelijke Weekend van de Wetenschap kwam weer terug en NEMO Kennislink dook in de wereld van data en algoritmes.
Foto’s: DigiDaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.