Marie Boe woont op Zilvermaaneiland, een sprookjesachtige plek waar de tijd lijkt stil te staan. Op een middag spoelt de geheimzinnige koffer van haar pas overleden oma aan op het strand. Marie en haar beste vriend Jasper proberen het mysterie te ontrafelen, waarbij blijkt dat ze op het punt staan om het échte geheim van Zilvermaaneiland te ontdekken. Wie is de mysterieuze Geestenkoning en wat zit er toch in haar oma’s koffer?

Meer informatie over het boek kun je hier vinden!

Over de auteur

Michael Reefs (1986) is een van de best gelezen Nederlandstalige kinderboekenauteurs van dit moment. Boek na boek weet ‘de avontuurlijkste schrijver van Nederland’ de jonge lezer met zijn originele en wonderlijke verhalen tot de laatste pagina te betoveren. Zijn avonturen sluiten aan op de tijdsgeest en beleving van kinderen. Het lukt hem als geen ander om ze aan het lezen te krijgen, en hun verbeelding te prikkelen.

Wij hebben al eerder boeken van Michael mogen recenseren en bespreken:

52 gedachten over “Marie Boe 1 – Het spook van villa Donkerhout – Michael Reefs

  1. Graag doe ik mee voor mijn kleindochter die ik aan het lezen probeer te krijgen! Met deze geweldige schrijver moet dat toch lukken?

  2. ook voor dit leuke boek doe ik graag mee voor mijn neefje Alex ! altijd leuk om een verassing te hebben liggen als hij weer komt logeren !

  3. Leuk! Ik doe graag mee voor mijn neefje Robin, die is dol op deze boeken en leest dan ook graag en veel.
    En hij is bijna jarig dus dan kan ik hem extra veel verwennen.

  4. Ik doe mee voor mijn neefje. Hij heeft wat problemen met begrijpend lezen en vindt lezen daarom niet zo leuk. Ik hoop dat dit toffe boek hem het plezier in lezen terug kan geven. Daar heeft hij dan de rest van zijn leven baat bij.

  5. Dit ziet er uit als een leuk spannend verhaal! Ik ben zelf dol op boeken en probeer altijd nieuwe boeken en schrijvers uit voor mijn kinderen. Deze week te horen gekregen dat mijn zoontje ernstige dyslexie heeft maar dat weerhoudt een ons er niet van regelmatig samen nieuwe boeken te ontdekken. Mijn dochtertje is hoe dan ook dol op alle boeken al is ze nog niet in op het niveau dat ze alle boeken al kan lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.