Michael Reefs; geboren Limburger én woordkunstenaar heeft weer een pareltje geschreven; Het geheim van het Klavertjesplein. Sinds zijn twaalfde jaar werkt hij zijn ideeën uit tot de meest bijzondere en spannende verhalen. Een boek komt pas uit als het echt goed genoeg is….hij is namelijk nogal kritisch op zichzelf. Zo begon hij in 2004 aan de serie de Bieb-bende, welke pas in 2011 echt klaar was. Hij besloot vervolgens om het eerste deel te publiceren en dat bleek een groot succes. Kinderen die niet zo dol waren op lezen, gingen dit ineens wél met plezier doen. Missie dubbel en dwars geslaagd dus! Michael schreef in het verleden nog meer boeken, zo ook De Tempeljagers 1 – Het verdwenen eiland Kivamba, welke door onze oudste in één ruk werd uitgelezen. En ook Het geheim van het Klavertjesplein was binnen een mum van tijd verslonden.

Het verhaal

In Hartendal kun je een bijzonder plein vinden, waarop een eigenaardig huis staat; het vervloekte Torenhuis. De dikke muren moeten ervoor zorgen dat een groot Kwaad niet zal ontsnappen, althans dat is wat er gefluisterd wordt. De zes zwarte sloten die op de deur zitten moeten ervoor zorgen dat deze voorgoed gesloten blijft. Sophie, Doortje, Jerry en Rick geloven niets van de verhalen en kunnen niet wachten om het Torenhuis binnen te gaan. Tijdens hun zoektocht naar de sleutels die de zes sloten zouden moeten kunnen openen, komen ze achter de waarheid die de ouderen van het plein proberen te verbergen. Er is 50 jaar geleden namelijk iets verschrikkelijks gebeurd. Langzamerhand wordt het de vier vrienden toch duidelijk… Er huist wel degelijk iets heel gevaarlijks in het Torenhuis. Zijn ze sterk genoeg om dit Kwaad te verslaan? Of zijn te laat en is het Klavertjesplein voor altijd verloren?

Thema’s

Zoals je wellicht al verwacht is vriendschap een hoofdthema in dit boek. De vrienden hebben elkaar nodig en zullen moeten samenwerken. Toch voel je ook wat rivaliteit en jaloezie, waar weer tegenover staat dat vergeven ook heel erg nodig is (maar niet altijd makkelijk natuurlijk).

Michael staat erom bekend dat hij verschillende thema’s in zijn boeken meeneemt. Hij heeft altijd wel een boodschap voor de lezer…en ditmaal draait het voornamelijk om goed en kwaad. Want naast dat we allemaal heel erg goed ons best doen om de beste versie van onszelf te zijn, glipt er zo nu en dan ook weleens een misstap tussendoor. Eigenlijk heeft iedereen wel iets van het kwaad in zich..maar het is ook aan onszelf om nare kwesties op een goede manier op te lossen. Over een ander roddelen is niet netjes, maar wie heeft een schone lei en heeft dit nog nooit gedaan? Heel herkenbaar dus voor iedereen, zeker voor kinderen die +/- 10 jaar oud zijn. Ze moeten zichzelf nog helemaal ontwikkelen…en ondanks dat ze zichzelf vaak heel wat vinden, zijn ze natuurlijk pas een paar jaar uit de luiers en moeten ze nog heel veel leren!

Layout

Tja, wat kunnen we anders zeggen dan dat dit boek natuurlijk de tofste cover heeft die je ooit hebt gezien. Ook binnenin het boek kun je de prachtige illustraties terugvinden, gemaakt door LukeSure. Alles helemaal passend bij dit spannende verhaal, wat je met je neus aan je boek zal laten kleven.

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.