Vroeger, (jeetje, het klinkt alsof ik al bijna een fossiel ben) kwam het vaak voor dat mensen de aankondiging van een huwelijk of geboorte in de krant lieten zetten. Een stuk vrolijker dan de zwart omrande pagina’s die je, ook tegenwoordig, nog steeds tegenkomt. Gelukkig zijn er nog een heleboel andere manieren om de geboorte van een nieuwe wereldburger bekend te maken. Ik deel de vijf leukste opties met jullie.

Ooievaar

We weten natuurlijk allemaal dat de ooievaar kindjes komt brengen, dus deze verdient hoe dan ook wel wat eer. Je kunt een pluche ooievaar op het raam vastmaken, met de kop binnen en de bips buiten, zodat het lijkt of deze door het raam gevlogen is. Ook zijn er ooievaars te krijgen die je in de tuin kunt zetten. Deze blaas je op (vaak zijn ze wel van flink formaat) en vervolgens maak je hem wel goed vast natuurlijk (anders vliegt hij weg….en dat zou zonde zijn). De hele buurt kan zien dat jullie trotse ouders geworden zijn!

Krans

Een krans aan de deur is ook altijd een leuk idee. Je kunt deze versieren met spulletjes die je leuk vindt; denk aan kleine sokjes, schoentjes, lintjes enzovoorts. Je kunt dit in het roze of blauw doen (of allebei, indien er bijvoorbeeld een tweeling is geboren), maar ook gaan voor genderneutraal. Je kunt de krans altijd bewaren voor later, of hergebruiken tijdens Kerst (en dan voorzien van lampjes, kerstfiguren en kerstballen).

Geboortevlag

Wil je geen gigantische opblaas-dingen in je tuin dan kun je er ook voor kiezen om een geboortevlag op te hangen. Deze zijn er in verschillende kleuren en prints, dus er zit ongetwijfeld iets tussen wat helemaal bij jullie pas. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, dus ook hier heb je voldoende keus in. De kwaliteit is hoogwaardig, dus je kunt de vlag nog weken laten hangen, als je dit wilt.

Raamsticker

Wat je vaak ziet, is dat mensen ervoor kiezen om het raam (aan de kant van de straat) te versieren met slingers, vlaggetjes en een toffe raamsticker met naam. Bij Geboorteplein kun je goed terecht voor een mooi exemplaar. Er zijn verschillende mogelijkheden, waaronder een heleboel leuke dieren. En ja, ook een ooievaar!

Ballonnen

Wil je echt uitpakken, dan is een ballonnenboog een leuk idee (ook deze eventjes goed vastzetten natuurlijk). Ook leuk om deze neer te zetten als er een babyborrel wordt gegeven. Je kunt daar natuurlijk hele mooie foto’s bij maken. Of je hangt gewoon overal in de tuin ballonnen op, zodat het overduidelijk is dat er een nieuw wondertje is geboren…en dat mag uiteraard gevierd worden!

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.