Omdat het buiten wat kouder wordt en de avondjes op de bank met een goed boek, een kopje thee en een dekentje weer in het verschiet liggen, dacht ik dat het misschien een goed idee was om weer een leuke boekenblog met jullie te delen. Wellicht zit er wel een goed boek tussen voor onder de boom!

De leesclub aan het einde van de wereld – Sophie Green

In de Australische outback wordt het leven beheerst door twee seizoenen: de maanden waarin het regent en de maanden waarin de droogte heerst. Het bestaan op de uitgestrekte boerderijen is hard, en geïsoleerd. Het is 1978, en er bestaan nog geen mobiele telefoons of internet. De bewoners van deze weidse maar onverzoenlijke wereld zijn op zichzelf aangewezen.

Sybil ziet hoe haar schoondochter Kate worstelt met de eenzaamheid, en samen met haar oudste vriendin Rita smeedt ze een plan: een leesclub. De Amerikaanse Della, die op een naburige boerderij werkt, en Sallyanne, die in het stadje ‘verderop’ – ruim een uur rijden – woont, maken de groep compleet.

Meer informatie vind je hier.

Het grote huis – Erica James

Het is de zomer van 1939 en thrillerschrijfster Romily Temple keert na een promotietour door Europa terug naar Engeland en haar kersverse echtgenoot Jack Deveraux. Maar als Jack onverwacht ernstig ziek wordt en het einde nadert, wordt zijn familie bijeengeroepen – en zijn al volwassen zoons en dochters weten niet van Romily’s bestaan af.

Een week lang verblijven ze in het grote huis, dat niet groot genoeg lijkt te zijn om alle ego’s, ruzies en familiegeheimen te herbergen. Het is slechts een week, maar hun levens zullen nooit meer hetzelfde zijn…

Meer informatie vind je hier.

De Cock en de zwarte weduwe – Peter Römer 

De Cock is op Zorgvlied voor de begrafenis van Cor Huidekooper, een vroegere collega. Iedereen, ook de verse weduwe, is verbaasd als er bij het afscheid een jonge vrouw naar voren stapt en als eerste een rode roos op de kist laat vallen. Niemand weet wie zij is.

Tot ieders verbazing staat enkele dagen later in de krant te lezen dat Cor vermoord zou zijn. De Cock en Vledder gaan op bezoek bij de journalist die het artikel schreef, en ook sporen ze de jonge vrouw op. Het lijkt erop dat Cor in de jaren na zijn tijd bij de politie een dubbelleven heeft geleid…

Meer informatie vind je hier.

Verpest – Liesbeth van Kempen

Wanneer coach Barbara in Frankrijk een workshop verzorgt heeft ze al snel in de gaten dat de zeven deelnemers een gedeeld verleden hebben. De onderlinge sfeer is vijandig en ondanks Barbara’s verwoede pogingen komen ze niet nader tot elkaar.

Wanneer gedurende de week steeds meer deelnemers verdwijnen wordt duidelijk dat het verleden de zeven in rap tempo en niet zonder gevaar inhaalt. In een race tegen de klok moet de waarheid achterhaald worden.

Meer informatie vind je hier.

Dans met mij – Jojo Moyes

In een vergeten hoekje van Londen leert de 14-jarige Sarah op haar geliefde paard Boo te rijden alsof zij samen dansen. Hun leermeester is Sarahs opa Henri, die zelf heeft gestudeerd aan ‘le Cadre noir’, een van de meest prestigieuze rijscholen in Frankrijk. Hij hoopt dat het Sarah een kans in het leven zal geven. Maar als het noodlot toeslaat staat Sarah er weer alleen voor.

Natasha is advocate jeugdrecht en raakt vaak te nauw betrokken bij haar zaken. Ze leeft gescheiden van haar bijna-ex-man Mac, maar nu komt hij tijdelijk weer wonen in het huis dat nog van hen beiden is. Als ze bij toeval Sarah ontmoet en haar een helpende hand biedt, zet dit haar leven pas echt op z’n kop.

Meer informatie vind je hier.

Zonder mij – Dani Atkins

Maddie heeft alles wat ze zich kan wensen: een heerlijk leven, een goede relatie, ze is net zwanger en gaat trouwen. Maar dan is door een noodlottig ongeluk opeens alles anders.

Zes jaar later ontwaakt Maddie uit een coma. Langzaamaan wil ze voorzichtig haar leven weer oppakken, maar hoe doe je dat als voor jou alles in een oogwenk veranderd is terwijl voor iedereen die je kent het leven zes jaar lang is doorgegaan?

Meer informatie vind je hier.

Het kwaad in jou – Karen Rose

Rechercheur Clay Maynard spoort vermiste kinderen op, maar zijn eigen dochter Taylor is door haar moeder jarenlang bij hem weggehouden. Al sinds haar jeugd heeft haar moeder Taylor verteld dat haar vader een monster is, maar nu ze hem eindelijk ontmoet kan ze dat beeld bijstellen.

Terwijl Taylor werkt als therapeut en eindelijk nieuwe vriendschappen en familiebanden durft aan te gaan, ligt er een gevaar op de loer. Een gevaar dat duisterder en bedreigender is dan iedereen kan vermoeden…

Meer informatie vind je hier.

Het huis voor ongewenste meisjes – Joanna Goodman

Quebec, 1950. Als Maggie op haar vijftiende verliefd wordt en zwanger raakt, dwingen haar ouders haar tot adoptie. De rest van haar leven voelt Maggie het gemis.

Haar dochtertje Elodie komt in een door nonnen gerund tehuis te recht. Wanneer een nieuwe wet bepaalt dat psychiatrisch ziekenhuizen voortaan meer subsidie ontvangen dan weeshuizen, verklaart de kerk de kinderen in haar zorg tot patiënt om dat geld op te strijken. Met één pennenstreek wordt een generatie aan verloren kinderen gecreëerd – en Elodie raakt net als duizenden anderen verstrikt in het systeem.

Dit is het verhaal van een moeder en een dochter die moeten vechten om zichzelf, en elkaar, terug te vinden.

Meer informatie vind je hier.

Ultiem bewijs – Peter James

Onderzoeksjournalist Ross Hunter krijgt een telefoontje van ene Harry F. Cook. Deze oude man beweert bewijs te hebben voor het bestaan van God en hij wil dat Ross degene is die hem helpt bij het laatste stuk van zijn zoektocht. Ross is sceptisch maar ook geïntrigeerd en met behulp van een set coördinaten die Cook hem geeft, begint hij aan een ingewikkelde en gevaarlijke taak. Hij volgt de coördinaten die hem van Glastonbury via de Vallei der Koningen naar Los Angeles brengen. Met gevaar voor eigen leven, want al snel blijkt dat niet iedereen gecharmeerd is van het idee dat het bestaan van God aangetoond kan worden…

Meer informatie vind je hier.

De verdwijning van Sally Horner – T. Greenwood

New Jersey, 1948. De 11-jarige Sally Horner steelt een schriftje in de plaatselijke supermarkt. Ze wordt erop aangesproken door de 52-jarige Frank La Salle die zich voordoet als FBI-agent. Hij overtuigt haar ervan dat ze gearresteerd zal worden, tenzij ze doet wat hij zegt. Dit is het begin van een ontvoering die ruim twee jaar zal duren en waarin Frank met Sally het hele land doorkruist om uit handen van de politie te blijven. Sally wordt misbruikt en gedwongen te liegen tegen de mensen die ze op hun weg tegenkomen.

De vermissing van Sally Horner domineerde eind jaren 40 het nieuws in Amerika. Dit is haar verhaal.

Meer informatie vind je hier.

Geheimen van de vuurtoren – Emma Carroll

Londen, 1941. Een luchtaanval, een onverwachte ontmoeting en haar moeders jas… Dat is het enige wat Olivia zich kan herinneren van de avond waarop haar zus Sukie verdween.

Nadat Olivia wakker wordt in het ziekenhuis, worden zij en haar broertje van het onveilige Londen geëvacueerd naar Budmouth Point, een dorpje aan zee. Daar komen ze terecht bij Ephraim, de stille en mysterieuze vuurtorenwachter. Maar wat verbergt Ephraim voor hen? Wat is er gaande in het kleine dorpje? En heeft het geheimzinnige briefje uit Sukies jas er iets mee te maken?

Meer informatie vind je hier.

Een onmogelijke keuze – Clare Mackintosh

Pip en Max hebben een gelukkig huwelijk. Wanneer hun zoontje Dylan ongeneeslijk ziek wordt vechten ze voor zijn leven, maar ze komen uiteindelijk voor de moeilijkste beslissing van hun leven te staan…

Pip wil de behandeling stoppen.
Max wil deze voortzetten.

Een onmogelijke keuze. Stel dat je het op dat moment niet eens wordt. Wat dan?
Dit verhaal vertelt hun levens zoals ze hadden kunnen zijn.

Meer informatie vind je hier.

Een ketting van jade – Kirsty Manning

Shanghai, 1939. Als de Joodse vluchtelinge Romy in het huis naast dat van Li komt te wonen, zijn de twee meisjes al snel onafscheidelijk. Maar de Tweede Wereldoorlog verspreidt zich als een olievlek over de wereld, en Shanghai ontkomt niet aan het geweld. Het lot is de vriendinnen niet welgezind, en Romy komt voor een verpletterende keuze te staan…

Melbourne, 2016. Alexandra reist terug naar het huis van haar grootouders als haar opa op sterven ligt. Haar ouders zijn overleden toen ze nog maar een baby was, en haar grootouders hebben altijd gezwegen over haar moeders afkomst – dat zij geadopteerd was weet Alexandra, maar meer details heeft ze nooit gekregen. Nu haar opa weet dat het einde nabij is, vertelt hij haar eindelijk meer over het verleden. Dat is het begin van een zoektocht die Alexandra naar Shanghai voert…

Meer informatie vind je hier.

De schaker en het meisje – Alex Reeve

Londen, 1880. Leo Stanhope, lijkschouwer, schaakspeler en verliefd op Maria – een prostituee met wie hij van plan is te trouwen. Maar dan wordt Maria’s lichaam met ingeslagen schedel opgevist uit de Theems. Leo is verdachte nummer één. Om zichzelf vrij te pleiten gaat Leo op zoek naar de dader, wanhopig om uit de handen van de politie te blijven, want Leo verbergt een groot geheim: hij is geboren als vrouw, maar leeft als man. En in victoriaans Londen is dat een misdaad waar de dood op staat…

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.