Voorlopig zit mijn kind nog niet in de puberteit (althans, daar ga ik vanuit, aangezien hij pas 5 jaar is), maar het is altijd prettig om je alvast in te kunnen lezen over pubers. Daarom was het een leuke verrassing dat PUBERS! Handleiding voor ouders, hier op de mat viel! Weer een ontzettende musthave, uitgegeven door Uitgeverij Snor!

Iedere puber is anders, maar toch zijn er altijd een hoop overeenkomsten. Gerard Janssen heeft een handleiding geschreven over Pubers. Janssen, zelf vader van 2 pubers, is in gesprek gegaan met biologen, antropologen, hersenwetenschappers en psychologen, om uit te kunnen zoomen én in te kunnen zoomen op de puberteit.

Opmerkelijk genoeg laten deze mensen allemaal vanuit een ander perspectief zien, wat een bruisende tijd de puberteit is én hoe belangrijk het is, dat ze jou als ouder saai en oud vinden.

Er is maar één rol die je als ouder moet spelen; die van een veilige thuisbasis voor je puber.

In dit boek lees je over onderwerpen zoals; Moeilijke momenten, Testosteron, Games, Communicatie, Ongesteld, Alcohol en Seks.

Soms kan het best confronterend zijn en wil je er misschien niet over nadenken, maar deze handleiding kan je juist helpen om op een positieve manier je puber te benaderen.

Ga eens na hoe je zelf als puber was en kijk of je dingen kunt herkennen. Bedenk hoe je zelf benaderd had willen worden in bepaalde situaties en probeer dit bij jouw puber op dezelfde manier te doen. Het helpt namelijk niet om je puber bevelen en opdrachten te geven, daar gaan ze alleen maar van steigeren. Moedig je puber aan en weet wanneer je beter kunt zwijgen, dan dat je je mening over iets geeft!

Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.