untitled“Perzië – 486 voor Christus
Meer dan tweeduizend jaar geleden leefde er een koning. Zijn naam was Ahasveros. Deze koning was één van de rijkste mensen ter wereld. Hij was de koning over een heel groot rijk. Wel honderd keer zo groot als Nederland!
De mensen dachten, dat de koning een god was. Als de koning iets zei, dan was het zo. Gaf de koning een bevel, dan moest je luisteren. Niemand mocht zomaar de troonzaal binnengaan Je mocht alleen bij de koning komen, als hij je had laten roepen. Deze regel gold zelfs voor zijn eigen vrouw. En als iemand niet luisterde?
Nou, dan zwaaide er wat!”

Het is wellicht te begrijpen dat ik na deze intro mijn nieuwsgierigheid niet kon weerstaan en het boek, zonder kinderen, ben gaan lezen. Het valt me gelijk op dat het echt voor kinderen geschreven is, het leest vlot weg en zeker bij de uitnodiging die de koning schrijft naar alle mannen uit het paleis lig ik in een deuk. Het kon zo een uitnodiging zijn van een van mijn kinderen voor een kinderfeestje…

Toch is het een vrij serieus boek te noemen. Zo worden er beleefdhunnamed (7)eidsregels omtrent het eten benoemd en worden er familie verbanden in verteld. Dit alles in een zeer goed volgbaar verhaal. Het lettertype is groter dan ik gewend ben uit boeken, en soms staan we woorden in die nog iets groter en dikker gedrukt zijn dan de overige woorden. Het zijn vooral de woorden die op mogen vallen zoals “DROMMELS”.
Juist door dit speelse effect maakt het lezen van het boek nog leuker.

De zoon die na de grote vakantie naar groep 4 mag, heeft het boek in de afgelopen dagen met enorm veel plezier gelezen. Hij kan al heel goed zelfstandig lezen en ligt iets voor op het gemiddelde. Soms kwam hij naar me toe om even te vragen hoe het zit of om het grapje dat hij las te lezen.

Eigenlijk is dit boek een aanrader voor elk kind. Er wordt veel in beschreven op een luchtige manier. Dit boek krijgt een ereplekje in onze boekenkast en zal nog vaak gelezen gaan worden!

Ester is dapper
Ester loopt naar de troonzaal. Haar hart bonst in haar keel. Iemand die zonder afspraak naar de koning gaat, kan de doodstraf krijgen. Maar ze heeft geen keus. Haar volk is in gevaar. De koning moet haar helpen. Zal hij naar haar willen luisteren?

Het boek is hier te koop voor €7,50

Auteur: Bos, Angelique
Ondertitel: avi-niveau M4
Illustrator: Liza-Beth Valkema
Uitvoering: Gebonden
Formaat: 16 x 24 cm
Pagina’s: 64 pag.
ISBN: 9789033832741

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.