Samen met zijn ouders en zusje woont Rico in een natuurgebied. Zijn vader is één van de rangers van het gebied en zijn ouders doen beide onderzoek naar haaien. Zijn zusje is helemaal weg van haaien, maar daar denkt Rico anders over…hij is bang! Maar dan komt het moment dat hij zijn angst opzij moet zetten en er een bijzondere vriendschap ontstaat tussen Rico en Azul. 

AZUL missie red de haai; een boekje over respect voor dieren, respect voor de natuur, vriendschap, zorgzaamheid en afscheid.

‘AZUL missie red de haai’ is een compact boekje van 84 pagina’s, uitgegeven door KNNV uitgeverij. Hoewel het een dun boekje is, is de boodschap duidelijk: de haaien zijn in nood! De jonge schrijfster weet op een enthousiaste, prikkelende manier de lezer nieuwsgierig te maken. Ik heb het boekje in één keer uitgelezen. Niet omdat het te simpel of te dun is, maar omdat het gewoon echt een leuk boekje is, wat ook nog eens makkelijk en lekker leest.

Een leuk extraatje in het boek zijn de haaienweetjes. Over tien haaiensoorten is meer te lezen is compacte korte tekstwolkjes. Dit geeft het boekje net iets extra’s.
‘AZUL missie red de haai’ is het tweede boek van de jonge schrijfster Lian Kandelaar. Lian is namelijk een meisje van 12 jaar oud! Erg knap hoe zij op deze jonge leeftijd op deze manier een samenhangend verhaal kan schrijven, met ook nog eens een maatschappelijke missie. Het verhaal spreekt duidelijk haar passie voor dieren en de natuur uit.
De doelgroep is kinderen vanaf 7 jaar. Het is ook een uiterst geschikt boekje om in een klas te behandelen en bijvoorbeeld een themales aan te koppelen. Doordat het een kort verhaal is, is deze ook voor alle leerlingen te behappen.

Kortom: een aanrader!

Van elk boek dat wordt verkocht gaat €1,- naar het Wereld Natuur Fonds

/Annemarel

[bol_product_links block_id=”bol_5920a5a9f0c92_selected-products” products=”9200000076947849″ name=”Azul Missie red de haai” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.