andy v.inddEen beeldverhaal lijkt op een strip met regelmatig een alinea extra tekst ter inleiding of extra verduidelijking. Daarbij komt dat het verhaal langer loopt dan een stripverhaal. Op deze manier kunnen lezers die moeite hebben met lezen en hierdoor weerstand bieden over de streep getrokken worden eens een verhaal (samen) te lezen. De superheld Andy V. weet hier wel raad mee. Hij maakt grappige en bijzondere avonturen mee. Er wordt veel gelachen, het is ietwat absurdistisch met een spannend randje. Allemaal ingrediënten die deze leeftijdscategorie aan zullen spreken.

Andy V. kan zichzelf onzichtbaar maken, dat is reuze handig als hij gesprekken af wil luisteren. Nu is er één nadeel. Wanneer hij langer dan tien minuten onzichtbaar is, dan kan hij niet meer terug. Schijnbaar is dat in het verleden ook met zijn opa gebeurt. Andy V. probeert het in dit eerste deel ‘Klas op stelten’ op te nemen tegen een nieuwe, onaardige meester. Zal hij het redden als superheld of loopt alles in de soep?

‘Klas op stelten’ van Dirk Nielandt met illustraties van Heleen Brulot, Davidsfonds Uitgeverij 2015 is o.a. hier te koop.

Boek 130/53 #boekperweek

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.