bobbi abcIn het boekje “bobbi abc” leert je kind het alfabet op alfabetische volgorde. Niet alleen is het reuze leerzaam ook is het ontzettend leuk. Bovendien wordt er aan woordenschat gewerkt door middel van de voorbeeld plaatjes die beginnen met de letter van de pagina. Zo is er bij de “W” een waslijn met witte was te zien. Onder het hoofdplaatjes is er ook nog een Wortel, Wip en Winkelwagen te zien. En dat alles met de bekende vriendjes van bobbi.

Helemaal voor in het boekje zit een alfabet poster. Deze is niet groot van formaat en zou met gemak ingelijst kunnen worden voor een ere plek aan de muur. Op elke bobbi abcpagina is een gekleurde letter te zien met minimaal 4 voorbeelden van woorden die beginnen met de afgebeelde letter. Het is natuurlijk helemaal leuk (en leerzaam) om daarna in huis de afgebeelde artikelen te zoeken. Herhaal de woorden en de letter minimaal 7 keer in verschillende vormen zodat uw kind het woord goed opgenomen heeft. Bijvoorbeeld:
1) De appel ligt in de fruitschaal.
2) Vind jij een appel lekker?
3) Lust jij de schil van een appel?
4) Deze appel is groen.
5) De appel is in stukjes gesneden.
6) De eerste letter van appel is de “A”.
7) Een appel is fruit
Zoals u wellicht door heeft gaan deze 7 zinnen om het woord “Appel”.

bobbi abcNa een aantal keren een boekje te hebben doorgenomen kan mijn vijf jarige kleuter zelf al, bijna tot op het woord, een boekje “zelf” vertellen. Daarom duiken we dieper in de letters. Omdat ze ook al de woordjes helemaal kent uit het boek pakken we, mits mogelijk, de spullen in huis die afgebeeld staan. Aan de hand van een aantal spullen gaan we het spelletje spelen. Zo noem ik een letter en mogen dochter en zoonlief het artikel pakken met de juiste begin letter. Dit is gelijk een stuk pittiger.

Terug komend op het boekje van bobbi abc. Het boekje zit leuk in elkaar en de kinderen vinden het geweldig. Elke keer als het boekje gelezen wordt sluiten we af met het ABC lied. Op de laatste 2 pagina’s staat namelijk nog eens het hele alfabet afgebeeld.

ISBN/EAN: 9789020684216
Uitgever: Uitgeverij Kluitman Alkmaar B.V.
Hardcover € 7,50 Promotie
Verschenen: februari 2015
Genre Peuterboeken
Taal: Nederlands
Aantal pagina’s: 32

[bol_product_links block_id=”bol_55d3060a280fa_selected-products” products=”9200000036350188″ name=”bobbi abc” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Miranda Young

One thought on “bobbi abc

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.