Joupy en KokmeeuwJoupy zwemt in het water en vindt een veer. Met zijn snorharen duwt Joupy de veer door het water. “Kok-kok-kok” klinkt het vervolgens. Het is een kokmeeuw, en zegt “kok-kok-kok” en geen “kik-kik-kik” of “kak-kak-kak” zoals Joupy voorstelt.
Kokmeeuw reageert boos omdat Joupy hem zelfs een kakmeeuw noemt. De Kokmeeuw vliegt hard weg. Joupy zoekt Kokmeeuw maar ziet hem niet meer, dan hoort hij ineens de drie bekende woorden en FLATS… daar is de zeehond onder gekakt.

Nu lacht Joupy niet meer maar Kokmeeuw des te harder. Joupy voelt zJoupy en Kokmeeuwich schuldig en schaamt zich diep. Hij spoelt zich snel schoon in het zeewater en als hij boven komt is de meeuw uitgelachen. Joupy heeft de veer nog en vraagt aan Kokmeeuw of deze van hem is. De veer is inderdaad van de Kokmeeuw, maar deze heeft hem niet meer nodig. Samen gaan ze op pad naar iemand die de veer wel kan gebruiken. Zou het een een eend zijn? Of een zeebaars, zeepaardje of misschien zelfs een mens?

Het boekje is net als de andere boekjes van Monica Maas heerlijk om weg te lezen. Weinig tekst en geweldige illustraties zorgen ervoor dat het voor jong en oud een plezier is om het boek uit te lezen. Het boekje leent zich er uitstekend voor om in een keer uitgelezen te worden, maar ook in gedeeltes kan het boek prima uit worden gelezen. Afhankelijk van de leeftijd en interesse kunt u alle kanten op met het boek.

Joupy en KokmeeuwISBN: 9789051169836
Tekst: Monica Maas
Illustraties: Monica Maas
Uitgever: De Vier Windstreken
Joupy en Kokmeeuw is te bestellen bij vierwindstreken.com voor €9,95

/Miranda Young

(Visited 130 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.