survival-autisme-siteVoel je je vaak anders dan anderen? Maak je moeilijk vrienden of ben je vrienden vlug weer kwijt? Ben jij geïnteresseerd in dingen die andere kinderen maar saai vinden? Word je zenuwachtig als de dingen niet gaan zoals je had gedacht? Doe je vaak dingen op precies dezelfde manier? Kunnen kleine details je helemaal opwinden? Raak je soms helemaal in de war van wat mensen zeggen? Heb je het moeilijk als andere mensen herrie maken?
Misschien werd bij jou wel autisme vastgesteld, maar… hoe moet je daarmee omgaan? Kun je wel gelukkig zijn op school? Hoe ga je om met vrienden? Hoe kun je rustig blijven als je de bus neemt? Of tijdens vervelende lessen?
Als deze vragen wel eens in je opkomen, is dit boek vast iets voor jou.

Kijk binnenin en ontdek:

  • hoe je kunt overleven in de klas, op feestjes, op vakantie, op het schoolplein, als je ziek bent, als je niet krijgt wat je wilt
  • wat je kunt doen als iemand boos is
  • hoe je kunt omgaan met huiswerk
  • wat je kunt doen als het allemaal te veel wordt
  • een heleboel grapjes
  • interessante weetjes
  • … en nog veel meer

Dit boek is speciaal voor jou geschreven. In vijftien duidelijke hoofdstukken geven we heel wat praktische tips die je vaak zullen kunnen helpen. Deel ze zeker met je ouders, je leerkracht of andere volwassenen. Samen kunnen jullie de tips gebruiken zodat jij je beter kunt voelen. Want vergeet nooit: je bent niet alleen! Ten eerste zijn er heel wat kinderen die net als jij met autisme leven en ten tweede staan er heel wat mensen klaar om jou te helpen.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDit boek is speciaal geschreven voor kinderen om zelf te lezen en om zichzelf te kunnen helpen.

Ik vroeg aan een moeder of ik haar zoon dit boek mocht laten lezen. Haar zoontje heeft autisme en zit op speciaal onderwijs. Nadat ik de toestemming gekregen heb wou ik natuurlijk weten of ook het zoontje behoefte had om te lezen. Gelukkig wou Shane, op hoge uitzondering, voor een keer een boek lezen.
Shane leest in mijn bijzijn het boek aandachtig door, een enkele keer stelt hij de vraag wat een woord betekend of wat ze precies bedoelen in de tekst. Hij leest het boek al snel pagina voor pagina door en na de middag is het boek uit. Hij vind het een zeer interessant boek en kan er geen genoeg van krijgen. De tips en de grapjes vind hij bijzonder en leuk tegelijk. Het boek is duidelijk geschreven met een iets groter lettertype dan andere boeken weet Shane me te vertellen. In het boek staan zwarte letters maar er zijn stukjes in het groen, dicht zijn over het algemeen aandachtspunten. Tevens vindt hij de plaatjes erg gepast. Hij kan zichzelf goed in het verhaal plaatsen doordat hij vele dingen herkent. Hierdoor wordt voor hem ook echt duidelijk dat hij anders is dan anderen.

Zijn moeder vraagt of ze het boek nog een tijdje mogen lenen zodat het boek kan helpen in situaties die in het boek beschreven staat. Ik besluit om het boek aan Shane te geven en zeg erbij dat hij er vanaf nu ook zijn eigen tips in kan schrijven. Hier is namelijk gepaste ruimte voor. Ik weet zeker dat hij hier heel veel baat bij gaat krijgen.

* Shane is een pseudoniem *SAMSUNG CAMERA PICTURES

Het boek is een grote aanrader voor alle kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die bekend zijn met autisme. Het boek is te bestellen via deze link.

 

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.