smul1Suiker. Veel mensen vinden het lekker, vandaar dat de voedingsindustrie het in veel producten verwerkt. Omdat geraffineerde suiker in heel veel producten is verwerkt, zijn we eigenlijk allemaal verslaafd aan suiker. Daar kwam ook Karlijn achter. “Gezonder leven en met snoep en suiker stoppen was wat ik zou gaan doen. Dat was echt afkicken, want ik was jarenlang verslaafd geweest aan suiker!” schrijft zij in haar boek Smullen zonder Suiker! Zij legt uit hoe het vrij eenvoudig anders en gezonder kan, zonder geraffineerde suikers. De zalige, zoete recepten bewijzen dat.

De laatste jaren schrijven de media steeds vaker over de nadelen van suiker. Maar wat dat precies voor suiker is, laat staan hoe het anders kan, wordt maar weinig aangedragen. Karlijn Smeets pakt het anders aan in haar kookboek en op haar website. Ze legt uit hoe zij in de supermarkt op zoek ging naar alternatieve producten voor geraffineerde suiker. ‘Geraffineerd’ betekent dat deze suiker van de suikerbiet allerlei bewerkingen heeft ondergaan voordat het bij ons op tafel staat. De resultaten van haar zoektocht publiceert zij in het smakelijke nieuwe kookboek Smullen zonder Suiker!.

smul3Waarom?
Karlijn is open over haar beweegredenen: “Een paar jaar geleden zat ik niet lekker in mijn vel en ik had het te druk: privé en op het werk. De boodschappenkar werd gedachteloos volgeladen en alles ging op. Ik voelde me te dik, had veel hoofdpijn, was altijd moe en had nog vele andere klachten. Zo kon het niet langer! Gezonder leven en met snoep en suiker stoppen was wat ik zou gaan doen. Dat was echt afkicken, want ik was jarenlang verslaafd aan suiker geweest! Omdat ik van zoet hou, ben ik ‘gewone’ koek- en snoep-recepten aan gaan aanpassen, door geraffineerde suikers te vervangen door natuurlijke varianten. Ook ben ik me gaan verdiepen in de werking van koolhydraten en van goede en slechte vetten. Deze kennis komt allemaal samen in mijn recepten.”

Meer energie
In plaats van die geraffineerde suiker is Karlijn, samen met voedingsdeskundige Laura Korssen van Loor Food Coaching, aan de slag gegaan met recepten die gezoet zijn met natuurlijke middelen zoals banaan, dadels, rauwe honing en ahornsiroop. “Ook het werken met gezonde ingrediënten zoals groentes in cakes, spelt en amandelmeel in plaats van gewoon meel en kokosvet in plaats van boter, zorgt ervoor dat je wél lekker kunt snoepen, maar toch gezonder eet. Voor mij heeft leven zonder geraffineerde suikers veel voordelen opgeleverd: meer energie – mijn gewicht is afgenomen – een mooiere huid – geen suikerdips meer – betere weerstand – de hoofdpijn is weg”, legt Karlijn uit. Het zoete kookboek zal ook bij gezinnen in de smaak vallen. Zet een kind chocoladetaart, gezoet met bietjes of courgette, voor en er wordt zonder problemen van gesmuld!

Veel bak- en smulplezier!smul2
Haar missie is duidelijk geslaagd en dit deelt zij vol passie in dit nieuwe kookboek én op haar website. Het boek Smullen zonder Suiker! telt 120 pagina’s met 38 smakelijke recepten voor alle seizoenen. Het boek is te bestellen via www.smullenzondersuiker.nl en verkrijgbaar bij Bol.com. Zowel in het boek als online zijn er aantrekkelijke extra’s, zoals vrolijke etiketten, printables en een suikertest. Maar bovenal vind je er nuttige informatie en zaligerecepten mét de hoeveelheid koolhydraten en calorieën per zelfgebakken plakje cake, stuk taart of koekje.

Het nieuwe boek is te koop voor € 14,95 (ISBN: 9789082141610) en is geschreven voor alle ‘snoepkonten’ die gezond(er) willen leven en minder of helemaal geen geraffineerde suiker willen eten.

smul4WINNEN!
Wij mogen 1 exemplaar weggeven van Smullen zonder Suiker!
Vertel ons waarom jij graag dit boek zou willen winnen. Laat je reactie achter onder dit bericht, voorzien van je voor- en achternaam en een geldig mailadres.

Deze actie is inmiddels afgelopen!

75 thoughts on ““Smullen zonder Suiker” – Karlijn Smeets

  1. Ik ben 6 jaar geleden 49 kilo afgevallen door in 7 maanden geen suiker en vet te eten en ik wil nu zo blijven dus het boekje zou goed van pas komen

 1. leuk boekje, zou dit wel eens willen uitproberen moet een beetje oppassen met mijn suikerspiegel , benieuwd of zonder suiker het ook lekker is

 2. Voor de kids ben ik altijd op zoek naar gezonde heerlijkheden, het liefst zonder suiker. Dit boek zorgt voor inspiratie en daarnaast voor bakplezier in huis!

 3. Voor alle feestelijkheden die voor de deur staan, zou ik graag meer gezonde traktaties presenteren… Heel graag zonder suiker!

 4. Ik baal al heel lang van m’n figuur.
  Maar ja, liposuctie is zo duur! 😉
  En meer bewegen, daar komt het niet van.
  Al was ik dat meer dan eens van plan.
  Suikervrij eten heb ik nog nooit geprobeerd
  dat smaakt vast niet verkeerd.
  Al die suikers zijn niet goed,
  en niet alleen de suiker maakt het eten zoet.
  Ik zou graag aan de slag gaan met dit boek,
  misschien pas ik dan binnenkort weer in “die ene” broek 😉

 5. Ten eerste ben ik een enorme bak en kook liefhebber en dus ook kook- en bakboeken verslaafd.
  Ik ben sinds kort aan het experimenteren zonder suiker te bakken, maar hier heb ik dus nog geen kookboek van. Ik ben enorm benieuwd. Dan kan ik eens wat vaker bakken met m’n meiden en kunnen ze toch verantwoord snoepen.

 6. Wil graag enkele kilo. afvallen dan is zonder suiker toch de beste remedie
  Bakken zonder suiker geeft ook meer voldoening

 7. Samen met kinderen bak ik graag. Het liefst leer ik ze bijzondere baksels zonder suiker te maken.
  Gezond genieten, en smikkelen en smullen….

 8. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe manieren om gezond te (blijven) eten, met hier en daar een tijdelijke terugval moet ik eerlijk bekennen. Al worden de terugvallen steeds minder frequent door het enorme aanbod aan gezonde en lekkere recepten dat online circuleert.
  Zoete recepten ontbreekt het mij nog erg aan, dus ik zou graag dit boek winnen, dan worden de kinderen ook blij 🙂

 9. Ik eet sinds kort zoveel mogelijk suikervrij/suikerarm maar vind dit nog best lastig en mis de lekkere dingen! Om te voorkomen dat ik ga snaaien en teveel verkeerde dingen ga eten zou dit boek goed van pas komen om toch gezond en verantwoord te kunnen “snoepen”!

 10. Ik probeer al lange tijd om gezond te eten en het liefst suikerloos. Maar ben ook gek om met mijn kinderen in de keuken te staan en allerlei lekkere dingen te bakken en dan val ik weer terug. Want alles wat ik kan maken is met heel veel suiker. Dit boek is de uitkomst en hartstikke leuk om met mijn kinderen weer nieuwe gezondere recepten uit te proberen.

 11. Smullen zonder suiker, ja… dat wil ik ook.
  Moet afvallen… dus.
  Ik ben gek op bakken en dit boekje lijkt mij de oplossing, om het toch te mogen blijven doen.
  Ik waag een kansje.

 12. Net als Karlijn voel ik me de laatste tijd ook niet erg goed.
  Ik voel me te dik, heb regelmatig hoofdpijn en ik ben een echte zoetekauw.
  Dus ik zou dit dolgraag willen proberen,

 13. ik houd van lekkere dingen bakken, maar als ik iets ga maken van andere recepten, schrik ik toch best wel hoeveel ongezonde ingrediënten erin gaan (bergen suiker en boter bijvoorbeeld). dan heb ik eigenlijk al geen zin meer om het te eten als het klaar is, en vind ik het ook lullig om aan mijn gasten te geven. ik zou graag willen bakken zonder al te veel suiker zodat ik er ook nog veel plezier aan heb en me niet schuldig hoef te voelen tijdens het eten ervan.

 14. Graag. Ik houd van lekkere dingen bakken, maar als ik iets ga maken van andere recepten, schrik ik toch best wel hoeveel ongezonde ingrediënten erin gaan (bergen suiker en boter bijvoorbeeld). Dan heb ik eigenlijk al geen zin meer om het te eten als het klaar is, en vind ik het ook lullig om aan mijn gasten te geven. Ik zou graag willen bakken zonder al te veel suiker zodat ik er ook nog veel plezier aan heb en me niet schuldig hoef te voelen tijdens het eten ervan.

 15. Ik bak veel, maar gebruik wel veel suiker. Ik zou heel graag willen weten hoe ik mijn gezin kan laten smullen van mijn gebak zonder suiker!

 16. smullen zonder suiker… is dat mogelijk? Dat zou ik graag willen ontdekken, want in zo vreselijk veel producten zitten verborgen suikers… Ik doe graag mee, voor mezelf en m’n kids!

 17. Ik probeer zo gezond mogelijk te leven, maar dat blijkt in de praktijk vaak moeilijk te doen. Met de wetenschap dat je thuis lekkere dingen zonder suiker kan maken, is het volhouden meteen een stuk makkelijker.

 18. Ja die zou ik wel graag willen winnen. Ik probeer namelijk op suiker te letten, maar ben allergisch voor een aantal zeer veel gebruikte zoetstoffen. Daardoor vallen vrijwel alle ‘suikervrije’ producten af. Ik zou graag dit boek willen winnen zodat ik kan lezen over natuurlijke alternatieven, lijkt me hartstikke leuk en lekker.

 19. Ik wil graag dit boekje winnen omdat ik graag bak voor mijn gezin en visite maar ik wil naar de gezonde kant toe zonder suiker.
  En deze boekje lijkt mij erg goed ervoor.

 20. ik ben sowieso al geen voorstander van suiker, dus als ik de rest van het gezin met dit boek er ook van kan overtuigen is dit een prima geschenk

 21. Ik wil heel graag van deze verslaving af, heb ook wel al pogingen gewaagd, maar tot op heen met weinig succes. Ik hoop dat dit boek mij de goede weg op kan helpen.

 22. Leuk om samen met mijn kinderen de heerlijke smulrecepten uit te testen. We zijn op weg naar suikervrij, maar hebben nog heel wat hobbels te nemen met alle zoetekauwen hier in huis.

 23. Mn zoontje vind het super leuk om samen te bakken… maar ja dan wordt het ook opgegeten. We hebben inmiddels wel een recept voor gezonde bananencake/brood dat hij lekker vind en we willen graag meer proberen! Met dit boek kunnen wij weer flink aan de slag en smikkelen.

 24. Suiker is zo slecht voor je en helaas wordt het bijna overal in gestopt. Dus zelf koken ‘from scratch’ is ideaal om je suikerinname te beperken! Ben dan ook benieuwd naar de recepten in dit kookboek!

 25. Bakken is beslist niet alleen voor ouwe taarten. Zelf bak ik ook ontzettend graag, maar de hoeveelheden suiker die in een lekkere cake, taart of portie brownies gaan zijn schrikbarend! Omdat ik mijn vrouw en dochters wil blijven verwennen met zelfgemaakte heerlijkheden, lijkt dit boek me ideaal. Dus ik doe graag mee, fingers crossed…

 26. Ik heb onlangs uitgevonden dat ik suiker intolerantie heb en het is als 20 jarige best moeilijk om uit te vinden hoe je zonder suiker kunt eten, drinken etc. Dit boek zou mij heel erg op weg helpen!

 27. Ik ben ook aan het minderen met suiker maar hoe verslavend is dat spul !! Tijd voor lekkere recepten 🙂

 28. juist omdat ik ook van mijn suikerverslaving af wil komen; ben ik heel benieuwd naar dit boek. Het zou een goede stap op weg zijn!

 29. Zelf ben ik bezig met minder suiker en verzadigde vetten eten. Het is echter soms best lastig om recepten zonder suiker te vinden. Met dit boek zal ik zeker een heel eind komen.

 30. We eten met ze allen te veel suiker. Graag leer ik de kunst van het bakken met minder of helemaal geen suiker.

 31. Oh wat een gave actie! En wat is zo’n boek handig!
  Toevallig ben ik vandaag begonnen met gezonder eten (minder suikers en ongezonde vetten).
  Het zou echt super zijn om dit boek te winnen zodat ik weet wat ik wel of niet kan eten en wat ik zelf allemaal kan bereiden

 32. Sinds een aantal maanden ben ik heel bewust met voeding bezig en ik verbaas me er over hoeveel suiker dat je ongemerkt binnen krijgt.Ik drink altijd thee en magere yoghurt en zo zonder suiker maar in de gekste producten zit suiker(of een variant) verwerkt.Ik heb nu Slimpie siroop en dat heeft maar 0,5 % suiker maar dat compenseren ze dan weer met zout.Gek word je er van.

 33. Ik probeer al heel erg goed op mijn voeding te letten, maar dit boekje zou me die laatste zet in de goede richting kunnen geven..

 34. Met dit gezonde kookboek
  hoef ik niet meer naar lekkere en verantwoorde gerechten op zoek.
  Dan weet ik zeker dat ik de heerlijkste taarten en andere lekkernijen op tafel zet
  en beleven mijn gasten veel smulpret.

 35. ik heb dezelfde gezondheidsklachten! Ik ben een echte super zoetekauw maar het moet echt anders.. mijn oma is overleden aan diabetes en ik wil haar niet achterna. Ik hou gelukkig wel van kokkerellen en bakken, dus dit boekje is een ideale aanwinst in mijn leven!!

 36. Omdat ik jarig ben vandaag! Hihi. Maar ook omdat ik bakken superleuk vind, maar de grote hoeveelheid suiker die je vaak moet toevoegen niet…

 37. Graag bak ik koekjes, cakes en taarten, om mijn omgeving en mezelf fit en gezond te houden zou ik graag gebruik maken van dit kookboek, om minder suiker binnen te krijgen.

 38. Graag voor mezelf. Ik ben as dinsdag jarig en anderhalf jaar geleden hebben ze suikerziekte bij me geconstateerd. Na 9 jaar samen geweest te zijn ben ik sinds begin van dit jaar alleen. Dus nu mag ik mezelf verdiepen in het koken en bakken.

 39. Smullen zonder suiker, is natuurlijk de oplossing voor genieten van veel lekkers zonder de ongemakken van de suikers

 40. Onze kleindochter krijgt zo weinig mogelijk (zoet) snoep en andere zoete lekkernijen . Maar het is best moeilijk om gewoon iets te bakken zonder suikers . Ideaal kookboek dus om iets verantwoord lekkers voor te zetten . en kan voor onszelf ook geen kwaad om bewuster hier mee om te gaan

 41. Ik houd ontzettend van bakken en ik heb alle recepten uit mijn kookboeken al minstens één keer gemaakt… Tijd voor een nieuw boek dus! 😉

 42. Ik ben helemaal op de gezonde toer door zelf lekkernijen te maken, zoals bananenbrood, havermoutkoekjes of brownie op basis van courgette. Maar ik ben wel toe aan nieuwe inspiratie dus dit boek zou meer dan welkom zijn!

 43. Ik ben zelf al jaren heel gevoelig voor suikers, (snel moe, stemmingswisselingen). Inmiddels heb ik een zoontje van 2 en de kans is groot dat hij dat ook heeft. Het lijkt me heel leuk dit boek te mogen winnen, en lekkere dingen zonder suiker te kunnen maken voor ons saampjes!

 44. als mijn pols niet in het gips zit, bak ik normaal gesproken erg veel (ik maak taarten/ cupcakes en cake pops voor klanten).
  Ook voor onze eigen verjaardagen bak ik veel (sweet tables zijn standaard hier ;)).
  Omdat dit eigenlijk altijd erg suikerrijk is, zou het zo leuk zijn eens een keer een gezondere variant te maken!
  Helaas kan ik de 1e weken/ maanden nog niet aan de slag, maar ik kan natuurlijk wel vast lekker bladeren in het boek op alle saaie momenten, en alvast een verlanglijstje maken!

 45. Ik probeer mijn dochters een gezonde levensstijl mee te geven zodat ze later goed voor zichzelf kunnen zorgen. Samen kokkerellen hoort daarbij en nieuwe, gezonde recepten zijn altijd welkom. Ik ga dit graag met mijn meiden uitproberen!

 46. Leuk! Ik eet al een tijdje “e-nummer vrij” maar nog niet helemaal suikervrij. Best lastig, met kids! Een goed boek helpt me vast verder op weg, dus ik zou het graag willen winnen. Lijkt me heel inspirerend.

 47. Ik heb de laatste tijd een beetje het vermoeden dat ik toch wel verslaafd ben aan suiker! Op mijn werk krijg ik soms ineens zoveel trek in iets zoets en dan ga ik op zoek…op zoek naar iets dat mijn drang naar suiker gaat stille
  Ik ga de uitdaging aan om af te kicken van suiker! En ik denk dat dit boekje me daar weleens bij zou kunnen helpen. Ik ga in rehab! 🙂
  Groetjes van deze sugar-addict

 48. Oh wat herkenbaar… haar verhaal. Heb het afkicken van de suiker gehad en wil graag nu leren op een verantwoorde manier toch te kunnen snoepen. Dus zou ik het boek heel graag willen winnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.