IMG_3573We zijn ongeduldig in afwachting van deel negen van de Loserboeken begin juni als ons oog valt op de nieuwste Loseragenda. Het zal geen verrassing zijn dat deze agenda een opvolger is van de Loseragenda 2014-2015 van dezelfde auteur/illustrator Jeff Kinney. We mogen ter voorbereiding op volgend schooljaar van Uitgeverij De Fontein de Loseragenda testen. Daar zijn we heel blij mee, want we hebben een hekel aan wachten.

IMG_3574De Loseragenda heeft een hardback kaft met een gesloten ringband binnenin. Voorin zit een jaarkalender 2015-2016 en vakantie-overzicht. Het lesrooster beslaat twee pagina’s. Voor kinderen met een regelmatig wisselend rooster zijn de acht blokken per schooldag misschien niet voldoende. De dagplanner is eeuwig en ongedateerd te gebruiken. Je moet als Loserfan zelf even de dagen aankruisen. Alle dagen hebben evenveel ruimte omdat niet gezegd is dat het een door-de-weekse schooldag of weekenddag betreft. Alleen de vastgestelde Nederlandse of Belgische feestdagen als Valenstijnsdag en Kerst zijn vooringevuld. De pagina’s zijn doorspekt met illustraties en korte strips. Per eerste van de maand is er ruimte om je doelen van deze maand te noteren. Achterin zit een cijferlijst (zie foto) en een adressenlijst.

“Deze Loseragenda is een verbluffend staaltje technologie! Hij voorkomt IMG_3575huiswerkamnesie, slordigheid, haastige spoed, verveling en sociale chaos. Het is de allerallerleukste agenda ter wereld. Je verveelt je nooit meer op school. Maak er een uniek logboek van en word daarmee wereldberoemd. Maar PAS OP: laat hem NIET afpakken door je docenten.”

De schoolmeid’s ongezouten en IMG_3576ongecensureerde mening: van de Loser heb je ook boeken. er staan ook plaatjes in de agenda ,en een paar Grapegen teksten bvoor beeld ik,,,,ik,,,Kan het Niet en Watje en woe hoe en Mogen we nu alstublift weer naar binnen en Hi Hi Hi! en anderen grapegen Teksten. en er stan maanden in. het begint met 1 Augusters en eindegt 31 juli . en er staan grapegen dingen in.

De Loseragenda 2015-2016 (of voor welk jaar dan ook) van Jeff Kinney (illustraties), Uitgeverij De Fontein, is o.a. hier te koop [bol_product_links block_id=”bol_554a55a7637ff_selected-products” products=”9200000036272731″ name=”Loseragenda” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″] 

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.