Rondom Moederdag ontving ik het boek ‘De allerbeste mama van de wereld‘ geschreven door Sébastien Perez (vertaald door Pim Lammers) en geïllustreerd door Benjamin Lacombe. Helaas was er toen onvoldoende tijd om het artikel nog online te zetten, vandaar dat ik er nu pas aandacht aan besteed. Eigenlijk helemaal niet erg, want het zou iedere dag Moederdag moeten zijn. We hebben immers niet één speciale dag per jaar nodig om onze moeder te vertellen hoeveel we van haar houden, of hoe goed ze het doet.

Over het boek

Wie in het dierenrijk is de beste moeder ter wereld? De spin, die zich letterlijk opoffert voor haar jongen? De koekoek, die iemand anders de zorg voor haar baby toevertrouwt? Of de dolfijn, de vos of de chimpansee? In deze tedere inventaris van moeders in het dierenrijk beschrijft Sébastien Perez met poëzie en humor de verschillende aspecten van het moederschap. Het talent van Benjamin Lacombe komt volledig tot zijn recht in prachtige schilderijen die de onfeilbare moederband onthullen.

Mijn mening

Toen het persbericht vanuit uitgeverij de Eenhoorn werd verstuurd en bij mij de mailbox invloog, viel mijn oog meteen op dit boek. Natuurlijk zijn er ook een behoorlijk aantal andere boeken, maar de illustraties van ‘De allerbeste mama van de wereld‘ spraken mij direct aan. Het is een prachtig boek om cadeau te doen aan je eigen moeder, of een andere moeder (bijvoorbeeld als kraamcadeau of op een ander speciaal moment).

Boekinformatie

AUTEUR Sébastien Perez
FORMAAT 30 x 32,5 cm
ILLUSTRATOR Benjamin Lacombe
ISBN NUMMER 9789462916364
LEEFTIJD 5+
NUR CODE 273
OMVANG 64 blz.
SOORT prentenboek

Een gedachte over “De allerbeste mama van de hele wereld – Sébastien Perez

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.