Hoe bekend ben jij met groenten en fruit en dan voornamelijk hetgeen dat je kunt laten groeien in je eigen tuin, op je balkon of op het dak(terras)? De Italiaanse Felicita Sala schreef en illustreerde het boek ‘Een tuin vol lekkers‘ waarin ze recepten deelt met ingrediënten die we dus zelf kunnen planten, zaaien en oogsten. In dit inclusieve prentenboek leren kinderen over het kweken van groenten en fruit uit eigen tuin en maken ze kennis met gerechten uit andere culturen.

Over het boek

Een tuin vol lekkers is een nieuw receptenboek voor kinderen, gebaseerd op gemakkelijk te kweken groenten en fruit, zowel in de stad als op het platteland en bevat 12 internationale recepten (voor elke maand één!), prachtige illustraties en informatie over de seizoensgebondenheid van planten zodat je nóg makkelijker je tuintje kan bijhouden. De vertaling van het boek is gedaan door Caroline Van Godtsenhoven.

Twaalf recepten

De twaalf recepten die zijn uitgeschreven (én getekend) zijn:

 • Quiche met asperges
 • Erwtensoep met munt en basilicum
 • Clafoutis met kersen
 • Tzatziki
 • Gevulde paprika’s
 • Pannenkoeken met peer en ricotta
 • Geroosterde rode bietenspread
 • Pompoentaart
 • Kroketjes van aardappel en kabeljauw
 • Bonenspread met citroensap
 • Bloedsinaasappelcake met olijfolie
 • Kruidenfalafels met tahinsaus

Werken in de moestuin

Op een duidelijke manier wordt er uitgelegd hoe je moet werken in de moestuin. Zo leer je bijvoorbeeld meer over het zaaien, uitplanten, mulchen, recupereren en oogsten. Verder kun je in dit leuke boek ook zien welk tuingereedschap je nodig hebt en welk zaaigoed je kunt gebruiken.

Eten volgens de seizoenen

Het is goed voor onze aarde als we eten volgens de seizoenen en daarom heeft Felicita ervoor gekozen om het boek op deze manier in te delen. Eet in de lente bijvoorbeeld asperges, aardbeien en snijbiet en kies in de zomer voor meloen, courgette en paprika. In de herfst is pompoen natuurlijk erg lekker en kun je ook kastanjes vinden. Echte winterkost is natuurlijk bloemkool, aardappel, prei en aardpeer.

Specificaties

Inhoud

Taal: Nederlands
Bindwijze: Hardcover
Druk: 1
Verschijningsdatum: april 2022
Afmetingen: Afmeting: 29,6 x 22,7 x 1,1 cm
Aantal pagina’s: 48 pagina’s
Illustraties: Met illustraties

Betrokkenen

Auteur(s): Felicita Sala
Uitgever: Infodok

EAN

EAN9789002274633

44 thoughts on “Recensie: Een tuin vol lekkers – Felicita Sala

 1. Wat een gaaf boek! We hebben al heel wat groenten en fruit in de tuin gezet dit jaar. Ik ben erg benieuwd naar de Bonenspread met citroensap. Mochten we winnen dan geef ik het boek aan mijn dochter, want zo’n tof boek werkt natuurlijk extra motiverend om goed voor de plantjes te zorgen!

 2. Ik ben het meest benieuwd naar het recept ´Kroketjes van aardappel en kabeljauw´ en als ik win dan ga ik dit boek aan mijn nichtje cadeau doen!

 3. Wat een super leuk boek.
  Ik ben benieuwd naar de pompoen taart.
  Ik geef dit boek aan mijn neefje Robin,
  Hij is 11 en vindt het geweldig om zelf plantjes en groenten te kweken.
  Toen de Ah met de moestuintjes kwamen heeft hij zich ook al helemaal uitgeleefd met zaaien en kweken. Hij heeft er toen een grote hobby bij gekregen en nu een stukje in de tuin wat van hem is en hij dat mag gebruiken voor z’n plantjes.
  Dus dit boek zal hij super leuk vinden.

 4. ik ben wel nieuwsgierig naar de Clafoutis met kersen.

  het boek zou voor mijn moeder zijn, die kan tenminste koken, ik ga het wel testen !!

 5. Wij zijn nieuwsgierig naar de quiche met asperges.
  Superleuk om mijn zoontje te verrassen om samen met papa in de keuken heerlijk aan de slag te gaan.

 6. Wauw, wat een leuk boek lijkt het ons. Onze oudste zoon Berend (16) zit op een Culinaire school. Daar kan hij zeker inspiratie op doen Lekker hoor. Wie weet dit jaar nog of volgend jaar met zijn eindexamen. Dit boek geef ik graag cadeau aan Berend.

  We zijn met ons hele gezin benieuwd naar: Quiche met asperges mmm, allemaal lekker

 7. Ik loot graag mee om mijn nichtje mee te verrassen. Zij is gek op pannenkoeken dus die gaan het worden, met peer en ricotta.

 8. Kroketjes van aardappel en kabeljauw lijkt me heel leuk om de familie voor te zetten in combi met aardappeltjes uit eigen tuin dan lijkt me dit toch niet te mislukken

 9. De spreads maken mij nieuwsgierig, rode bieten spread, bonensoread, zouden dat soort houmous zijn? Ik heb houmous leren eten, met platbrood natuurlijk, door de statushouders waar ik vrijwilligerswerk voor en mee doe. Ik zou het boek dan ook met hen delen. Veel willen of hebben een groentetuin en het zou leuk zijn als ze hun kinderen erbij betrekken.

 10. De pompoentaart lijkt me interessant. Lastig product, maar eel erg leuk. Het boek is erg keuk voor kleinzoon die graag papa helpt in de tuin en bezig is met plantjes in de kweekbak. Erg leuk.

 11. Bloedsinaasappelcake met olijfolie! Ben dol op sinaasappels, begon bij mijn eerste zwangerschap. Ik kon er geen genoeg van krijgen. Mijn dochtertje is nu zelf ook stapel op sinaasappels, ja ja zoiets als met de paplepel ingegoten he?! 😉 Ben dus ontzettend benieuwd naar deze cake, zou een geweldig recept voor haar verjaardagstaart kunnen zijn 😀

 12. De gevulde paprika’s! Dit boek gaat naar mijn neefje; mijn zus en zwager hebben namelijk een volkstuin en zo kan hij ook leuk meedoen na de oogst.

 13. Pompoentaart, ben heel benieuwd naar dit recept.
  Voor het woord ‘taart’ zwichten mijn kinderen direct.
  Ik zou eerst dit recept uitproberen en daarna het boek aan mijn dochter cadeau doen.

 14. Wij zijn hier erg benieuwd naar de bloedsinaasappelcake! We halen altijd bloedsinaasappels van de markt, want die zijn favoriet hier. Maar dat je er ook een cake van kunt maken is voor ons een aangename verrassing! Ik doe graag mee voor mijn kinderen Sem en Fleur.

 15. Pannenkoeken met peer en ricotta, daar ben ik wel benieuwd naar.
  En ik denk mijn oppas meisje ook.

 16. We gaan binnenkort naar Griekenland, dus ben heel benieuwd hoe je een echt goede Tzatziki maakt. Zou leuk zijn als dit boek ons en de kids hierbij kan helpen.

 17. Leuk boek! Ik ben benieuwd naar het recept voor kroketjes van aardappel en kabeljauw!
  Dit zou een leuk boek voor mijn kleinzoon zijn!

 18. Ik ben vooral benieuwd naar het recept voor pannenkoeken met peer en ricotta, omdat pannenkoeken het lievelingseten van mijn nichtje zijn. Woensdag is mijn oppasdag en ik wil graag met haar samen dan de recepten proberen.

 19. De pompoentaart ik zou hem graag willen willen voor ons groene kinderdagverblijf waar de moestuin elke dag centraal staat🙏🏻🍀😊

 20. Wat leuk, een receptenboek voor kinderen, zou leuk zijn voor mijn nichtje die graag haar moeder helpt bij het bereiden van eten, ook het bekend raken met de diverse groenten en fruit zal ze vast leuk vinden.

 21. Ik ben benieuwd naar het recept quiche met asperges en zou dit boek graag aan mijn zus willen geven ter ere van jaar 40ste verjaardag!

 22. zo heel erg leuk ik zou dit boek aan mijn zusje geven en we eten graag uit de uit en ben erg benieuwt naar het recept van courgette

 23. Erg leuk, ben erg benieuwd naar de Pompoentaart, doe graag mee voor mijn moeder 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.