Voor het vierde jaar op rij organiseert het Huidfonds de Zonnetjesweek, die dit jaar plaatsvindt van 30 mei tot en met 3 juni. Deze week, waaraan kinderopvanglocaties gratis kunnen meedoen, is opgericht om kinderen en ouders te leren hoe je veilig kunt genieten van de zon. De kinderhuid is dunner en gevoeliger dan die van een volwassene, extra belangrijk dus om deze goed te beschermen. De week wordt georganiseerd met NIVEA SUN als partner, waarin wordt ingezet op het voorkomen van huidaandoeningen door de zon en educatie rondom zonbescherming. De Zonnetjesweek biedt de kinderopvang handvatten om hier aandacht aan te besteden en verpakt deze serieuze boodschap in liedjes, kleurplaten en kindvriendelijke activiteiten.

Het belang van goede zonbescherming

Het is heerlijk om te genieten van de zon, maar de zon kan ook gevaarlijk zijn. Vooral voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Wat veel mensen zich namelijk niet realiseren, is dat elke keer als je verbrandt, het DNA van je huid wordt aangetast. Dit kan uiteindelijk leiden tot vroegtijdige huidveroudering en zelfs genetische mutaties die – vaak vele jaren later – potentieel huidkanker kunnen veroorzaken. Daarom is het van groot belang kinderen te beschermen tegen de zon, ook als het bewolkt is.

De Zonnetjesweek is een door het RIVM erkende interventie en betrekt ouders en kinderen van 0 tot 4 jaar op een positieve manier bij zonbescherming. Hierbij luidt het devies: smeren, kleren, weren. Zo kun je de zon weren via schaduwplekken, biedt kleding bescherming en is het smeren van zonnebrandcrème effectieve bescherming tegen schadelijke UV-straling.

Karin de Koning, Country Manager Benelux Beiersdorf (het moederbedrijf van NIVEA), vertelt: “Wij steunen de Zonnetjesweek omdat we het belangrijk vinden dat kinderen op jonge leeftijd leren om te zorgen voor hun huid en deze te beschermen, zodat ze op een veilige manier van de zon kunnen genieten.

NIVEA SUN & het Huidfonds

Dankzij de sponsoring van NIVEA SUN, kan het Huidfonds de materialen rondom de Zonnetjesweek gratis beschikbaar stellen en daarmee zoveel mogelijk kinderopvanglocaties de kans bieden om deel te nemen.

Marijne Landman, directeur van het Huidfonds: “Het Huidfonds is een goed doel en volledig afhankelijk van giften. Daarom zijn we enorm dankbaar dat NIVEA SUN exclusieve partner is van de Zonnetjesweek. Dat de behoefte aan de Zonnetjesweek groot is, zien we aan de enthousiaste reacties en het aantal inschrijvingen. We streven ernaar om dit jaar een recordaantal kinderen te laten meedoen, dus roepen we alle kinderopvanglocaties op om zich zo snel mogelijk in te schrijven.”

De digitale lesmaterialen worden toegestuurd na aanmelding via www.zonnetjesweek.nl/aanmelden. Onder de aanmeldingen worden vijf cadeaupakketten vol NIVEA SUN producten verloot ter waarde van 50 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.