dolfPaul van Loon viert in 2016 twee jubilea. De Griezelbus bestaat 25 jaar & Dolfje Weerwolfje is 20 jaar geworden, al zal hij altijd zeven jaar oud blijven. Het boek ‘Weerwolfgeheimen’ verkocht meer dan 100.000 keer en daar ontving Paul van Loon een gouden boek voor. En speciaal voor de verjaardag van ‘Dolfje Weerwolfje’ werd dit eerste deel in het goud heruitgegeven, een waar collectorsitem.

Dolfje Spaan is jarig en wordt zeven jaar. Vreemd genoeg krijgt hij overal wit haar en komt er een vreemd geluid uit zijn keel “Wrow”. Hij transformeert naar een weerwolf en dan komt Timmie, zijn beste vriend, op de vreemde geluiden af. Dolfje zijn ouders zijn verdwenen en hij woont bij de ouders van Timmie. Samen maken ze spannende tijden mee rond de periode van de volle maan. Zo heeft de buurvrouw kippen of kan ik beter had zeggen? En staat er regelmatig in het donker een figuur naar Dolfje te kijken. Met een stok en een hoed. Dolfje kan tijdens de gymles plotseling klimmen als de beste dus er zijn ook voordelen. Dan komt Dolfje toch nog achter de reden van het vertrek van zijn ouders en blijkt hij een beschermheer te hebben, zijn …

‘Dolfje Weerwolfje’ van Paul van Loon met tekeningen van Hugo van Look, Uitgeverij Leopold 49e druk 2016 is hier gesigneerd te koop.

Boek 9/2016

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.