crea81Puzzelen; ikzelf ben niet echt een fanatieke puzzelaar. Dante daarentegen, houdt er wel van om zo nu en dan een puzzel te maken. En dan kies hij echt niet voor een hele simpele. Ik kwam tijdens één van mijn online speurtochten terecht bij CRE8. In de shop zag ik gave naampuzzels…jullie raden het al…deze hebben wij uiteraard voor jullie uitgetest!

20160126_081928.jpgWaarom is puzzelen eigenlijk zo belangrijk?
Een puzzel is ontwikkelingsmateriaal dat je zowel thuis als op school terug ziet. Het helpt je kind met het leren: waar te nemen, te ordenen en te sorteren. Het zelfstandig bedenken van oplossingen voor problemen door je kind is van groot belang voor de verstandelijke ontwikkeling. Dit kan het leren door zelf een puzzel proberen te maken. Doordat er ruimte wordt geven voor zelfstandigheid en je kind weet dat het fouten mag maken, wordt de zelfstandigheid gestimuleerd. Een kind dat uit ervaring weet dat hij fouten mag maken, durft er voor uit te komen dat hij iets niet weet of niet kan. Kinderen vergroten hun ruimtelijk inzicht door te puzzelen. Ruimtelijke oriëntatie is één van de basiselementen voor het leren lezen, rekenen en schrijven. Maar door te puzzelen leert je kind ook oplossingsgericht denken, en leert het zich ook te concentreren en door te zetten wanneer het even niet lukt. Je kind leert omgaan met de teleurstelling als het niet lukt of heeft een succeservaring als het juist weer wel lukt. Vergeet ook niet de fijne motoriek die verbeterd wordt door het bezig te zijn met kleine puzzelstukjes in elkaar te passen. Je ziet dat het voor kinderen belangrijk is om te (leren) puzzelen. Bron: Levendoorspelen.com

20160126_082119.jpgDoor de razendsnelle ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het gebruik van digitale productietechnieken als 3D-printen en lasersnijden voor een grote groep geïnteresseerden bereikbaar geworden. Deze ontwikkelingen zullen in de komende jaren leiden tot nieuwe beroepen, op het grensvlak van de virtuele en fysieke realiteit, welke de nieuwe ambachten van de 21ste eeuw zullen worden: Digitaal handwerk wordt door de machine omgezet naar tastbare resultaten, in kleine series of als unica in overleg met de klant en dit ambacht kan op elke hoek van de straat gevestigd zijn. De technieken nemen immers weinig ruimte in beslag, resulteren in geen of weinig afval en kunnen daarom midden in de stad gebruikt worden, kortom: Urban Fabrication! Samen met stichting Streetcornerwork biedt CRE8 social venture een leerwerktraject aan voor Amsterdamse jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. (lees meer)

Je kunt bij CREA8 terecht voor verlichting, sieraden en gave cadeaus voor kids! Wij ontvingen 2 naampuzzels, voor beide jongetjes hier in huis één. Voorlopig kan Kian natuurlijk nog niet puzzelen, maar ligt keurig te pronken in zijn kast!

De puzzels worden vervaardigd met een lasersnijder: de puzzelstukjes zijn gesneden uit plexiglas en het frame uit berken multiplex. De lasersnijder zorgt voor een unieke zwarte snijlijn, wat een bijzonder afwerking van de randen geeft.

20160126_081828.jpgHet leuke aan de naampuzzels van CREA8 is, dat elke letter bestaat uit meerdere stukjes. Dit biedt een leuke uitdaging voor het inzicht en de motoriek van degene die de puzzel gaat maken.Je bepaalt zelf welke naam en welke kleurencombinatie de puzzel zullen vormen. Daarnaast kun je ook kiezen uit 4 prachtige kleurencombinaties, geïnspireerd op de 4 jaargetijden.
(Ondanks dat de naampuzzel ook voor een peuter > 1,5 jaar al een leuke uitdaging vormt, is het advies om kinderen pas vanaf 3 jaar met de puzzel te laten spelen. Dit vanwege de kleine puzzelstukjes die ingeslikt kunnen worden.)

Wij zijn heel erg enthousiast over deze mooie puzzels. Het is natuurlijk ook wel heel gaaf dat de stukjes van plexiglas zijn en dat je echt eventjes moet zoeken hoe je ze ook alweer teruglegt! Leuk om te geven als (kraam)cadeau…deze puzzels kunnen jarenlang mee!

WINNEN!cre82
Wij mogen van CRE8 een naampuzzel weggeven! Welke kleurencombinatie past het beste bij jou en voor wie doe je mee? Laat hieronder je reactie achter voorzien van voor- en achternaam + een geldig mailadres. Deze actie is inmiddels afgelopen!


69 gedachten over “CRE8: Urban Fabrication

 1. Ik doe graag mee voor ons zoontje Spencer! De kleurencombinatie lente past het beste bij mij, lekker vrolijk, maar mocht ik winnen zou ik voor zomer gaan, dat vind ik leukere kleuren voor een jongen!

 2. De kleurencombinatie Lente pas het beste bij ons.
  Ik wil deze puzzel graag winnen voor mijn dochter die over een week haar 1e kindje verwacht

 3. Leuk zeg, deze naampuzzel! Ik doe mee voor een van de kleinkinderen, die net bezig is om zijn naam te leren lezen/ schrijven!

 4. Ik doe graag mee voor mijn kleindochter en de Zomer past het beste bij mij, omdat daar de kleur blauw bij zit. Blauw is mijn kleur en past heel erg bij de zomer.(water en lucht.)

 5. Wat ontzettend leuk voor mijn zoon Julius in de herfstkleuren! Hij mag nooit met de puzzels van zijn oudere zus spelen en delft vaak het onderspit! Een eigen puzzel van zijn naam -dat kan niet fout gaan!
  Wat zou hij daar blij mee zijn! Heel erg veel dank.

 6. zomer voor zoontje jarno. helemaal leuk om zijn motorische ontwikkeling te stimuleren, hij is gek op puzzelen en de versie zomer bevat ook nog eens zijn lievelingskleuren

 7. Wat een leuke puzzels . Mijn kinderen zijn er alweer te groot voor maar ik zou hem graag winnen voor het zoontje van een vriendin in de kleur zomer

 8. Leuk ,ik doe mee voor Sara en dan lente .Heerlijk als alles weer gaat bloeien en de blaadjes weer aan de bomen komen .En eerlijk gezegd vind ik het ook de leukste meisjeskleuren 😉

 9. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Samuel en de kleuren zomer past erg bij hem het is een zonnestraaltje voor mijj en hij is zelf ook een echt zomer kindje omdat hij in de zomer geboren is.

 10. De winter ! Het is tenslotte winter (ahum) 😉 En wat moet je buiten in de regen als je ook heerlijk kunt puzzelen!? Ik doe mee voor m’n zoontje. Hij is gek op puzzelen maar een puzzel met z’n naam hebben we nog niet…

 11. Wat een mooi kraamcadeau! Om ons heen worden best wat babietjes geboren en dit is een prachtig cadeau om te geven. Zou het zelf in elk geval heel tof hebben gevonden 🙂 Ik vind de herfstkleuren het mooist en zou de puzzel willen geven aan een vriendin die onlangs een zoontje heeft gekregen wiens naam drie letters heeft 🙂

 12. Mijn dochtertje van 3,5 is de hele tijd bezig met haar naam , schrijven kan ze uiteraard nog niet, maar zo’n puzzel met haar naam, daarvan weet ik zeker dat die ik de smaak zal vallen. Ze puzzelt heel graag dus die zal ze zeker veel gebruiken. De zomerkleurencombinatie is heel erg mooi ?

 13. Ik zou dolgraag de wintereditie willen ontvangen. Mijn Neefje Jesse Bauke is een enorme puzzelfan en dit zou hij helemaal fantastisch vinden.

 14. Ik doe mee voor mijn dochter, de kleur winter past het beste bij haar omdat dat ook een beetje de kleuren van Elsa zijn.

 15. Super origineel en grappig…!
  Mijn zoontje heet Tycho en de zomerkleuren zijn een prachtige kleurencombinatie die passen bij hoe hij is: ingetogen maar ook met vele vleugjes duizelingwekkende vrolijkheid en enthousiasme!

 16. Wat een gave puzzels! Ik wil heel graag winnen voor mijn petekindje Merel! En dan zouden de lente-kleuren het leukste zijn!

 17. Wat leuk voor mijn zoontje! De kleurencombinatie winter vinden we beide het mooist. Jammer dat zijn naam maar drie letters heeft 😉

 18. zou graag mijn dochter haar naam Luci willen winnen. herfst kleuren vind ik bij haar passen omdat ze een kleurrijk meisje is!

 19. Heel mooi en geweldig dat je naam zo kleurrijk kan zijn en dat in puzzelvorm!! En dat is precies wat ze het liefste doet..puzzelen! Dan zou ik gaan in de kleuren van de winter! Ja het seizoen waarin ze is geboren!

 20. Waaaauw wat gaaf! Wij doen heel erg graag mee voor ons zoontje Kees! De kleuren van de zomer passen precies bij zijn kamertje!

 21. Voor mijn dochtertje Benthe. De kleuren van de lente zijn lekker vrolijk en passen precies bij haar kinderkamer.

 22. Lijkt me heel gaaf om de naam Benthe te winnen voor de baby van mijn collega. Ik denk dat de lente kleuren het beste bij deze prachtige meid past.

 23. Ik doe mee voor mijn dochter Lila en de Lente kleuren zijn favoriet. (lees:er zit roze in dus een andere keus bestaat niet)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.