62dbb9ec-caf6-4892-9085-fd8faaa90315Soms ontvang je een boek dat zo ontzettend hilarisch is dat je je afvraagt hoe de schrijver denkt. “De knotsgekke avonturen van Opa Smoezel’ is een perfect voorbeeld hiervan. Smoezels hebben namelijk tanden die zo sterk zijn dat ze alle kunnen eten: glas, ijzer, hout en steen.. Ik bedoel hoe onmogelijk is het eigenlijk om glas te kunnen eten zonder dat iets kapot gaat in een lichaam…
Drie hoorntjes hebben om de scheten van kikkers en mieren aan te horen en een neus hebben die vrolijk wordt van alles wat vreselijk stinkt!
En deze 3 dingen, met nog veel meer andere “feitjes” staan alleen al op de eerste pagina van het boek ter inleiding.
Als volwassene, met kinderen, heb ik echt enorm veel plezier van deze eigenschappen van Smoezels, maar ik geloof dat mijn kinderen het echt helemaal het einde gaan vinden! Ofschoon het weer vast en zeker mooier is zodra dit artikel online staat, is het vandaag een regenachtige dag (op zijn zachtst gezegd) en dus perfect weer om gezamenlijk op de bank een boek te lezen.

De knotsgekke avonturen van Opa Smoezel0d4c236d-bff0-41d8-88fe-e1ab1b31ca38
Smoezels gaan slapen wanneer ze daar behoefte aan hebben, toch heeft mama Smoezel vandaag andere plannen. Ze is moe en wilt graag dat de kinderen, die heel veel lawaai maken, ook gaan slapen.
Ze besluit een echt Smoezels liedje te zingen in de hoop dat de kinderen in slaap vallen, maar tevergeefs. De kinderen zijn nog steeds wakker.
Opa Smoezel besluit een verhaal te vertellen, hij is al 700 jaar oud en heeft heel wat avonturen beleeft. Hij verteld de kinderen over zijn avonturen en als laatste verteld hij over zijn komst op de mooie vuilnisbelt van Stinkstad. Hie heeft hij het record “smoezellangslaaprecord” verbroken en daagt de kinderen uit om zijn record te verbreken. Maar of opa Smoezel daar zo blij mee is…

Het verhaal leest zich heerlijk weg en met alle illustraties is er genoeg te bekijken voor de kinderen. Een absolute aanrader van ons uit om te lezen met de kinderen.

Verhalen over het bizarre leven van opa
Thema’s: verhalen, vroeger, familie
Opa’s hebben al veel meegemaakt in hun leven en kunnen daarover vaak de mooiste verhalen vertellen. Dat geldt zeker voor opa Smoezel, die wel meer dan 700 jaar oud is en inmiddels een heleboel bijzondere avonturen heeft beleefd. Vol vuur vertelt hij aan de smoezelkinderen bijvoorbeeld over de tijd dat hij astronautsmoezel was, en diepzeeduiksmoezel. Hij hoopt dat ze ervan in slaap vallen zodat hij zelf rustig kan slapen, maar of dat zal lukken

De knotsgekke avonturen van Opa Smoezel9789051164619_L

Naam: Erhard Dietl
Illustrator: Erhard Dietl
ISBN: 9789051164619

Het boek is hier te koop voor €14,50.

Een inkijkexemplaar is hier gratis te bekijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.