nevergirlsVan de populaire Disney Fairies-­serie zijn wereldwijd al ruim 14 miljoen boeken verkocht. Vier vriendinnen Kate, Lainey, Gabby & Mia stappen uit het gewone leven het avontuurlijke Nooitgedachtland in. Deel 5 & 6 zijn onlangs verschenen, ik mag één deel verslaan en het ander weggeven, maar daarover later meer.

Gabby, de jongste van het stel, mag op de bruiloft van Julia, de oppas, bruidsmeisje zijn. Dat spreekt erg tot de verbeelding van de meisjes maar ook van de feëen. Ze vergeet de afspraak die ze heeft met haar vriendinnen en rent naar de Thuisboom in Nooitgedachtland om het goede nieuws met iedereen te delen. Ze krijgt wat elfenstof mee en dat zal ze later hard nodig hebben wanneer het een na het ander misloopt op de bruiloft. De bruidssluier vliegt weg, er staan elfenvoetstappen op de bruidstaart en dan die chocoladefontein, die heeft wel erg veel aantrekkingskracht op fee Bess. Zij vergeet dat ze door de laag chocolade opeens wel zichtbaar is voor mensen. Als dat maar goed afloopt?

Een prachtige kaft met glitter valt direct op, het boekje ligt gezien het formaat ook lekker in de hand. De gladde bladzijdes worden regelmatig opgefleurd met zwart­-wit prenten. Er gebeurt veel in het verhaal, het lijkt wel een soap. Zou er in deel 6 ‘Het wilde woud’ ook zoveel gebeuren? Ik zou deel 6 graag willen geven aan een kindje die nadat het boek gelezen is even aan de lezers van KiDDoWz en aan mijzelf wil laten weten waar het verhaal over gaat. Als je dat wilt, vul dan onder dit blog met een geldig emailadres je naam, leeftijd en motivatie in. Deze actie is inmiddels afgelopen!

‘Bruiloft met vleugels’ van Kiki Thorpe, Van Holkema & Warendorf 2015, is o.a. hier te koop.

Boek 129/53 #boekperweek

/Lmcmr

20 thoughts on “Disney: The Never Girls 5:­ Bruiloft met vleugels 7+ (+ winactie)

  1. Het lijkt me ontzettend leuk om het boek voor te lezen aan mijn dochter van bijna 7. Daarna schrijf ik uiteraard samen met haar een recensie. Zelf lezen lukt haar nog niet, ze zit in groep 3 en begint net met lezen.

  2. Ik zie mijn reactie nergens meer staan (vanochtend nog wel…)
    Zou graag het boek willen voorlezen aan mijn dochter van bijna 7. En daarna samen een recensie schrijven is uiteraard ook geen probleem. Ze zit in groep 3, dus zelf lezen zal waarschijnlijk nog net te moeilijk zijn.

  3. Mijn dochter Kimi van 10 jaar ( groep 6 ) moet in januari voor school een boekverslag schrijven, daar lijkt me dit een mooi boek voor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.