Wat is het toch leuk wanneer een kinderboekenheld ook verkrijgbaar is in 20160928_095144de speelvorm, niet alleen om te lezen dus. Dochterlief is inmiddels een groot fan van Thea Stilton en daar vallen 50 activiteitenkaarten van Geronimo in de brievenbus. Heel leuk aan de keukentafel als het buiten guur en nat is, maar ook handig op de achterbank op weg naar een leuk uitje in de Herfstvakantie of op familie-visite. Het kan allemaal en omdat het 50 kaarten zijn, zijn ze ook gemakkelijk te delen met je brusjes. Tenminste als je een extra stift meeneemt.

De kaarten zijn van stevig plastic en zitten in een kartonnen doosje. Los erbij een zwarte stift die uitwisbaar (maar niet uitwasbaar) is. De spellen zijn genummerd tot aan negentig stuks. De laatste kaarten zijn Oplossingenkaarten, die verstop ik dus gelijk. De activiteiten variëren van Vier-op-een-rij tot Zoek vijf vreemde zaken op deze afbeelding of Streep het woord Geheim weg en de letters die overblijven vormen een geheime boodschap. Voor ieder wat wils, wel jammer dat de activiteitenkaarten niet in een blikje zitten. Dat vervoert makkelijker en zo blijven de kaarten beter bij elkaar.20160928_09512920160928_095123De activiteitenkaarten zijn stevig genoeg om op te schrijven of tekenen zonder ondergrond. Ze zijn ook groot genoeg om goed vast te houden en om de opdracht te kunnen lezen. De activiteiten zijn heel verschillend en variëren in moeilijkheidsgraad. Kortom een Gi-ga-gantische aanwinst in onze boekenkast eh spelletjeskast!

De Activiteitenkaarten van Geronimo Stilton, De Wakkere Muis 2016, zijn o.a. in de Wakkere Winkel te koop voor 9,95 euro.

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.