De jongste spruit hier in huis heeft het lezen nu ook ontdekt en zo leest ze samen met haar broers en zus elke avond na het eten een half uurtje. Zo heb ik even de tijd om op te ruimen en alles schoon te maken. Afijn u kunt zich voorstellen dat er tijdens zo’n half uurtje lezen heel wat kilometers gemaakt worden, zeker als er nog een aantal langer willen lezen omdat ze het zo spannend vinden of omdat het hoofdstuk nog niet afgerond is. Gelukkig ontvingen wij van Gottmer een leuk boek waar we weer even zoet mee zijn

Het verhaal
Per Draak-expres vliegt Dries de draak een ridder en prinses rond, samen zijn de vliegende dokters. Annelies (de prinses) geeft prikjes en draakjes en Joris (ridder) verzorgt gebroken poten, buikpijn en hik. Draak Dries is goed in vliegen, alleen het landen zou hij nog wat mogen oefenen. Toch hoor je geen van allen klagen en vliegen ze samen in het rond op zoek naar nieuwe patiënten.

Op een mooie zomerdag vliegt de Draak-expres rond, ze komen een zieke zeemeermin tegen die te lang heeft gezond. Annelies en Joris verzorgen haar en vliegen dan door naar de volgende patiënten. Zo komen ze een Eenhoorn tegen met 2 hoorns en een leeuw die snipverkouden is. Ze verzorgen iedereen zo goed als ze kunnen. Tot ze bij het kasteel aankomen, de koning is verbijsterd dat Annelies haar gouden kroon heeft ingeruild voor een witte jas en stethoscoop. En zo wordt ze opgesloten, door de koning, in de toren, Draak Dries en Joris zijn dapper en proberen haar te bevrijden. Helaas lukt dat niet.

Op een dag is de koning ernstig ziek. Er komen vele dokters maar niemand kan de vorst helpen. Behalve dokter Annelies, ze denkt dat haar oom oranje kriebelkoorts heeft. Om hem te genezen moet ze een medicijn maken en daarvoor heeft ze ingrediënten nodig als schilfers van zeemeerminnenhuid, leeuwen-snot en slakkenslijm. Zou het haar lukken om met behulp van Draak Dries en Joris de koning beter te maken?

Je leest het allemaal in het vrolijke boek van Draak Dries en de vliegende dokters (die overigens boordevol leuke illustraties staat).
Het boek is bij uitgeverij Gottmer te koop voor €10,00.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.