Al van kleins af aan vind ik koken en bakken heel erg leuk. Niet zo leuk om er mijn beroep van te maken maar wel leuk genoeg om zo nu en dan eens een nieuw, vegetarisch, recept te maken. Grappig genoeg heb ik wel vaak een opmerking gekregen die zowel positief als negatief was en dat is dat ik wel heel erg fijn snijd. 

Dat fijn snijden is eigenlijk niet zo heel verwonderlijk gezien het feit dat mijn moeder alles afkeurde wat te grof gesneden was, dat vond ze namelijk niet lekker. Het resultaat was dat ik op de middelbare school een uiensoep moest maken en de juf geen ui kon vinden in de soep. Gelukkig deed ze haar rondjes en wist ze dat ik ui gesneden had. Ik kreeg een hoog cijfer vanwege het feit dat ik zo fijn kon snijden en er werd een grapje gemaakt over het niet hoeven gebruiken van maal-machines voor bejaarden en baby’s…

Afijn dat van dat fijn snijden zat er zo ingeprent dat ik nog steeds alles heel erg fijn snijd. Maar nog steeds is dat bij sommige gerechten niet handig, dat was dan ook de reden dat ik op zoek ging naar een oplossing. En die vond ik op de site van Ditverzinjeniet.nl. Zoals gebruikelijk kan ik ook nu mijn groenten, fruit of kruiden snijden op een snijplank, echter staan er nu maataanduidingen op en heb ik dus een geheugen steuntje om grover te snijden. 

De proef op de som werd genomen tijdens het maken van een heerlijke Bruschetta met tomaat. De tomatenblokjes mogen namelijk wel wat grover zijn, terwijl de knoflook juist heel fijn moet zijn (ik heb overigens geen knoflookpers in huis).
Het resultaat? Bekijk de foto maar!

De snijplank is makkelijk schoon te maken en prettig in gebruik. Helaas is deze niet meer bij Ditverzinjeniet.nl te koop maar zijn er wel een hele hoop andere snijplanken waar je vast en zeker ook heerlijke gerechten op kunt maken. Ik denk namelijk dat ik een van de weinigen ben die te fijn snijd 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.