Een tijdje geleden ontvingen wij een pakje van Blabloom met daarin een prachtige slaapzak van het merk Ergopouch. Uiteraard wilde onze kleine Kian deze met liefde uittesten. Eerder sliep hij altijd in slaapzakken van een goedkope ditjes-en-datjes-winkel en dat beviel eigenlijk prima. Ik hou natuurlijk ontzettend van nieuwe dingen dus, hoppa…oude slaapzakken in de kast en de nieuwe aan!

De slaapzak is gemaakt van een zachte stof, die goed ademt. Hij heeft een mooi printje en is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Ook heeft de slaapzak een perfecte pasvorm dankzij de stretch inserts aan boven- en zijkanten. Dit is erg fijn omdat kindjes zich dan lekker vrij kunnen bewegen. Aan de bovenkant is de slaapzak niet wijd, je hoeft dus niet bang te zijn dat je kindje naar beneden zakt en zijn/haar hoofdje in de slaapzak terecht komt. Door de rits, kun je op een snelle manier een luier verschonen, zonder dat je alles meteen uit hoeft te trekken.

De slaapzak heeft een TOG-waarde van 2.5, dus perfect voor de winter! De slaapzak is geschikt voor kindjes van 12 tot 36 maanden. Kian is net een jaar, maar kan nog behoorlijk groeien in deze slaapzak. Ik merk wel dat hij heerlijk slaapt in de Ergopouch. Het is echt een warmbloedig mannetje, maar hij voelt nooit (te) warm aan. Ik vind het daarom ook niet erg dat de slaapzak geen (afritsbare) mouwtjes heeft. Wat ik me wel kan voorstellen is dat kindjes die het sneller koud hebben, dit weleens zouden kunnen missen.

Seizoen Temperatuur kamer  TOG-waarde advies
 Zomer  20 – 24 graden  1.0 of lager
 Voorjaar/herfst  18 – 21 graden  1.3, 1.7
 Winter  16 – 20 graden of kouder  2.3, 2.5 of hoger

Waarschijnlijk weten jullie dit al, maar een slaapzak kan de kans op wiegendood verminderen, omdat je baby niet onder de lakens terecht kan komen. Kian slaapt zonder lakentje, want ik vind deze slaapzak warm genoeg. De slaapzak is trouwens gemaakt van organisch katoen en dat vind ik zelf erg fijn.

Wassen gaat makkelijk, gewoon op 30 graden. Daarna eventjes uithangen en hij kan dezelfde avond weer aan. Het materiaal droogt namelijk snel, tenzij je hem op een tochtige zolder hangt natuurlijk. En hij blijft gewoon mooi, niet pillig oid.

De Ergopouch Slaapzak Organic Natural Stars is niet een hele goedkope slaapzak, maar voor kwaliteit betaal je natuurlijk altijd meer. Goedkoop is over het algemeen duurkoop…en met deze slaapzak kun je echt een hele tijd voort. Hij is het helemaal waard dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.