droomaavnturenKinderyoga…
Ik moet toegeven dat ik ooit eens samen met mijn zus in de tuin allemaal poses heb aangenomen samen met de kinderen en dat we zo op een hilarische manier, toch serieus bezig zijn geweest met yoga. De kinderen vonden het geweldig maar na die ene keer is het een beetje in de doofpot geraakt. Nu vraagt u zich wellicht dan af hoe ik dan nu bij Kinderyoga terecht kom. Wel… Een hele tijd geleden schreef ik een review van de wizardbox. Deze komt uit de Droomshop, toen ik een paar weken geleden mijn lijstje eens aan het doornemen was kwam ik dus weer terecht bij de Droomshop en ben ik eens gaan kijken wat er nog meer te koop is. Zodoende viel mijn oog op het droomavonturen boek.

Na een prettig contact werd het boek opgestuurd en kon ik met de kinderen aan de slag. Mijn kinderen, allemaal zeer energiek, keken me een beetje vaag aan. Stiekem had ik al van te voren het voorwoord en de handleiding (ja serieus een handleiding) door genomen. Aangezien het geen gewoon voorleesboek is is het reuze handig om deze handleiding even op je gemak door te nemen, kinderen willen namelijk gelijk aan de slag.
We slaan de pagina over naar “Op droomavontuur” (pagina 17). Ik begin het verhaal voor te lezen, een van de kinderen herkent zichzelf heel erg in Tijn zijn verhaal en probeert zich er tussen door te wurmelen met zijn eigen verhaal. Ik vertel hem dat hij nu even moet luisteren en dat we zo wat gaan doen. Aandachtig gaat hij zitten en begint te staren naar de illustratie aan de linkerkant. Na een paar regels gaat het verhaal over in een droomavontuur, de kinderen kunnen er wel om lachen. Het verhaal wordt afgewisseld met bewegingen die de kinderen zelf kunnen maken. En dan begint het boek pas echt interessant te worden!

Elke verhaal duurt een paar pagina’s, hierbij staan leuke illustraties en de “opdrachten” die de kinderen kunnen doen. Daarna vind je het gedeelte met Droomyoga-oefeningen. Aangezien ik het niet leuk vind om kinderen te commanderen ga ik zelf op de grond zitten en lees hardop voor wat we moeten doen, daarna pas ik het zelf ook toe. De kinderen doen me gelijk na en hebben er duidelijk heel erg veel zin in. Zitten, staan, liggen, springen, gek doen… het wisselt allemaal en daardoor spreekt het de kinderen nog meer aan. Nadat we bij de Droomyoga-oefeningen klaar zijn gaan we door naar de Droommeditatie. Het klinkt heel erg zwaar maar het is ontzettend leuk!SAMSUNG CAMERA PICTURES

Mijn mening omtrent yoga en meditatie is hiermee heel erg bijgesteld naar een positievere zin. Gek genoeg is zo’n soort reactie ook meegenomen in het voorwoord. Als je mij vraagt of ik het boek aan kan raden aan een ander zeg ik volmondig JA!
Het maakt eigenlijk niet zoveel uit hoe je kind in elkaar steekt.
Door het boek meerdere keren te herhalen leren de kinderen hoe ze met de oefeningen en meditatie om moeten gaan, zo kunnen ze het in het dagelijkse leven ook toepassen. Daarmee bedoel ik niet dat ze al een aapje door de klas moeten bewegen, maar wel dat ze soms even iets moeten los laten zodat ze daarna weer met volle moed verder kunnen. Elk kind in dit gezin heeft zijn favoriet verhaal en zo wisselen we met regelmaat de verhaaltjes om. De droomavonturen cd is een leuke achtergrond voor bij de oefeningen, maar willen de kinderen ook zo vaker horen (mede doordat het natuurlijk ook allemaal nieuw is).

In Droomavonturen staan zeven meditatieve kinderverhalen, voor ontspanning of heerlijk fantaserend slapengaan. De verhalen (voor kinderen van de basisschool) beginnen als een gewoon voorleesverhaal, maar op een gegeven moment wordt het kind spelenderwijs uitgenodigd mee te doen. Door de ogen te sluiten en zich te identificeren met de hoofdpersoon van het verhaal, duikt het kind zelf in het avontuur. Elk verhaal heeft een thema en eindigt met een bijzondere uitspraak, een positieve affirmatie. Na ieder verhaal zijn in hetzelfde thema kinderyoga-avonturen beschreven. De oefeningen zijn met duidelijke instructieve illustraties afgedrukt op een spread met een uitklappagina, die je voor je op de grond kunt leggen, zodat je de oefeningen in één keer overziet. Na afloop van elk kinderyoga-avontuur, biedt het boek een droommeditatie voor de eindontspanning. In het boek zitten twee CD's met de droomverhalen en kinderyoga-avonturen, begeleid door ontspannende, droomachtige muziek, waardoor kinderen er ook zelfstandig naar kunnen luisteren. Zeven droomavonturen, één voor elke dag in de week.
  • Auteur: Rosalinda Weel, Helen Purperhart
  • Illustrator: J. Mulder
  • ISBN: 9789020638028

Het droomavonturenboek inclusief 2 cd’s is hier te koop voor €19,95

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.