Hoe is Tosca Menten er ooit opgekomen? Een hele boekenserie over een mummie met een spraakgebrek. Al spreekt Dummie20161001_132030 de Mummie de taal van de lezertjes wel. Dit keer gaan ze op reis naar Rome.

Hoe is dat nou gekomen? Goos en Dummie zoeken een cadeautje voor Klaas. Een vakantie want daar hebben ze zelf ook iets aan. Dat redden ze helaas niet met 37 euro. Dan doen ze mee met een pizzawedstrijd en dienen het recept ‘Pizza broccoloni Klaashi Maashi’ van Klaas in. Met dat recept maken ze kans op een reis van Polderdam naar Rome en je raadt het al. Ze winnen en daar gaan ze. Op de camping ontmoeten ze Herman die op zoek is naar de betekenis van een inscriptie. Volgens de verhalen van Raphael, de zoon van de pizzabakker, verwijst het naar een smaragd van keizer Nero, die hij gebruikte bij het kijken naar Gladiatorspelen. Dummie herinnert zich een smaragd die hij eens aan zijn moeder heeft gegeven bij rivier de Nijl. Het hele spul gaat op onderzoek uit en gaan op zoek naar deze steen. Ze komen terecht in ondergrondse gangen en doen een bijzondere ontdekking.

Naast het maken van de benodigde leeskilometers pikken de lezers ook nog het een en ander op over de Romeinse en Egyptische Oudheid. Net als het cadeau voor Klaas: “Dan slaan wij twee vliegen dood in één klapje”

‘Dummie de Mummie en de smaragd van de Nijl’ van Tosca Menten met tekeningen van Elly van Hees, uitgeverij Van Goor 2016 is o.a. hier te koop.

/Lmcmr

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.