‘Leven zonder Serena’ is het eerste deel van de serie ‘Een hart van hoefijzers’ van Veronique Martien, een fervent paardrijdster.

hoefHet verhaal begint heel verdrietig voor de paardengek Jolien. Door de scheiding van haar ouders is haar moeder gedwongen het paard van Jolien te verkopen. Jolien mist Serena ontzettend. Ze stopt zelfs met paardrijden. Wanneer haar broertje op kamp gaat heeft haar moeder voor Jolien ook een verrassing, ze heeft haar ingeschreven voor een paardenkamp bij een manege in de buurt. Jolien wil helemaal niet paardrijden op manegepaarden, maar gaat toch. Daar aangekomen wordt Jolien vlot opgenomen door de andere paardenmeiden, maar blijkt er onderhuids toch meer te spelen. Terwijl ze steeds vaker op Tecumseh rijdt en deze band versterkt, leert ze de ware aard van de andere meisjes kennen en dat is niet allemaal zuivere koffie. Op het moment dat Jolien er in geluisd wordt, komt er hulp uit onverwachte hoek en blijkt er toch een leven na Serena te zijn. Een heel leuk leven zelfs!

Een veelzijdig meidenboek vol intriges, wijze lessen en een happy end. Wat wil een pré­-puber nog meer? De paardenliefde spat ervan af met het rauwe randje van het reilen en zeilen binnen een groep vol meisjes. Dat kan net als het leven keihard zijn.

‘Leven zonder Serena’ van Veronique Marien, Uitgeverij Kramat junior 2016 is o.a. hier te koop.

Boek 53/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.