feest3Hiep, hiep hoera er is er eentje jarig. Hiep, hiep hoera er viert er eentje feest!

De dagen zijn afgeteld en de grote dag is aangebroken. Ondanks dat ik mijn eigen verjaardag steeds minder leuk begin te vinden, vier ik maar al te graag de verjaardag van de kinderen. Alhoewel de dag dat mijn oudste 10 werd ook een dag vol herinneringen was. Afijn, geen sentimenteel gedoe maar feesten!

Taarten, vlaaien, hapjes, drinken (kinderfeest dus geen alcohol), uitgenodigde, slingers, ballonnen en alles wat er nog meer bij komt kijken is geregeld! Zelfs het cadeau is zorgvuldig uitgekozen door de rest van het gezin (centjes voor een tablet, de rest krijgt ze, hopelijk, van de genodigden).

De dag vliegt voorbij en voor we het weten is iedereen naar huis, is bijna alles opgegeten, staat de vaatwasser voor de derde keer die dag aan en is het, hoe vervelend ook, alweer bedtijd! Toch hoeft mijn kind niet te treuren want het kinderfeest komt er nog aan. Een speciaal feestje voor de jongeren onder ons, zonder papa’s en mama’s (ik uitgezonderd).

feest2Maar hoe pak je zo’n feest (steeds) weer aan? Aangezien ik merk dat het in mijn omgeving soms een machtsspel is wie waar heen gaat (en dan zijn kosten zeker daarbij geteld) plus het feit dat ik geen auto heb vind ik het net zo leuk om te laten zien en de kinderen te ervaren hoe het is om thuis en in de speeltuin (achter mijn huis)  spelletjes te spelen.
Dus gaan we op zoek naar geschikte spellen waarbij ze hun energie kwijt raken en gelijkertijd zichzelf niet hoeven te vervelen. Op jongere leeftijd zijn veel spelletjes leuker om te spelen dan als ze ouder zijn, is mijn ervaring. Internet staat vol met (gratis) tips dus veel hoeft het ook niet te kosten.

Enjoy Kinderfeest is een boek waar je de aankleding mee kunt verzorgen. Dit maakt het feest uiteraard helemaal af. Op de eerste pagina staat een handig aftelkalender. De pagina erlangs zijn uitnodigingskaarten, geen uitnodigingen geen feest! Ook heel handig: plastif bekerhoudertjes, waarbij je de naam van het kind kunt noteren. Zo weet iedereen welk bekertje van hem of haar is. Een vlaggenlijn kan gemaakt worden, er zijn zelfs met letters erop waarbij de naam “gefeliciteerd” gemaakt kan worden. Ook traktatieprikkers, hangers, feestkroontjes, blik wikkels, scorelijsten, snorren + strikjes voor rietjes (hoe hilarisch), medailles, chips zakjes, bedank envelopjes en nog een paar pagina’s.feest1

Je kunt alle pagina’s uit het boek halen en daarin knippen, maar nog veel leuker: kopieer ze (in kleur en stevig papier) en zo kun je meerdere feestjes extra leuk maken.

Het boek is te bestellen via: http://www.arkmedia.nl/berge-marieke-ten-marcel-flier/enjoy-kinderfeest.html

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.