Het begon allemaal 50 jaar geleden met een stapeltje papier en een perforator. Tijdens een sessie simpelweg gaatjes in het papier drukken, kreeg Eric Carle een idee: hij verzon een verhaal over Willi de boekenworm. Redacteur Ann Benduce stelde voor om van deze worm een rups te maken. “Een vlinder” riep Eric…en Rupsje Nooitgenoeg was geboren.

Ruim 50 miljoen exemplaren verkocht

Inmiddels gaat het tijdloze verhaal over Rupsje Nooitgenoeg alweer 3 generaties mee, is het naar 63 talen vertaald en al ruim 50 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Hand-beschilderde crêpepapier-illustraties

Het werkt van Eric valt op door de prachtige hand-beschilderde crêpepapier-illustraties. Eerst beschildert hij crêpepapier met acrylverf, dan knipt hij er figuren uit die hij vervolgens op elkaar plakt. De daaruit ontstane kleurrijke kunstwerken zijn ons allemaal bekend. In totaal heeft hij meer dan 70 boeken voor kinderen gemaakt, waarvan er veel gaan over dieren en de natuur. Deze liefde voor de natuur ontstond vroeger tijdens de vele natuurwandelingen die Eric met zijn vader maakte. Ook in het boek Rupsje Nooitgenoeg laat hij zien hoe groot zijn liefde voor de natuur is. “Het gaat over hoop. Je groeit op, spreidt je vleugels en vliegt naar de toekomst. Net als de kleine rups”.

De verjaardag van Rupsje!

Vandaag, op 20 maart 2019, is het The Very Hungry Caterpillar Day! Wereldwijd vieren we dit mooie jubileum. Uitgeverij Gottmer heeft een speciale jubileum-editie uitgebracht van Rupsje Nooitgenoeg, inclusief brief van Eric Carle aan al zijn lezers, klein en groot. De linnen rug van het boek en het glanzende portret van Rupsje op de voorkant zorgen voor een extra mooie uitstraling. Een bijzonder bezit voor alle boekenwurmen dus. Wij ontvingen het boek en we vinden het een aanwinst voor in onze boekenkast. Uiteraard vieren we het feestje graag mee en lezen we dit verhaal zeker nog honderden keren voor aan onze kinderen. En aangezien het boek nu al 3 generaties meegaat, moe het met de volgende generaties ook wel gaan lukken!

Rupsje in het theater

In een prachtige en kleurrijke theatershow komt niet alleen dit hongerige rupsje tot leven, maar ook 75 karakters uit vier bekende verhalen van auteur Eric Carle. In een spel van licht, geluid en beelden worden kleine en grote bezoekers meegenomen in de wereld van het Blauwe Paard, Vader Zeepaard, het Eenzame Vuurvliegje en Rupsje Nooitgenoeg. Een magische, ritmische voorstelling waarbij je met een glimlacht op je gezicht het theater verlaat. Meer informatie vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.