Regel 1: Als je naar de bakker gaat moet je netjes op je beurt wachten, ook al 20161002_125251ben je een schattig oud mannetje!
Floor is nogal stellig in haar regels en dochterlief verslind deze boeken van Marjon Hoffman. Regelmatig begint ze hardop te lachen en schrikt op als ze zich bewust wordt van haar omgeving. Haar boekbespreking van groep 6 gaat over ‘Floor gaat ervoor!’ Gelukkig zijn er meer dan tien titels over Floor en kan ze er even mee door.

Regel 6: Als je broer als Superman naar een verkleedfeestje wil, kan hij de dag ervoor beter niet eerst gaan oefenen ….
En wederom volgt een herkenbaar hoofdstuk uit het leven van Floor, haar broer Kees en vriendin Margreet. Kees is verliefd en wil indruk maken op Norah tijdens haar verkleedfeestje. Hij vraagt zijn zus om raad en Floor tipt een heldenpak. Hij gooit zijn rugzak weg en begint direct in een boom te klimmen. Kees is helemaal vol van Superman en blijft kletsen. Dan springt hij op een bankje en gaat het mis, zijn enkel doet zeer. En dag later doet door de uitsloverij zijn hele lijf pijn. Moeder zegt dat hij beter niet naar het feestje kan gaan, daar wil Kees niets van weten. Floor brengt hem in een bureaustoel en als ze aanbellen doet verpleegster Norah open ….

En het handige kofferlabel van Floor: “Als je op reis gaat moet je altijd je naam op je kofferlabel invullen” wordt gebruikt als boekenlegger!

‘Floor trekt door!’ van Marjon Hoffman met tekeningen van Georgien Overwater, uitgeverij Ploegsma 2016, is o.a. hier te koop:
[bol_product_links block_id=”bol_5831ff1f58a4b_selected-products” products=”9200000057481245″ name=”floor” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

/Lmcmr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.