scroogeNa onlangs de afgestofte klassieker Moby Dick te hebben gelezen, werd de weg vrij gebaand voor een Kerstklassieker! En wat voor één, Scrooge: het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens uit 1843 is bewerkt door Geronimo Stilton voor de schoolkinderen. Dat is weer eens andere kost dan die jaarlijks terugkerende naargeestige film op televisie. En gelijk een leuke cadeautip.

Ebenezer Scrooge is een oude vrek uit Londen. Zijn leven bestaat uit niets anders dan werken en geld verdienen. Wanneer hij tegen het aanbreken van de Kersttijd bezoek krijgt van maar liefst drie geesten wordt hij met zijn neus op de feiten gedrukt. De eerste geest toont hem zijn verleden, hoe fijn hij het had opgroeiende met zijn zus. De tweede het heden, de gezelligheid bij zijn werknemer Bob Crachit thuis, die ondanks een ziek kind en weinig geld te besteden hebben het erg fijn en gezellig met elkaar hebben. En tenslotte werpt hij met de derde geest een blik in zijn toekomst en die ziet er niet al te best uit. Op zijn begrafenis komen niet veel mensen opdraven en er wordt niet al te vrolijk over hem gesproken. Deze eye-opener doet ervoor zorgen dat Scrooge zijn leven drastisch omgooit. Hij treed weer in contact met zijn familie, hij groet de mensen op straat, geeft eens wat weg aan een bedelaar en hij verdubbelt het loon van zijn trouwe werknemer en draagt er zorg voor dat alle ziektekosten vergoed worden. Dit is allemaal wel even wennen voor de inwoners van Londen.

Wat ben ik blij met deze klassieker van Geronimo. Ik was de film zo zat, die naargeestige oude beelden. En nu, nu lees ik met liefde dit dikke boek met zijn vele kleurrijke prenten. De boodschap blijft hetzelfde en die wil ik toch meegeven aan onze kinderen.

‘Scrooge Een kerstverhaal’ vrij bewerkte klassieker door Geronimo Stilton, Uitgeverij de Wakkere Muis 2015 is o.a. hier te koop.

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.