Paulus (Paul) Johannes Biegel was een Nederlandse schrijver, die vooral bekend is geworden vanwege zijn kinderboeken. Hij noemde zichzelf ´een ouderwetse sprookjesschrijver´, welke m.i. de meest prachtige sprookjes uit zijn mouw schudde. Paul kon ieder onderwerp ombuigen tot een prachtig verhaal, waarin de lezer wordt meegenomen naar de meest fantasievolle werelden. Charlotte Dematons illustreerde o.a. het zeer bekende en geliefde boek Sinterklaas en leerzaam prentenboek Alfabet, waar wij nog steeds met veel plezier doorheen bladeren. Het Groot Biegel sprookjesboek is een aanwinst voor ons en we lezen onze jongste er graag uit voor. 

De verhalen

In het Groot Biegel Sprookjesboek zijn 30 sprookjes van Paul Biegel gebundeld. Ze zijn allemaal voorzien van de prachtige illustraties van Charlotte Dematons, welke de echte Biegel-sfeer heeft neer kunnen zetten. De volgende sprookjes staan in het boek;

 • De zwaan
 • De zoute goudvis
 • Het papieren paleis
 • Het verdwaalde konijn
 • De toverhoed
 • Het wolkenschip
 • De gouden bal
 • Het hobbelpaard
 • De jager
 • Waarom Olivia zoveel sla at
 • Het mooiste huisje van de wereld
 • De drie dwergen
 • De zeehaas
 • De tovertrompet
 • De nevelkindertjes
 • Van een jongetje dat wilde vliegen
 • De ondeugende schoenen
 • De winterslaap
 • De boom die wou lopen
 • Joris en de draak
 • Hein de kikker
 • De gebroeders Kietelklauw
 • De eekhoornmannetjes
 • De ikken van Mark
 • Van twee Koningskinderen
 • De drie vogeltjes
 • Het juffertje
 • De bange spreeuw
 • Moeder muis
 • Pele-beer

Informatie

Groot Biegel sprookjesboek
Paul Biegel & Charlotte Dematons (ill)
gebonden boek, fullcolour geïllustreerd
ISBN 978 90 257 7468 4, € 22,99
voorlezen vanaf 6 jaar, zelf lezen vanaf 9 jaar

137 thoughts on “Groot Biegel sprookjesboek – Paul Biegel & Charlotte Dematons

 1. voor kleindochter lise en kleinzoon quinn zou het geweldig zijn als ik dit prachtige boek win

 2. Oh dit is geweldig! Wij zijn groot fan van (voor)lezen en de prachtige illustraties van Charlotte Dematons maken dat ik mij zelf ook weer helemaal kind voel. Het lijkt mij geweldig om dit boek voor te lezen aan mijn zoontjes.

 3. Wauw dit lijkt me een prachtig boek! Ik zou het graag voor onze dochter Norine van 8 winnen. Ze leest zoooo veel, de boeken zijn niet aan te slepen hihi.

  1. Juist omdat het “echte” leven geen sprookje is laat Paul Biegel je door zijn ogen kijken naar de magische dingen die er óók altijd zullen zijn, een wereld om in weg te dromen voor groot en klein! Dit fantastische sprookjesboek van zijn hand, met verrukkelijke illustraties van Charlotte Dematons nemen ons kleine meisje mee op reis naar sprookjesland!

 4. Wauw, wat een mooi boek! Hier zou ik mijn nieuwsgierige peuter. En 7 jarige dochter, heel graag uit voor willen lezen. Prachtige tekeningen ook. Waar van alles op te ontdekken is.

 5. Een prachtig voorleesboek voor op mijn taalschool! Kijken, luisteren en praten over de verhalen, heerlijk!

  1. Ik doe mee voor mezelf! Ik verzamel sprookjesboeken 😊
   Ik ben ook groot fan van Charlotte Dematons. Haar illustraties blijven een feest om naar te kijken.

 6. Wat heb ik ontzettend veel voorgelezen tijdens het Corona thuislesgeven. De kinderen vinden het heerlijk en ikzelf ook. Maar we zijn door onze voorraad heen en ik loot heel graag mee voor dit Groot Biegel Sprookjesboek voor uren lees- en kijkplezier!

 7. Wauw!!! Wat ziet dit boek er prachtig uit!! Ik ben helemaal weg van de vlinder. Zo mooi dat dit een donker meisje is.
  Hierin gaat mijn dochter zich helemaal herkennen! Daarom maak ik dolgraag kans.

 8. Wat een mooie boek van Paul Biegel en Charlotte Dematons. Ik zou hier samen met mijn handpop met veel plezier uit voorlezen aan mijn kindjes van de Voorleesexpress.

 9. Ik zou dit graag voorlezen aan de kleuters van mijn oud-collega. Die zullen dit jezelf erg leuk vinden en in opperste concentratie naar het sprookje luisteren.

 10. Paul Beigel is een echte ouderwetse sprookjesschrijver een rasechte verteller. Ik weet dat hij altijd schreef vanuit zijn befaamde schrijfstoel.
  Waar hij ook over verteld, hij sleept je moeiteloos mee naar zijn fantasievolle ,unieke werelden.
  Geweldig om 30 van zijn allermooiste verhalen gebundeld te zien, en nog beter dat ze te WINNEN zijn.
  Zal me een waar genot zijn om deze te mogen lezen samen met mijn zoontje van 6 jaar.

 11. Lijken me Heerlijke sprookjes om te mogen voorlezen aan mijn kind
  . Of om stiekem zelf te lezen natuurlijk!!

 12. Wat gaaf! Zou deze graag lezen met onze Gijs, net 8 jaar dus nog een lekker voorlees momentje samen 😍

 13. Wat zou dit leuk zijn om te winnen! Kan ik het dochtertje van mijn vriendin voorlezen als ze bij me komt logeren. 🥰

 14. Ik zie het al helemaal voor me, om met dit sprookjesboek s’avonds een gezellig moment van te maken met mijn kleuter ( of schoolkind hoe ze het noemen(6 jaar)
  Met die vele verhaaltjes kunnen we daar een echt avondritueel van maken.

 15. Ik doe graag mee voor mijn zoontje die weg is van sprookjes. Het prikkelt enorm zijn fantasie! Leuk om te zien hoe hij daardoor zelf verhaaltjes gaat verzinnen.

 16. Ik doe heel graag mee voor mijn kinderen. Ze zijn gek op verhalen en voorlezen en dit is natuurlijk een prachtig boek!

 17. ik doe mee voor mijn kleuterklas! De laatste weken van dit schooljaar gaan we over het thema sprookjes werken, en dan zou dit boek geweldig van pas komen!

 18. Ik wil dit boek graag winnen.
  Geef het daarna uiteraard met plezier aan mijn oudere zus. Die vandaag, 3 mei, opnieuw een kleinzoontje heeft mogen verwelkomen.
  Ze is oppas-oma en vindt het leuk om al haar kleinkinderen voor te lezen.

 19. Mijn zoon zijn leven is één groot sprookje!!
  Geweldig de beeldende kracht van sprookjes.
  Voor even is mijn zoon dan het personage in zijn favoriete sprookje of als zijn superheld. Dan heeft hij net zoveel moed en kracht en heeft evenveel geluk als zijn held en het loopt altijd gelukkig goed af.

 20. Ik doe mee voor mijn neefje Logan. Zodat we samen mooie sprookjes kunnen lezen (en bekijken!) als hij bij ons op bezoek komt 🥰

 21. Hoi.

  Ik doe mee voor dochter Julia. Zij is gek op lezen, voorlezen en sprookjes. Ze wordt bijna 7 en we kunnen haar niet gelukkiger maken dan met zo’n mooi boek.

 22. Wat een prachtig boek! Dat zou ik heel graag winnen om mijn neefje en nichtjes uit voor te lezen als ze hier zijn 🙂

 23. Een prachtig boek dat ik graag in mijn klas zou willen gebruiken. Ook al is Paul Biegel al enige tijd geleden overleden, zijn boeken blijven leuk om voor te lezen. Kinderen genieten nog steeds van o.a. De Kleine Kapitein. De tekeningen van Charlotte Dematons zijn fantastisch, zo gedetailleerd………. daar blijf je naar kijken en steeds zie je weer nieuwe dingen. Een fantastisch boek lijkt me, voor jong en oud!

 24. Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter die lerares is van groep 4 en het zou te gek zijn dat zij dit mooie boek voor zou kunnen lezen. Ik ga heel hard duimen voor haar.!!!!!!!

 25. In verhalen is mijn kind altijd geïnteresseerd.
  En in sprookjes des te meer.
  Dus waag graag mijn kans voor mijn zoon Dylan.

 26. Er zijn wel duizenden redenen om sprookjes te lezen, maar het belangrijkste is dat ze gewoon zalig zijn.

 27. Owww zo geweldig leuk en leerzaam voor de kindjes in mijn kleuter klas maar zeker ook voor mijn lieve tweeling thuis wat zouden al deze kindjes hier van genieten 🥰🥰🥰

 28. Ik doe graag mee voor mijn kleine nichtje Amaly, 10 mei as. is ze jarig, het zou natuurlijk heel erg leuk zijn om haar met dit mooie voorleesboek te mogen verrassen.

 29. Eigenlijk wil ik heel hard roepen:”Voor mezelf!!” Ik hou namelijk echt van voorlezen. Dit voelt als mijn moment met mijn kind. Terwijl het natuurlijk net zo goed het moment van mijn kind is met mij. Heerlijk samen lezen voordat hij de dag gaat verwerken tijdens zijn slaap.

 30. Ik hou van sprookjes. En wil de liefde graag aan mijn kinderen doorgeven. Dit mooie boek met de prachtige illustraties krijgt een mooi plekje en zal er regelmatig bij gepakt worden om uit voor te lezen.

 31. Leuk, dit zullen mijn tweelingzoontjes top vinden. Ze zijn wel toe aan een nieuw voorleesboek. Dat is vast onderdeel bij het naar bed gaan ritueel.

 32. Ik doe graag mee voor mijn nichtje in Canada, die zou heel blij worden van Nederlandstalige voorlees sprookjes.

 33. Sprookjes blijven altijd leuk, voor jong en oud, om naar te luisteren, maar ook om voor te lezen. Ik doe graag mee voor mijn nichtje!

 34. Dit is een inspiratieboek voor aan de speeltafel. Er zijn veel overeenkomsten tussen een tabletop RPG en een sprookje

 35. Wat lijkt me dit een geweldig leuk boek! En wat een prachtige illustraties ook, super om voor te lezen en te bekijken samen met mijn kleindochters! 🙂
  Duimen maarrr…

 36. Ik houd van voorlezen, en vooral sprookjes zijn leuk, kinderen zitten dan geboeid te luisteren. Zou dit boek gebruiken in het kinderdagverblijf waar ik werk, en als voorleesmoeder zou ik t kunnen gebruiken. Dus komt hier prima van pas

 37. Wat leuk, daar zouden mijn zoontje en ik heel erg blij van worden! Gezellig samen lezen en de prachtige illustraties bekijken…

 38. Ik vind het heerlijk om aan mijn kleine schattebout voor te lezen en hij geniet ervan om door zijn mama voorgelezen te worden. Dit zijn echt kostbare momenten om voor altijd te koesteren. Want ze worden zo snel groot,niet?

 39. Heel graag. Voor thuis om voor te lezen aan mijn stoere mannen die erg van sprookjes houden en om voor te lezen aan mijn leerlingen van het sbo.

 40. Heel graag maak ik kans op dit mooie boek. Ik zou deze wat minder bekende sprookjesverhalen graag voorlezen aan mijn nichtje en neefje terwijl we genieten van de prachtige illustraties

 41. ik doe graag mee voor mijn favoriete (en enige nichtje). leuk om uit voor te lezen als ze weer komt logeren !

 42. Wat een geweldig mooi sprookjesboek.
  Voor mijn kleinkinderen doe ik graag mee.
  Ik volg op bloglovin en maak ze hier graag blij mee.

 43. Ik doe mee voor mijn dochter, dit schooljaar juf van groep 1. Ze kan dan heerlijk haar kleuters voorlezen, volgend schooljaar heeft ze waarschijnlijk een andere groep, die kan ze dan het boek voorlezen of zelf laten lezen. Ook voor haarzelf zo leuk om te lezen en… op school hebben ze nooit boeken genoeg! Stiekem hoop ik het boek ook zelf eerst te lezen voor het naar mijn dochter en naar school gaat 😉

 44. Het kan niet anders dan dat de kindjes, maar ook ik enorm zullen gaan genieten van de verhalen van Paul Biegel en de tekeningen van Charlotte Dematons. Mooi boek!

 45. “Nog één verhaaltje,toe” dat krijg ik iedere avond te horen. Dus ik heb nog wel verhaaltjes nodig😅

 46. Dit moet wel een prachtig boek zijn! En daar zullen niet alleen mijn dochters van 4 en 6 genieten, ik zelf net zo goed.

 47. Ik heb 5 kleinkinderen van 3, 3, 3, 5 en 6 jaar. Zij vinden het heerlijk om voorgelezen te worden ! Dat is genieten, ook voor Oma. En dit prachtige sprookjesboek zal daar zeker aan bijdragen !!

 48. “ER WAS EENS”
  één betoverend mooi boekje. Dat iedereen wel graag zou willen hebben. Ook het kleine jongetje uit het mooie Limburg land deed een poging wagen. Want met het boekje had hij uren, jaren lang veel leesplezier “ EN HIJ LEEFDE NOG LANG EN GELUKKIG”

 49. Ik doe erg graag mee voor de kinderen 😊😊, zou geweldig zijn om voor de kinderen te winnen, erg leuk.

 50. Binnenkort word ik voor het eerste tante en het lijkt me ontzettend leuk als we mijn nichtje hier de komende jaren uit voor kunnen lezen! (Ik was zelf als kind DOL op sprookjes)

 51. Ik doe mee voor mijn neefjes en nichtjes zodat mijn kinderen ze kunnen voorlezen als ze komen logeren.

 52. Wauw! Wat een ontzettend mooi boek! Ik doe graag mee voor onze dochter Alicia en ben er van overtuigd dat ze hier enorm van zou genieten samen met haar neefjes en nichtjes!

 53. Ohhh ik denk dat mijn dochter (en ik) dit een geweldig boek vindt, ze is dol op sprookjes dus ik waag graag een kans!

 54. Heb gehoord dat sprookjes helpen om zelfinzicht te geven, angsten weg neemt en hoop bieden. Dus zou graag de magische kracht van sprookjes willen winnen.

 55. Dit Boek kan een essentieel begin vormen van een leven vol leesplezier. Dus hoop dat mijn kind dus met dit boek de liefde voor lezen ontdekt.

 56. Onze zoon vind sprookjes fascinerend, ook al snapt hij het moraal nog niet van het verhaal. Maar die bezieling van dingen, die magie vind hij geweldig.

 57. Ik doe graag mee voor mijn peetkindjes, voor mijn dochter die de opleiding voor juf volgt en elke week stage loopt in de kleuterklassen én voor mezelf omdat ik dol ben op dit mooie tekeningen van Charlotte Dematons <3

 58. Wat een prachtig boek, doet me denken aan mijn jeugd.😍 Ik doe mee voor mijn wonderneefje dat veel te vroeg is geboren en nu 1 is geworden!

 59. Een boek met plaatjes helpt om het verhaal beter te begrijpen. Dus een perfecte combinatie: Paul Biegel en Charlotte Dematons. Zou hem daarom graag willen winnen voor mijn zoon.

 60. Mijn 2 dochtertjes zijn dol op sprookjes om bij weg te dromen. We lezen ze vaak voor de slaap gaat komen. Samen genieten we van veel avonturen op papier. Maar het zijn wel steeds dezelfde verhaaltjes hier. Dus iets nieuws en zo mooi als dit Biegel boek. Precies hetgeen waar ik naar zoek ! Graag maak ik kans voor mijn ontzettend lieve meiden. En verras hen straks beiden. Met prachtige nieuwe sprookjes verhalen. Waar we heerlijk in kunnen verdwalen. Tijd samen en lezen met elkaar. Is het mooiste dat er is, worden sprookjes waar?

 61. Vind het geweldig dat de sprookjes van Biegel altijd kort zijn en daarom makkelijk voor te lezen zijn voor bedtijd. En dat hij het einde vaak in het ongewisse laat, kan je je eigen fantasie gebruiken. En nu zijn de verhalen ook nog eens rijk geïllustreerd door Charlotte Dematons. Zou dus heel graag mee gaan in de fantasie van haar en de schrijver.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.