vlamDe serie: ‘Het geheim …’ is al eerder aan bod gekomen bij KiDDoWz Dit maal heeft Jara Brugman een winnend onderwerp ingestuurd en heeft ze samen met Gerard van Gemert ‘Het geheim van … de olympische vlam’ geschreven. Een spannend en leerzaam avontuur over olympische fakkels in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Wat alle ‘Het geheim van …’­ delen tot nu toe gemeenschappelijk hebben is een omslag van Saskia Halfmouw en illustraties van ivan & ilia.

Meester Harry heeft het goede idee om dit jaar de Koningsspelen het thema van de Olympische Spelen te geven. Finn en Tess bieden zich aan als hulp en samen komen ze tot het plan de olympische fakkeltocht na te bootsen tot het moment dat de Koningsspelen aanvangen. Finn heeft in een verlaten boshut wat fakkels gevonden, terwijl Tess op de uitkijk stond. Ze werden bijna betrapt door een man en een vrouw. De brandende fakkels komen ‘s nachts in de voortuin van de klasgenoten te staan, waarvan de ouders toestemming hebben gegeven. Op de eerste avond van deze estafette wordt er ingebroken in het huis van klasgenote Leonie, haar gouden kettinkje wordt gestolen, terwijl buiten de fakkel brand. Zou dat toeval zijn?

‘Het geheim van … de olympische vlam’ van Gerard van Gemert & Jara Brugman, Uitgeverij Leopold 2016 is o.a. hier te koop.

Boek 46/2016

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.