wiesWat een timing, de kleuter is enthousiast met letters en het letterplankje bezig op school en daar zijn lies en wies, zonder hoofdletters! Riet Wille (tekst) en Aimée de Jongh (illustraties) slagen er in een boek voor beginnende lezertjes samen te stellen met veel afwisseling. Kleurige prenten, strips, korte verhaaltjes en allemaal over lies en wies (hondje) De kleuter doet erg haar best, ze wil eigenlijk nog beter kunnen lezen. Ze probeert te gokken of te rijmen. Het kost haar zoveel moeite dat ze het boek even weglegt om het dan later weer op te pakken als ze op adem is gekomen. Ze leest het boek met plezier en dat is precies de bedoeling.

Door het gebruik van geel, zwart en wit is er minder afleiding dan door full color prenten denk ik. Omdat wies en lies aanslaan ben ik verheugd dat het een boek van bijna 60 bladzijden plezier bevat. Ze maken steeds iets anders mee. De thema’s sluiten aan bij de belevingswereld van kleuters: strand, regen, post, tuin en school.

‘ik kies voor lies en wies’ van Riet Wille en Aimée de Jongh, Uitgeverij De Eenhoorn 2016 is o.a. hier te koop. Blader via deze link ook door het boek en print de bijbehorende kleurplaat. Het boek krijgt leesniveau AVI­M3.

Boek 26/2016

/Lmcmr

(Visited 116 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.