Dit jaar, op 20 juli, is het precies vijftig jaar geleden dat Neil Armstrong voet zette op de maan! Verschillende ruimtevaartorganisaties hebben maanmissies op de agenda staan, en in het najaar verschijnt er een film over deze historische maanlanding. In 2019 staat de maan dus volop in de schijnwerpers. Kortom: je kunt niet om Armstrong heen!

Armstrong, De avontuurlijke reis van een muis naar de maan

Een kleine muis ontdekt door zijn telescoop dat de maan een bol van steen is, en geen gatenkaas zoals hij en de andere muizen lang hebben gedacht. Als hij hoort dat er ooit al muizen hebben gevlogen, neemt hij een besluit: “Ik word de eerste muis op de maan!”

Armstrong, De avontuurlijke reis van een muis naar de maan | Torben Kuhlmann (illustraties en tekst) | Vanaf 6 jaar | Omvang 128 bladzijden | ISBN 9789051165630 | Prijs € 19,95 | Meer informatie vind je hier.

Lindbergh, Het grote avontuur van een vliegende muis

Een kleine muis merkte dat zijn vrienden een voor een verdwenen. Maar waar waren ze naartoe gegaan? Naar Amerika? Toen kreeg de muis een waanzinnig idee: hij wilde leren vliegen! Dan kon hij naar Amerika gaan en zijn vrienden vinden. Nachtenlang knutselde hij aan een vliegtuig, tot zijn droom werkelijkheid werd…

Lindbergh, Het grote avontuur van een vliegende muis | Torben Kuhlmann (illustraties en tekst) | Vanaf 6 jaar | Omvang 96 bladzijden | ISBN 9789051163582 | Prijs € 19,95 | Meer informatie vind je hier.

Edison, het mysterie van de muizenschat 

Peter is een nieuwsgierige muis die hoort over een gezonken muizenschat. Samen met een muizenprofessor is hij vastbesloten de schat terug te vinden. En dan doen ze een ontdekking die zowel mens als muis voor altijd in een ander licht zal zetten!

Edison, het mysterie van de muizenschat | Torben Kuhlmann (illustraties en tekst) | Vanaf 6 jaar | Omvang 114 bladzijden | ISBN 9789051166514 | Prijs € 19,95 | Meer informatie vind je hier

Bovenstaande boeken zijn geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf c.a. 6 jaar en zelf te lezen vanaf c.a. 8 jaar!

83 gedachten over “3 boeken waar je wat van kunt leren: Armstrong, Lindbergh en Edison

  1. Ik ben wel benieuwd naar de muis op de maan! Sowieso is mijn kleuter heel geboeid door planeten, dus dit boek valt vast in de smaak!

 1. Armstrong onze zoon heeft ondanks zn jonge leeftijd al enorm intresse in de ruimte vaart en dit boek zou hij helemaal geweldig vinden

 2. Hoi.

  Armstrong lijkt me geweldig voor onze dochter. Zij is helemaal gek van alles wat te maken heeft met wat buiten onze planeet afspeelt.

  Ze kijkt dolgraag in dat soort boeken en wil alles weten..( over alles eigenlijk wel).

 3. Ik ben eigenlijk naar alle boeken wel heel nieuwsgierig, maar die over de ruimte denk ik uiteindelijk het meest, omdat voor ons een te onwerkelijke wereld is. Wij staan ‘s avonds vaak voor het raam te kijken naar alle sterren en de maan en kunnen daar heerlijk over dagdromen.

 4. ´Armstrong, De avontuurlijke reis van een muis naar de maan´ deze titel daar ben ik het meest nieuwsgierig naar!

 5. Ik ben het meest benieuwd naar Lindbergh, Het grote avontuur van een vliegende muis. Kunnen vlieen is toch altijd een fascinatie.

 6. Naar alledrie

  Maar als ik echt moet kiezen
  Armstrong
  de Maan blijft toch magisch voor mijn zoon
  en voor hem doe ik mee

 7. Alle drie prachtige boeken voor onze dochter. Ze is net 8 jaar en houdt van lezen. We halen daarom regelmatig samen een stapel boeken uit de bieb.

  Later wil ze uitvinder worden of piloot. Daarom denk ik dat het boek over Lindbergh haar favoriet zou zijn.

  Leuke boeken, vanuit het perspectief van een muis!

 8. Vorig jaar is opa overleden. Hij zag ze vliegen.
  Of nou ja, ik bedoel dus eigenlijk; hij was vliegtuigspotter.
  Het zou leuk zijn om in zijn geest zijn kleindochter te kunnen laten lezen in Lindbergh, Het grote avontuur van een vliegende muis. Gewoon om het spottersbloed levend te houden 🙂

 9. Ik heb als juf Lindberg gezien en ook Armstrong, wat een fantastisch getekende boeken! Edison ken ik nog niet en heb nu zelf een kind thuis die dit erg leuk zal vinden. Je kan erg lang kijken naar die fantastische afbeeldingen en als ze groter zijn dan worden de verhalen ook interessant En educatief!

  Dus ik zou Edison graag willen bekijken!

 10. Ik ben erg nieuwsgierig naar Lindbergh, Het grote avontuur van een vliegende muis! Ik ben PABO student. Ik zou deze boeken graag willen introduceren aan mijn stageklas. Die vinden dit soort boeken fantastisch.

 11. Mijn belangstelling gaat uit naar alle boeken, maar in het bijzonder naar “Armstrong,de avontuurlijke reis van een muis naar de maan”.

  Ik zou ze vast voor willen lezen aan mijn kleinkinderen en mijn kleinzoon van 8 jaar gaat deze boeken zelf vast lezen.
  Hij leest graag!
  Ik volg op Bloglovin en doe graag mee.

 12. Ik ben het meest nieuwsgierig naar Edison, het mysterie van de muizenschat. Wat een prachtige boeken lijken me dit, zeg! De kaft van ieder boek is echt veelbelovend; prachtig geïllustreerd!

 13. Armstrong! Het blijft zo’n ongelooflijk idee dat er mensen op de maan hebben gelopen.
  Dat idee blijft fascineren dus daar gaat mijn voorkeur naar uit.
  Leuke actie!

 14. Oh wat een leuke manier om geschiedenis bij te brengen.

  Ik ben het meest benieuwd naar Armstrong. Toen ik mijn man leerde kennen droeg ik dat gele armbandje van Armstrong. Dat was een ‘ding’ toen, dat droegen we allemaal. Dus dat roept gelijk emoties op bij me. We hebben inmiddels een zoon van 6 die ik graag zou willen voorlezen hieruit. Ik ben ook benieuwd naar de andere boeken. Maar als ik moet kiezen, dan kies ik Armstrong omdat dat gelijk herinneringen oproept.

 15. Wat leuk een, een kinderboekenserie met belangrijke mensen uit de geschiedenis als thema. Zelf heb ik als kind een spreekbeurt gehouden over Lindbergh dus ik ben heel benieuwd hoe ze zijn verhaal verwerkt hebben in dit boek.

 16. Kleine muis gaat vliegen naar Amerika lijkt me een heerlijk verhaal. “ lindbergh”. Wat een leerzame boeken voor de kinderen en ik maak graag een kans tijdens de verloting.

 17. naar Lindbergh, Het grote avontuur van een vliegende muis geweldig de andere ken ik wel een beetje dus ook die wil ik graag lezen maar deze is mijn favo

 18. Ik ben het meest benieuwd naar Edison! Ik doe graag mee aan deze winactie voor mijn moeder die docent is in het basisonderwijs. Ik denk dat dit boek zeker in de smaak zal vallen bij alle kinderen uit de klas!

 19. Mijn zoontje is altijd op zoek naar een schat 😉 daarom zijn we erg nieuwsgierig naar Edison. Alle boeken zien er gaaf uit trouwens.

 20. Ik ben vooral nieuwsgierig naar Lindbergh en de zelfgeknutselde spirit of st. Louis. Dit zien er fantastisch mooie boeken uit, dus ik doe graag mee voor mijn zoontje.

 21. Lindbergh…deze is bij ons allemaal nog niet bekend. Het zou dus super zijn om hier meer over te lezen en te leren…

 22. Edison, het mysterie van de muizenschat , ben ik erg benieuwd naar.
  Doe heel graag mee.

  Groetjes Anneliese

 23. Moeilijk kiezen welke de mooiste is, met al die prachtige boeken! Toch maar gekozen en deze is het geworden: Armstrong, De avontuurlijke reis van een muis naar de maan.

 24. Wat tof! Edison het mysterie van de muizenschat maakt mij het meest nieuwsgierig. Maar wat hebben ze állemaal prachtige covers zeg! Doe graag mee want zeker als set boeken ontzettend leuk!

 25. ze zijn allemaal erg leuk ik zou als eerste beginnen met Armstrong, De avontuurlijke reis van een muis naar de maan

 26. Mijn neefje is dol op vliegtuigen dus ik denk dat zijn favoriet “Lindbergh, Het grote avontuur van een vliegende muis” is 🙂

 27. Hoi,

  Wat leuk dat je zo’n mooi pakket mag weggeven. Armstrong, De avontuurlijke reis van een muis naar de maan lijkt me een heel leuk boek voor mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.