Schoenen zijn van essentieel belang in ons dagelijks leven. Ze beschermen onze voeten tegen de harde grond en het vuil op straat. Daarbij geven ze onze voeten ook veel steun. Echter zijn schoenen niet alleen functioneel. Wie er een beetje hip bij wil lopen, moet daarom weten wat de trends zijn op het gebied van schoenen voor de zomer van 2019.

Sandaaltjes met gelakte nagels

Allereerst de trends voor de vrouwen deze zomer, want dit zijn er behoorlijk wat en ook erg gevarieerd. Om te beginnen met de sandaaltjes met, voornamelijk, dunne bandjes. Deze zomer is het weer tijd voor vrouwen om hun voeten er goed verzorgd uit te laten zien met de nagels keurig gelakt, zodat de sandaaltjes goed tot hun recht komen. Bij de volgende trend moeten de nagels nog steeds mooi gelakt zijn aangezien het weer sandaaltjes zijn. Echter zijn het dit keer sandaaltjes met veren, waardoor deze een gezellige, tropische uitstraling krijgen.

Dan, terug van weg geweest, zijn de schoenen met de zool van kurk of van hout. Dit aspect aan de schoen maakt dat deze een erg zomerse uitstraling krijgt en dit is dan ook de perfecte schoen om mee over de boulevard te lopen op de vakantiebestemming of om mee naar een leuk strandfeest te gaan. Vervolgens is er ook nog een erg opvallende trend, namelijk de sculpturale hak. Dit kan een schoen erg uniek maken omdat de hak in allerlei speciale vormen gemaakt kan worden. Schoenen met een sculpturale hak zijn dan ook echte eyecatchers en alleen gemaakt voor de echte fashionista’s. Een andere opvallende trend is die van de transparantie in schoenen. Deze trend is absoluut gezet door Kim Kardashian die dit al eerder droeg. Als laatste trend voor de vrouwen deze zomer is de schoen met de puntneus. Helaas voor de dames met brede voeten, bij wie deze schoenen niet zo snel zullen passen, maar deze trend zal absoluut veel gezien gaan worden bij de vrouwen met smallere voeten.

Effen kleuren of hippe prints

Natuurlijk zijn er ook voor mannen schoenentrends te vinden voor de zomer. Floris van Bommel is een goed merk van heren om te blijven volgen aangezien de kwaliteit van hun schoenen zeer goed is en zij een brede variatie aan schoenen hebben. Zo hebben zij naast de nette veterschoenen in effen kleuren ook nette veterschoenen met hippe prints. Deze prints zijn perfect voor de zomer, waarin het allemaal wel wat vrolijker mag. Dit merk heeft echter niet alleen nette veterschoenen voor heren, maar ook mooie sneakers. Deze sneakers zijn ideaal voor de man die wel eens wat anders wil dan de nette veterschoen, maar waarbij de schoen niet te uitbundig en nog wel netjes moet zijn.

Stoer, voor jongens Ă©n meisjes

Giga kinderschoenen heeft ook een erg grote variatie aan schoenen die helemaal leuk zijn voor aankomende zomer voor kinderen. Denk bijvoorbeeld voor een meisje aan stoere zwarte boots onder dat leuke zomerjurkje. Die zwarte laarzen kunnen zelfs worden gedragen in de winter. Voor de jongens hebben ze erg veel stoere sneakers, met en zonder print. Voor meiden hebben ze dit soort sneakers eveneens. Het wordt dus weer een zomer om naar uit te kijken met al die leuke trends en mooie schoenen die weer gekocht kunnen gaan worden om er weer stijlvol bij te lopen deze zomer.

Beeld: Vacation beach holiday from Shutterstock/ff-photo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.