Zes boerenbedrijven in Noord-Holland, aangesloten bij de coöperatie van Beemster kaas, openen zondag 7 april (vanaf 11.00 uur) hun erf en staldeuren voor publiek onder de noemer ‘Dagje bij de Boer Dag’. De deelnemende boerenbedrijven bevinden zich allen in Noord-Holland. De families nodigen iedereen van harte uit om te komen kijken op hun boerderijen. Hier ontdek je de koeien, het prachtige Noord-Hollandse landschap, de stallen, het melken, de hooiberg en nog veel meer.

Is het waar dat koeien bijna niet slapen? Is dat niet vies, herkauwen? En kan een koe eigenlijk gelukkig zijn? Je komt van alles te weten over onze geliefde grazers tijdens de jaarlijkse Beemster Dagje bij de Boer Dag. Naast vele leuke activiteiten leer je hoe het er op de boerderij nou echt aan toe gaat en waarom koeien de meest bijzondere dieren ter wereld zijn. Kom met de hele familie langs en beleef een heerlijke dag op de boerderij. Iedere boerenfamilie heeft zijn eigen originele programma bedacht. De deelnemende boerderijen zijn:

1.      Familie Helder – Middenbeemster
2.      Familie Blaauw – Noordeinde
3.      Familie Veldman – ’t Veld
4.      Familie Kooijman – Schellinkhout
5.      Familie Willig – Katwoude
6.      Familie Groot – Wieringerwerf

Hoe is het om boer te zijn?

Tijdens Dagje bij de Boer Dag staat het thema ‘Hoe is het om boer te zijn’ centraal. Zo wordt er op iedere locatie een informatieve speurtocht georganiseerd en zijn er verschillende ‘wist je datjes’ op het erf te vinden. Maar dat niet alleen, zo vertelt Landschap Noord-Holland graag meer over de vele verschillende weidevogels die in het prachtige natuurgebied rondom de boerderij van de familie Blaauw in Noordeinde te zien zijn. Bij de familie Veldman in ’t Veld kun je een kijkje nemen in hun eigen boerderijwinkel en laat boer Joep bij mooi weer de koeien voor het eerst dit jaar de wei in gaan. Op het terrein van familie Kooijman in Schellinkhout kun je cheeseburgers proeven met het vlees van hun eigen dubbeldoelkoeien en rijd je een rondje op de koe-ad over het land.

Bekijk van dichtbij de melkcarrousel van familie Helder in Middenbeemster en proef de pizza’s met Beemster kaas. Familie Groot uit Wieringerwerf doet alweer voor de vierde keer mee en heeft ook dit jaar tal van activiteiten georganiseerd. Natuurlijk is het ook nu weer mogelijk om de koeien een koeienkoek te voeren en met koe Sientje te knuffelen. Benieuwd hoe een boerin zelf ook andere zuivelproducten als yoghurt en kwark maakt? Dan moet je bij de familie Willig in Katwoude zijn. Zij vertellen ook graag meer over hun duurzame stal met waterbedden.

Bezoekers zijn van harte welkom op zondag 7 april tussen 11.00 en 16.00 uur. Kijk voor het uitgebreide programma bij alle boerderijen op www.dagjebijdeboerdag.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.