We kennen het allemaal wel, momenten dat we onszelf een beetje uit het oog verliezen. Momenten dat je eigenlijk niet zo goed meer weet wie je bent en wat je moet. Je kunt je daardoor ontzettend rot voelen en soms zelfs wat verloren. “Gelukkig” ben je daar niet de enige in en zijn er mensen die hun ervaringen hebben opgeschreven. Een aantal daarvan hebben er zelfs hun beroep van gemaakt om anderen te adviseren en te inspireren. Pak jezelf weer bij elkaar….en bewandel het pad om jezelf weer te vinden! Ik deel de 8 beste en inspirerende zelfhulpboeken voor persoonlijke ontwikkeling. 

Rock your crystals – Hanneke Peeters
Kristallen zijn meer dan juwelen, je ervaart er meer rust en tevredenheid door. Kristallen kunnen helpen om je energie in balans te brengen of je levensstijl aan te passen. In Rock your crystals geeft Hanneke Peeters selfcare tips aan de hand van 50 kristallen. Zo vertelt ze dat pyriet je helpt je daadkracht te vergroten, je met celestien je innerlijke kalmte kan hervinden en lapis lazuli voor meer inzicht zorgt.

Verschijnt 23 april 2019 en meer informatie vind je hier.

How to stop feeling like shit: 14 manieren om zelfdestructieve gewoonten te veranderen – Andrea Owen
Veel vrouwen zitten vast in het hardnekkige patroon zichzelf naar beneden te halen. Het is zonde om te worstelen met perfectionisme of het luisteren naar je innerlijke criticus, het leven is zoveel fijner zonder die stomme gewoonten!

In dit boek laat Andrea Owen zien wat er achter die gewoonten schuilt en geeft ze oplossingen voor dit gedrag.

Andrea Owen snijdt in How to stop feeling like shit onderwerpen aan als:

  • jezelf isoleren en verstoppen (géén oplossing)
  • de perfectionisme-gevangenis (zelfdestructie op z’n best)
  • sterk zijn: je ongrijpbare, stoere buitenkant (niet nodig)
  • het loslaten van controle (vandaag nog?)

In 14 hoofdstukken leer je 14 gewoonten te doorbreken om je te bevrijden van blokkerende gewoonten en nog gelukkiger te worden.

Is verschenen op 6 december 2018 en meer informatie vind je hier.

Ontdek de kracht van ademen – Mr. Breath
De adem is onze belangrijkste energiebron. Niets is zo effectief als bewust ademhalen. Mr. Breath laat zien hoe je volledig gebruikmaakt van je longcapaciteit. Met een vrije doorstroming van de adem kun je gezonder en energieker leven, beter ontspannen en je eigen grenzen bepalen. Met de tools en quick fixes van Mr. Breath neem je zelf het heft in handen, met direct resultaat. Van diepe ontspanning voor het slapen tot het verkrijgen van een energieboost voor betere prestaties.

Verschijnt 30 april 2019 en meer informatie vind je hier

Doe en denk als een kat: Het werkboek – Stephanie Garnier & Laura Hawkins
In navolging van het succesvolle Doe en denk als een kat (50.000 exemplaren verkocht), komt nu het werkboek uit. Maakt een kat zich druk om haar pensioen? Of doet ze werk dat ze eigenlijk niet leuk vindt? Nee, poezen zijn vrij, kalm, wijs, elegant, trots en onafhankelijk. In dit boek leer je aan de hand van concrete oefeningen en activiteiten hoe je al die jaloersmakende kattenkwaliteiten echt eigen kunt maken. Een uniek werkboek dat je helpt om beter in het leven te staan.

Verschijnt 5 februari 2019 en meer informatie vind je hier.

Leef meer als een luiaard – Tim Collins & Luka Va
Rustig aan doen is dé specialiteit van de luiaard. Hij is de expert in het vinden van de chill modus. In Leef meer als een luiaard leer je de geheimen van de luiaard voor een gelukkiger leven. Leer hoe je kunt vertragen, in het nu kunt zijn en vergeet de onbelangrijke dingen terwijl je het pas naar ultieme ontspanning volgt. Leer van de luiaard om lekker te blijven hangen, te glimlachen, ongeacht wat er op je pad komt.

Verschijnt 29 januari 2019 en meer informatie vind je hier.

Minder focus, meer effect: Voor meer creativiteit, succes en plezier in je leven – Srini Pillay
Focus is de norm. Maar door alleen te focussen raken de echt belangrijke dingen op de achtergrond. Beslissingen nemen wordt moeilijk, je vervreemdt van jezelf en anderen, en emotionele uitputting ligt op de loer. Dit toepasbare boek biedt een verrassende uitweg: laat je gedachten regelmatig de vrije loop, dagdroom, rommel wat aan en laat de boel eens de boek. Dan ontstaat er ruimte voor creatieve ideeën, minder stress en meer oog voor anderen.

Is verschenen op 15 januari 2019 en meer informatie vind je hier.

Be more pirate – Sam Conniff Allende
Be More Pirate onthult de innovatieve strategieën van roemruchte piraten van weleer en helpt je moediger, effectiever en creatiever te zijn. Ontdek wat legendarische piraten als Henry Morgan en Zwartbaard gemeen hebben met moderne rebellen als Elon Musk, Banksy en Malala Yousafzai. En wat wij daarvan kunnen leren. Wat je ambities, ideeën en uitdagingen ook zijn, Be More Pirate verandert de manier waarop je leeft, werkt en denkt, nu en voor altijd.

Verschijnt op 29 januari 2019 en meer informatie vind je hier.

Handboek voor mindere dagen: Shortcuts naar een lichter leven – Eveline Helmink
In tijden van #bliss en #lovinglife zou je bijna vergeten dat er ook dagen zijn die gewoon stom zijn. Maar juist de dagen waarop het allemaal niet meezit, leren je het meest over jezelf. Het is de les der lessen: het accepteren en meebewegen met het leven zoals het is. En soms vraagt dat om niets meer dan een pluizig troostvest, een warme douche of een flink eind lopen. Met relativering, troost en lichtvoetigheid vertaalt Eveline Helmink grote concepten over gelukkig leven naar de realiteit van alledag.

Verschijnt op 7 mei 2019 en meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.