Hoogsensitiviteit staat enorm in de belangstelling. Een nieuwe generatie is op zoek naar informatie en diepgang. Deze klassieker van Carolina Bont beantwoordt aan die vraag, gepresenteerd in een vormgeving die jonge vrouwen aanspreekt.

In Hoogsensitiviteit als kracht legt Carolina Bont uit hoe je optimaal om kunt gaan met je emoties, je gedachten en de signalen van je lichaam. Maar ook hoe je, juist als hoogsensitief persoon, het inzicht en de rijkdom van je intuïtie ten volle kunt benutten.

Dit basisboek leert je hoe je hoogsensitiviteit kunt herkennen en goed kunt hanteren in:

  • privé- en werksituaties
  • liefdesrelaties
  • bij kinderen

Over Carolina Bont

Vanuit haar eigen hoogsensitiviteit en ervaring als life-coach en intuïtietrainer laat Carolina Bont zien hoe je meer veerkracht en inspiratie in je leven kunt brengen. Zij is grondlegger van het Centrum voor Effectieve Intuïtie en heeft als auteur meerdere succesvolle boeken op haar naam staan.

Carolina Bont bracht als eerste in Nederland hooggevoeligheid op een nieuwe, positieve manier over het voetlicht met deze bestseller Hoogsensitiviteit als kracht (50.000 verkochte exemplaren). Zij leert haar lezers het beste uit hun hooggevoeligheid te halen.

Hoogsensitiviteit als kracht | Carolina Bont | 9789021573151 | 240 pagina’s | € 20,- | paperback | ISBN e-book 9789021573168 | € 12,99 | Meer informatie vind je hier.

50 thoughts on “Hoogsensitiviteit als kracht – Carolina Bont

  1. Ik wil dit boek niet voor mijzelf maar voor een kennisje winnen, zij heeft een dochtertje dat hoogsensitief is en krijgt vaak reacties van onbegrip dus met behulp van dit boek kan ze zelf meer inzichten krijgen en wellicht beter uitleggen hoe het is voor haar dochtertje.

 1. Die wil ik heel graag lezen. Voor mezelf kan ik inmiddels wel omgaan met alle prikkels maar mijn dochter heeft er echt heel erg veel last van. Een ademhaling van een kindje achter haar in de klas kan haar al te veel zijn. Ik zou graag meer willen leren over hooggevoeligheid zodat ik haar en mezelf er mee kan helpen.

 2. Wij zouden dit boek graag willen winnen omdat wij als gezin enorm struggelen met hooggevoeligheid, zowel bij ons zelf als bij onze meiden. Wat zouden wij graag de kracht hiervan willen leren kennen!

 3. Mooi verjaardagscadeau 😊
  Ontzettend benieuwd naar het boek van Carolina.
  Ik ken haar via een tijdschrift waarvoor ze regelmatig columns schrijft, en dat spreekt mij altijd erg aan

  1. Oh, dat zou echt super zijn! Als hooggevoelige mama van 2 hooggevoelige kids, zou ik dat boek super graag willen lezen. Dat kan ik zeker goed gebruiken voor zowel de kids als mezelf, maar ook voor “papa”! En helemaal voor mijn dochter (7 jr). Zij heeft er echt zo veel last van, vooral op en na school…. Overprikkeld, heel moe etc. (En die prikkels maken de hoofdpijn, door hersenschudding, er ook niet beter op.) Ik zou haar zo graag willen helpen, maar daarvoor moet ik eerst zelf er nog meer over leren. 🍀

 4. Ik trek mezelf heel erg aan wat er in de samenleving gebeurd en wat anderen vinden en willen. Eaarom wil ik dit boek winnen om ervan te leren.

 5. Zelfs nu ik 51 ben en ondertussen al aardig bekend met mijn hoogsensitiviteit loop ik toch nog met enige regelmaat tegen (mijn) grenzen aan…. het zal je niet verbazen dat onze 3 kinderen ook in meer of mindere mate hoogsensitief zijn! Dus hell yeah…. ik ga voor dit boek 😉

  1. Jarenlang met mezelf en mijn gevoelens geworsteld.. Waarom lijken sommige zaken voor mij zoveel lastiger dan voor de rest?? Na een lang gesprek met mijn coach het verlossende woord: Hoogsensitief! Ik wil hier graag alles van weten en doe daarom mee voor deze super prijs!!

 6. Ik ben zelf erg hooggevoelig. Ben benieuwd naar dit boek.. zou fijn zijn als ik meer ‘kracht’ mag gaan ervaren ipv dat het mijn veel energie kost.

 7. Sinds dat ik moeder ben vind ik het moeilijk om mijn hoogsensitieviteit als kracht te zien en in te zetten. Het overweldigd mij soms zo dat ik verander in n Mozilla, brommend en mopperend omdat ik moeite heb met alle prikkels. Tel daarbij op een baan in de zorg, een verbouwing en mijn eigen bruiloft die gepland mag gaan worden dan is het soms echt aargh…. kluts kwijt…
  Het leren wanneer ik naar mijn intuïtie mag luisteren en minder met mijn hoofd gaan beredeneren blijft een leerproces

 8. Omdat wij heel erg zoekende zijn,het gedrag van beide kindjes is net even anders…..We kunnen dit boek heel goed gebruiken als handvat.

 9. Voor mijn lieve dochter en mooie gezin. Ze lopen tegen dingen aan,beide kindjes zijn hooggevoelig. Wat een geweldig boek om cadeau te geven! ♥

 10. Sinds kort zoveel herkenning. En loop als moeder, partner en leiding gevende tegen zoveel dingen aan. Soms begrip, maar ook regelmatig onbegrip. Graag zou ik dit boek lezen om meer te weten te komen en zo de mensen om mij heen ook.

 11. Ik ben zelf hooggevoelig en zou graag over de positieve kant ervan willen leren, want ik zie het vaak vooral als nadelig.

 12. OMG, dit boek stond al enige tijd op mijn bucketlist. Ik ben zelf Koerdische en ben recentelijk door bepaalde gebeurtenissen erachter gekomen dat ik hooggevoelig ben, in mijn cultuur is deze term niet bekend en krijg je algauw te maken met negatieve ladingen als emotioneel enz. Nu ik deze info heb en met enorme bewustwording proces bezig ben, voel me toch eenzaam en soms beetje lost van de enorme hoeveelheid aan ook wel versnipperde info, on my journey, terwijl ik merk hoe verder ik kom hoe happier ik voel en kan nog hierin een goede leidraad in gebruiken, aangezien ik wel een oude ziel ben, ja houd ik enorm van old school boeken en kan ik deze boek gebruiken op weg naar meer geluksmomentjes, want een groot deel van mijn leven zat ik beetje vast in mijn energie omdat ik zo probeerde te leven naar de verwachten van anderen omgeving. Ik weet nu dat dit niet de juiste weg is en ben zoekende naar de juiste nieuwe weg, ben thans op een kruispunt in mijn leven en heb sterk het gevoel dat zodra ik op de juiste sterkere pad ben, ik anderen ook beter kan helpen met stukje bewustwording, want ook in mijn cultuur zijn veel mensen die hoogsensitief zijn maar onwetend zijn. Maar voordat ik zorg kan dragen voor lichtpuntjes voor anderen, moet ik eerst mijn eigen licht versterken, Ik laat me graag leiden en verrassen door dit boek. Dat deze actie op mijn is gekomen is niet zonder reden. My focus need to be on the right path, als hooggevoelig persoon voel ik dat meer dan ooit.

 13. Op dit moment zie ik mijn hoogsensitiviteit nog niet als kracht, maar ik wil het wel heel graag zo gaan zien. Dit boek zou me daar bij kunnen helpen!

 14. YES, P L E A S E !

  Dit boek zou NU echt goed van pas komen. De laatste maanden gaat het minder goed en ik heb moeite om met alle prikkels om te gaan. Dit samen met een lastige thuissituatie (met ziekte binnen het gezin) maakt dat alles nog meer op me af komt.

  Zeker afgelopen week heb ik het zwaar en lastig gehad en ik hoop dat dit boek me zou kunnen helpen om met deze emoties om te gaan want op dit moment heb ik daar echt moeite mee..

  Lieve groetjes,

  Maureen

 15. Hallo,
  Met twee kinderen van 12 en 14 jaar, die altijd hun “voelsprieten” uit hebben staan, en tegelijkertijd heerlijk beginnen te puberen, gaat het er hier thuis niet altijd zo harmonieus aan toe als ik zou willen. Terwijl we het allemaal zo goed doen op harmonie…
  Ik denk dat dit boek ons gezin goed zou kunnen helpen om onze hoogsensitiviteit niet als een klacht, maar als een kracht te kunnen ervaren!

 16. Zelf ben ik hoog sensitief. Een boek die mij kan laten zien hoe er positief naar te kijken en er mee om te gaan naast de soms negatieve ervaringen.

 17. Lijkt me interessant om te lezen, in mijn werk heb ik veel te maken met hoogsensitiviteit. Ben benieuwd of dit boek nieuwe inzichten heeft.

 18. Lijkt me zeer interessant om te lezen. Mijn zoon heeft ook wel wat kenmerken van hoogsensiviteit kan ik kijken hoe je daar mee om kan gaan

 19. ik en mijn dochters zijn allen hoogsensitief. Om mijn dochters een betere basis mee te geven wil ik ze zoveel mogelijk toegankelijke info geven over hoe ze deze gift en kracht kunnen gebruiken in hun voordeel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.