Zere duim? Stijve nek? Vierkante ogen? Last van Fear Of Missing Out? Grote kans dat jij – samen met de rest van de wereld – verslaafd bent aan je telefoon. Wist je dat de gemiddelde smartphonegebruiker zelfs zo’n 3 uur per dag met zijn telefoon bezig is? En ruim 2600 keer per dag op het schermpje kijkt? Stel je voor dat je al die tijd per dag ‘over’ hebt. Wat zou je dan doen?

Je pakt hem er steeds weer bij

Wie pakt niet automatisch zijn telefoon als je in de trein zit of als je in de rij staat bij de kassa? Telefoongebruik is een actueel discussieonderwerp binnen gezinnen en vriendengroepen. Ook in de media verschijnen steeds meer onderzoeken over de verslaving van smartphones en er bestaan zelfs apps om inzicht te krijgen in je smartphone-gebruik.

Steeds vroeger in aanraking met telefoongebruik

Ook kinderen komen ook steeds vroeger in aanraking met telefoongebruik. Zo gaf Bill Gates in een interview met Business Insider aan dat hij voor zijn eigen kinderen (15, 18 en 21 jaar oud) strenge regels heeft. Ze mochten geen mobiel voor ze 14 jaar oud waren, telefoons aan tafel zijn verboden en ver voor het slapen gaan mogen ze niet meer op hun telefoon kijken.

Mobiel wegleggen is niet zo makkelijk

Het is niet altijd even makkelijk om je telefoon weg te leggen. Ga de uitdaging aan met Ontsnap aan je telefoon, een grappige gids boordevol tips, opdrachten en spelletjes voor de leukste offline momenten. Voor jezelf of samen met vrienden en familie. De wereld is zo mooi. Mis het niet!

29 gedachten over “Ontsnap aan je telefoon – het leukste boek voor offline tips

 1. ja ik doe graag een… Ook ik ben verslaafd aan dat ding. ff een spelletje in de wachtkamer, ff een artikel lezen bij de koffie (en t vergeten te liken of delen om het daarna niet meer terug kunnen vinden, want wie had dat artikel ook alweer op Facebook geplaatst… ?)

 2. Ja dit is nog eens een leuk boek voor in ons gezin. De een legt de mobiel weg en de ander heeft het mobieltje al weer in de hand! Dat gaat weer leuke discussies opleveren!

 3. Zelf heb ik geen mobieltje waar je van alles op kunt doen, maar mijn dochter wel en straks haar kinderen ook. Die zijn nu nog iets te klein.
  Die heeft hem ook altijd binnen handbereik en zou haar leven niet meer kunnen voorstellen zonder dat ding.
  Altijd online, het is toch wat.
  Zelf heb ik daar geen behoefte aan. Ik ben bereikbaar en dat is het. Basta!
  Haar zou ik blij maken met dit boekje.
  Graag doe ik mee en volg op Bloglovin.

 4. ja, ik doe graag mee. Het is bijna al een soort gewenning geworden die telefoon. En dat wil ik eigenlijk niet. Ik wil ook weer kunnen genieten zonder mijn mobiel.

 5. Ik ben totaal niet verslaafd, maar ik zit iedere dag in de bus met 2 echte gsm junks. Zelfs zo erg dat ze daarvoor de bus wel willen missen. Ik zou ze dit boek van harte gunnen en misschien komt er wel een sociaal gesprek uit voort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.