Mijn dochter zit op het moment in de fase dat ze de wereld verder wil ontdekken. Online, offline…. op alle mogelijke manier wil ze weten wat er om haar heen gebeurt. Dat de wereld groter is dan onze woonplaats en Nederland vindt ze bijster interessant. Aan tafel krijgen we de vraag uit welk land het gerecht komt dat we eten ook vraagt ze waar de planten in de kamer in ‘het echt’ groeien. Ziet ze een plaatje van de Eiffeltoren / piramides / Stonehenge, vraagt ze me de oren van mijn hoofd. Daarom was ze dus ook razend enthousiast dat ze de Wereldatlas met stickers van Deltas aan een grondige inspectie mocht onderwerpen.

De wereldatlas met stickers is een dun boekje, formaat flink stripboek. De kaft is kleurrijk. glad en glanzend. Hij daagt al gelijk uit om op onderzoek te gaan. Sommige afbeeldingen zijn gelijk herkenbaar, andere afbeeldingen roepen vragen op. Dus werd er driftig gebladerd op zoek naar herkenning in het boek.

Midden in de atlas bevinden zich  vier stickervellen met vlaggen, dieren en bezienswaardigheden. De laatste twee zijn geordend per werelddeel.

De atlas begint met een overzicht van alle werelddelen en een korte inleiding. Daarna komen de werelddelen afzonderlijk aan bod. Per werelddeel is er een dubbele pagina. In rustige kleuren is het werelddeel weergegeven. Leuk educatief detail is, dat er ook een overzichtskaart is, die de plek van het werelddeel op de wereldkaart nogmaals laat zien.

De tekst is duidelijk, goed van lettertype/lettergrootte en bevat weinig moeilijke woorden (op de namen van sommige dieren/ bezienswaardigheden na natuurlijk).

Al snel werden hier de stickervellen uit het midden verwijderd (“Wel zo handig mam!”) en kon het plakken beginnen. Wat mijn dochter erg jammer vond, was dat de vlaggen precies op de juiste volgorde op het stickervel stonden. Daardoor werd hier een uitdaging gemist.

Voor op het boek staat dat de stickers herbruikbaar zijn, maar dat is ons niet gelukt. Als je de stickers wilt verwijderen zitten ze muurvast. Maar goed, waarom zou je ook ineens de vlag van Nederland op Spanje gaan plakken of een geiser in de woestijn plaatsen?!?! Niet herbruikbaar dus, maar ook niet noodzakelijk.

Van een aantal bezienswaardigheden of dieren wordt een korte toelichting gegeven op elke pagina. Dit had naar mijn idee wat meer mogen zijn. Zo wordt van de 26 Europese dieren/bezienswaardigheden, vier keer een toelichting gegeven.

Al met al zorgde het boek voor een flinke tijd aan plak en leesplezier. De laatste tijd is hij nog regelmatig even uit de kast getrokken. Door de stikkers en de afbeeldingen is het een leuk naslagwerk geworden. Al met al een geslaagde atlas met leuke educatieve weetjes en een speels stickerelement. Een aanrader als  voor een nieuwsgierige 7 tot 10 jarige.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

Wereldatlas met stickers
ISBN 9789044753356
Adviesprijs € 7,95
Uitgeverij Deltas

/Annemarel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.