katmusHet is er weer tijd voor, alle kindjes uit groep 3 leren lezen. De meesten kunnen tegen de Kerst lezen en kunnen nu kennis maken met de wereld van Kat en Mus. Geschikt leesvoer na zo’n zes maanden leesonderwijs (AVI 2­ E3) en leuk om samen te lezen. Kat en Mus hebben al eerder avonturen meegemaakt. Dus wanneer dit boekje aanslaat, dan zijn er meerdere delen te leen of te koop. Precies om deze reden ben ik dol op boekenseries.

Kat en Mus zijn bevriend, zeer goed bevriend. Samen verwonderen ze zich over de rook die hen buiten in de winter uit de mond blaast. Met winterse verhalen over een wak in het ijs en de te redden Kat die door Haan nu pijn in zijn staart heeft. Over dat een zoen van Kip pijn doet en over het eten van ei met spek….

Veertien vlotte korte verhalen die los van elkaar maar ook als reeks te lezen zijn. Met soms donkerblauw of paars gekleurde pagina’s met witte letters en overal prentjes van de personages. Een mooi leesboek over vriendschap en heldendom.

‘Kat en Mus redden Kip’ van Katrien Vandewoude met illustraties van Xavier Truant, Uitgeverij De Eenhoorn 2015 is o.a. hier te koop, lees daar ook een fragment.

/Lmcmr

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.