Voorlezen is en blijft ontzettend leuk voor (kleine) kinderen. En als dat verhaal dan ook nog eens over Sinterklaas gaat….dan is het natuurlijk helemaal een schot in de roos! Nu de gezelligste periode van het jaar weer voor de deur staat, wil ik graag de 3 Nationale Sinterklaasboeken van dit jaar met jullie delen.

Sint op de kermis – Rafael van der Vaart & Maria Laura Brenlla

Rita en Jopie zijn kermiskinderen. Ze trekken van plek naar plek. Maar… weet Sinterklaas dan wel waar hij moet zijn om de cadeautjes te brengen? Bovendien hebben ze geen schoorsteen op hun wooncaravans. En hoe moeten de cadeautjes in de wooncaravan komen? Ze bedenken een slim plan, maar of dat goed uitpakt?

Meer informatie vind je hier.

Sint gaat de wereld rond – Nicolette van Dam & Robert Scheffner

Sint is, samen met Amerigo, relaxt op reis. Ondertussen is het in zijn kasteel in Madrid minder ontspannen. De Pieten zijn in paniek en hebben de hulp van Sinterklaas hard nodig. Waar is Sinterklaas op reis? Begrijpt hij de noodkreet van de Hoofdpiet wel dat hij snel moet terugkomen? Het lijkt van niet, want de Pieten krijgen ansichtkaarten van Sint vanuit de hele wereld. Wat is er toch aan de hand met Sint? 

Meer informatie vind je hier.

Sint wil een puppy – Wendy van Dijk & Richard Smythe

‘Ik wil een puppy!’ zeurt Sint voor de zoveelste keer. Maar daar voelen de Pieten helemaal niks voor. Zo’n klein hondje vraagt veel tijd, terwijl ze het al zo druk hebben. Als de puppy tóch komt, loopt alles in het honderd…

Meer informatie vind je hier.

Gratis letterspelletjes voor school en thuis

De verhalen van Rafael van der Vaart, Nicolette van Dam en Wendy van Dijk worden nóg leuker met de speciale letterspelletjes: puzzels, woordzoekers, doolhoven en andere taalspelletjes. Zo leren kinderen spelenderwijs lezen en schrijven. Download de gratis letterspelletjes hier.

Sinterklaasboeken vertaald in het Fries

Sinterklaas verrast dit jaar ook met drie Friese sinterklaasboeken. De boeken van Rafael, Nicolette en Wendy zijn vertaald in het Fries. Zo krijgt ook de Friese taal bijzondere aandacht. De Friese boeken zijn gratis verkrijgbaar bij supermarkt Poiesz, bij aankoop van actie-artikelen. Scholen kunnen op vertoon van de kaart, die alle scholen in Nederland per post hebben ontvangen, een gratis Fries boek ophalen bij Poeisz.

Kinderen die in Friesland wonen kunnen gratis het Friese Sinterklaas Doeboek ophalen bij een bibliotheek bij hen in de buurt. Het Sinterklaas Doeboek is een cadeautje van alle Friese bibliotheken en is mede mogelijk gemaakt door Fers.

Verkrijgbaarheid

Deze unieke sinterklaasboekenactie is een initiatief van Unilever, in samenwerking met de supermarktfilialen van de winkelformules PLUS, Deen, Hoogvliet, Poiesz en Jan Linders. Daar krijgt u de boeken, in de actieperiode van 11 november t/m 5 december 2019, gratis bij aanschaf van actie-artikelen. Meer informatie vind je hier.

80 gedachten over “Nationale Sinterklaasboeken 2019

 1. Sint wil een puppy, roepen mijn kids allebei. Zou er mee te maken kunnen hebben dat ze zelf ook graag zouden.willen! Misschien dat de boekjes ze even van dat idee afleiden😁 ik ga duimen🍀🍀🍀

 2. Sint op de kermis! Kermis is niet iets die je met sinterklaas associeert ik ben dus benieuwd en mijn zoontje houdt van de kermis.

 3. Sint wil een puppy heel graag. We lezen nu al elke avond sinterklaas en zwarte piet boekjes voor dus tijd voor een nieuw boekje😉 onze kleine houd van sinterklaas en hondjes dus leuke combi!😃

 4. Sint gaat de wereld rond lijkt mij geweldig. Heerlijk voorlezen aan mijn 3 jarige dochter. Die dit jaar het besef van het bestaan van Sint en Piet heeft. En dus dol is op boeken over Sinterklaas.

 5. Sint wil een puppy. Sint geeft al zoveel, een keer leuk om te lezen dat Sint ook iets wil hebben.
  Naast tekeningen en liedjes van lieve kinderen natuurlijk.

 6. Zo leuk! Ik probeer de oude boeken ook te sparen alleen zitten die winkels niet bij ons in de buurt. Mijn zoontje lijkt Sint wil een puppy erg mooi. Hij wil eigenlijk ook een puppy maar wij hebben al een hond van 17 jaar dus dat kan helaas niet

  1. Sint op de kermis. Hier in Volendam zijn de intocht van sinterklaas én de kermis de twee belangrijkste dagen van het jaar. Mooie combi dus(en ik kan het boek 2 keer per jaar gebruiken😉)

 7. Sint wil een puppy. De kleintjes hier (2,2,2,3 en 4 jaar) zijn alle vijf dol op ons hondje Sacha en horen dan ook graag verhaaltjes over hondjes….

 8. ‘ Sint wil een puppy ‘ spreekt mij het meeste aan.
  Omdat ik ten eerste Wendy van Dijk heel gaaf vindt en mijn kleine vriendje is gek op hondjes.

 9. Superleuk voor in mijn kleuterklas! Vandaag was de eerste keer dat het Sinterklaasjournaal werd uitgezonden…….. de Sint kriebels zitten er al weer flink in! Daan gaan we heerlijk veel voorlezen! Sint wil een puppy lijkt me fantastisch….dat spreekt ze enorm aan want puppy’s zijn ZOOOOO schattig!

 10. Ik doe graag mee voor: Sint op de kermis – Rafael van der Vaart & Maria Laura Brenlla. Lijkt me erg leuk voor de kleinkinderen!

 11. Sint wil een puppy, Teije zag de voorkant van het boek en bleef maar wijzen naar het hondje op Sinterklaas z’n hoofd. Leuk boek om voor te bereiden op Sint!

 12. Ik zou graag Sint wil een puppy voorlezen aan m’n nichtjes. Ze willen dolgraag een hondje en wie weet krijgen ze er dan 1 van sinterklaas

 13. Sint wil een puppy lijkt me een erg leuk boek om voor te lezen aan mijn zoontje Tygo. Hij is dol op hondjes dus die zou bij hem zeker in de smaak vallen 🙂

 14. Sint op de kermis,
  Zou ik heel graag voorlezen aan mijn kleine Chris,
  Het lijkt me een heel leuk boek,
  Eigenlijk precies wat ik zoek …

 15. Sint wil een puppy, aangezien wij dol op honden (en met name puppy’s) zijn en ik de illustraties van dit boek (gezien de cover) helemaal geweldig vind!!

 16. Sint gaat de wereld rond. Voor mijn kids in de klas, zodat ze in de sinterklaasperiode kunnen genieten van de leuke verhalen en ze kunnen voorlezen aan de kleuters!

 17. Ik ben het meest nieuwsgierig naar het boek Sint wil een puppy.
  Ik zou het heel erg leuk vinden om deze boekjes voor mijn neefjes te winnen.

 18. Sint wil een puppy. Omdat sinds oma een puppy heeft mijn dochtertje om niets anders zeurt dan dat ze ook een puppy wil. Dit zal vast veel herkenning geven.

 19. De tekeningen van ‘Sint gaat de wereld rond’ vind ik er heel uitnodigend uitzien. Ik ben benieuwd naar dit boek (en ook naar de andere twee)

 20. Eigenlijk ben ik wel benieuwd naar alle 3 de boeken. De titel Sint wil een puppy zou ik graag als eerste willen lezen en willen voorlezen.🐶

 21. Ik doe graag mee voor Eva Ruben en Iris die ook na sinterklaas de eerste maanden er vol van zitten!
  Ze zouden het boek een puppy voor de sint erg leuk vinden. Het zijn alle 3 ook echte dierenvrienden.

 22. Sint gaat de wereld rond, lijkt mij de leukste.
  Ik volg op Bloglovin en ik doe graag mee voor mijn jongste kleindochter.

 23. Sint wil een puppy – Wendy van Dijk & Richard Smythe, lijk me erg leuk voor mijn jongste dochter.
  Ze houd erg van honden 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.