Vandaag, op 10 november 2019, bestaat het merk Sesamstraat officieel 50 jaar! Om deze bijzondere dag te vieren ging dan ook precies vandaag Sesamstraat Live! in première in Theater Gooiland, Hilversum. In eerste instantie zou ik samen met de jongste en de man gaan, maar helaas was de kleinste man zo verkouden, dat ik hem toch maar thuis heb gelaten bij papa. Ik ben dus uiteindelijk alleen naar de première geweest en dat vond ik helemaal niet erg. Sesamstraat is voor mij pure nostalgie, dus ik heb met volle teugen genoten, net als alle enthousiaste kinderen (en hun (groot)ouders) om mij heen.

Het verhaal

Een spannend nieuw avontuur begint voor Sophie (Janouk Kelderman). Vandaag gaat ze namelijk verhuizen! Maar voordat ze vertrekt, gaat ze nog één keer terug naar haar favoriete plek: de rommelzolder. Op zoek naar een oud kinderboek, ziet Sophie plots een hele oude, mysterieuze koffer. Nieuwsgierig maakt ze de slotjes open. Ze ziet een lege trommel koekjes, een rubberen eendje en nog veel meer spulletjes; allemaal van Sesamstraat. En dan gebeurt er iets magisch… de Sesamstraatvriendjes Bert, Ernie, Elmo, Tommie, Pino en Koekiemonster komen tot leven! Het is het begin van een heel bijzonder verhaal waarin alles kan én alles mag.

Interactieve voorstelling

Sophie (en de vriendjes van Sesamstraat) betrekken de gehele voorstelling het publiek bij hun optreden. Zo word je uitgedaagd om vragen te beantwoorden, te dansen en te zingen. Er zijn veel herkenbare liedjes en ook zit er een leerzaam aspect in; vormen, kleuren, letters en cijfers. Leuk voor kinderen, maar ook zeker voor ouders en grootouders.

Uitermate geschikt voor kinderen van 2 t/m 6 jaar. De voorstelling duurt ongeveer 55 minuten en er is dus geen pauze tussendoor.

Cast

Janouk Kelderman: Sophie
Beau van Schaik: Skinactor
Larissa Vulperhorst: Skinactor
Kelly Smeier: Skinactor
Sem Cortenbach: Skinactor

Meer informatie kun je hier vinden.

Uitgelichte afbeelding: Nick van Ormondt
Overig beeld: Eigen archief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.