Voor mij ligt wederom een pareltje van Loes Riphagen: Kom mee, Kees! Eerder werden we al verliefd op het boek Coco kan het! (prentenboek van het Jaar 2021) en daarom is het des te leuker dat we ook dit nieuwe boek in ons hart hebben mogen sluiten.

Het verhaal

Kees en zijn papa zijn op weg naar een kwaakconcert. Ze moeten wel opschieten, anders komen ze te laat. Maar de weg ernaartoe is zo mooi! Kees ziet bijvoorbeeld een regenboog en een tak die op een krokodil lijkt. Papa heeft haast en vindt het maar lastig dat Kees zo snel is afgeleid door de dingen om hen heen. Tot papa de schrik van zijn leven krijgt en beseft dat die scherpe aandacht van Kees eigenlijk fantastisch is.

De drukte van alledag

We herkennen het allemaal wel, de drukte van alledag. Soms beseffen we ons niet dat het eigenlijk allemaal veel te snel gaat en dat zeker onze kinderen in een enorm rap tempo (op)groeien. Kom mee, Kees laat de lezer zien dat er veel meer is dan door je leven heenrennen en dat we eigenlijk allemaal meer de kans moeten pakken om gewoon te genieten. Juist de pure dingen die Loes in dit boek aankaart, zijn de belangrijkste dingen in het leven. GENIET! Voor je het weet ‘zijn ze groot’….

Illustraties en binnenwerk

Dit boek is echt een lust voor het oog. Elke grote plaat zit vol kleine grapjes (je ziet zelfs Coco nog vliegen) waar de lezers naar op zoek kunnen gaan. Alle mooie details zorgen voor eindeloos kijkplezier.

Knutselen

Er is een speciale knutselpagina over Kom mee, Kees. Hier kun je o.a. een kleurplaat vinden en een plaat om je eigen Kees in elkaar te knutselen. Ook vind je er Coco kan het! knutsels!

Over Loes Riphagen

Foto: Vincent Kuyvenhoven

Loes Riphagen (1983) studeerde aan de Willem de Kooning Academie en debuteerde in 2008 met haar boek Slaapkamernachtdieren. Inmiddels heeft ze twintig titels op haar naam staan, waaronder ook Zzz, het Kinderboekenweekgeschenk van 2013. Haar werk is verschenen in Italië, Turkije, Zwitserland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Duitsland, Amerika, Letland, Estland, Finland, Denemarken, China, Korea, Taiwan, Portugal, Japan, Colombia en Slovenië. Loes wordt alom geprezen om haar gedetailleerde tekeningen die voor eindeloos kijkplezier zorgen. Dit leverde haar in binnen- en buitenland verschillende prijzen en nominaties op.

82 gedachten over “Recensie: Kom mee, Kees – Loes Riphagen

 1. Ik doe mee voor Keesje! Zo leuk! Mijn kleindochter heet Keesje en wordt binnenkort 4 jaar en ik zal voor de tweede keer niet op haar verjaardag zijn omdat ik met mijn 74 jaar nog niet ben gevaccineerd! Wat zou dit boek leuk zijn om haar toe te sturen! Dank je wel.

  1. Ah leuk, nu de bibliotheek dicht is, willen we graag nieuwe boekjes lezen. Ik doe graag mee voor mijn kinderen

   1. Ik doe graag mee voor mijn lieve neefje Logan. Zodat kleine Lo -als hij op bezoek is bij tante Jo – niet alleen “Coco kan het!” maar ook “Kom mee Kees” kan lezen. <3

 2. Oh deze lijkt me ook weer zo leuk! Daan houd van dit soort verhalen dus die zouden we graag in onze boekenkast willen hebben! 😍 Van die vrolijke plaatjes word iedereen gelijk blij!

 3. Wij zijn thuis helemaal fan van Coco kan het! Lijkt me heel leuk om nog een boek van Loes Riphagen aan de kinderboekenkast toe te voegen! Kom mee Kees lijkt mee weer een mooi, inspirerend boek!

 4. Ik doe mee voor mijn zoontje Alexander. Lekker lezen voor het slapen gaan. Hij kan al een paar woordjes zelf lezen.

 5. Ik doe graag mee voor mijn kleindochtertje dat binnenkort haar eerste verjaardag mag gaan vieren en nu al dol is op het lezen van boekjes

 6. Ik lees mijn kleindochter altijd voor als ze bij mij ( bijna wekelijks) logeert. Er mag weer wat nieuws op de plank…….en laat één onze poezen nou Kees heten!

 7. Doe graag mee voor mijn nichtje en neefje die sinds kort het voorlezen en de mooie prenten bekijken, hebben ontdekt, De boekjes zijn niet meer aan te slepen, gelukkig dat er een bibliotheek is.

 8. Wat een leuke tekeningen en wat is dit een mooi boek! Ik doe heel graag mee voor mijn kleindochter, superleuk! 🙂
  Duimen maarrr…

 9. Heerlijk! Enorm graag. Ik heb het boek van Loes gezien bij Koffietijd, waar ze in de uitzending was. Ik herkende de cover meteen. Toen al dacht ik, dit is er één om te onthouden. Zou jullie enorm dankbaar zijn en de illustraties, samen met mijn nichtje Liv, opvreten! Zo kleurrijk, mysterieus en avontuurlijk tegelijk. Kom mee Kees! Kom maar naar Amersfoort 🙂

 10. Graag doe ik mee, wij beleven net als kikker kees, veel avonturen, wanneer we weg zijn op de fiets. Altijd wordt onze aandacht getrokken door de mooie natuur en dieren om ons heen. Zo komen katten bij ons, die geven ons kopjes en mogen we een aai geven. Ook genieten we van de vogels om ons heen. Dit boek kan ik voorlezen aan kinderen en ze de belevenis wereld van kikker Kees doen mee beleven.

 11. Wat leuk voor mijn zoontjes.. Ze zijn dol op boekjes lezen!
  Grote broer kan nu al zijn kleine broertje voorlezen! 🥰

 12. Doe heel graag mee voor onze dochter. En Kees is voor ons een bijzondere naam in ons gezin, en het eerste woordje wat mijn dochter kon zeggen.
  Helaas is onze Kees (de kat) er niet meer. Maar daarom is dit boek vaat extra speciaal!

 13. Mijn dochtertje en ik zijn dol op samen boekjes lezen. Echt gezellig voor het slapengaan en het afsluiten van de dag. Ik doe graag mee voor dit mooie boek!

 14. Wat een leuk boek. Mooie prenten en het klinkt herkenbaar. Ik wil graag doorlopen en mijn zoontjes zien overal mooie dingen onderweg liggen, dus soms is het ook echt even genieten van de omgeving. Ik denk dat mijn zoontjes dit boek dus ook heel erg leuk vinden en herkenbaar.

 15. Wij werden eerder ook al verliefd op Coco kan het. En willen ook graag dit nieuwe boek in ons hart sluiten. En ook wij herkennen ons wel in de alledaagse drukte. En beseffen dat het allemaal veel te snel gaat met onze kinderen die inderdaad in rap tempo (op)groeien. En we meer kans moeten pakken om gewoon te genieten. Juist daarom willen we dit boek graag om van de belangrijkste dingen in het leven te GENIETEN!! Voor dat ik het weet ‘is hij groot’…….

 16. Wat een schattig boekje!!
  Zo gaat het met mijn kleinkinderen vaak ook, als we onderweg zijn.
  Wij volwassenen willen altijd opschieten en hebben vaak geen oog meer voor de kleine simpele dingen.
  We kunnen nog veel van de “Keesjes” leren toch…..
  Heel graag doe ik mee en volg op bloglovin.

 17. wij moeten ook vaak erg veel haasten. Soms voel ik me gewoon schuldig tegenover de kinderen. Haasten voor de sporten van onze oudste zoontje. Naar school, werken, van de oppas halen. In het weekend proberen we daarom altijd leuke dingen te plannen en vaak op vrijdagmiddag hebben we kidsmiddag, dan mogen de kinderen bepalen wat we eten en wat we gaan doen. Om 16.00 uur hebben we altijd boekjes half uur. Ons oudste zoontje zit in groep 3 en loopt iets achter, hij moet dus veel lezen. Hij mag dan op vrijdag een plekje uit kiezen waar we gaan lezen en mag hij voorlezen aan zijn broertje. Soms zitten we met zijn alle in de badkuip een verhaaltje te lezen, of ons zoontje kiest ervoor dat we allemaal in het raamkozijn zitten. Het is eigenlijk best hilarisch, maar zo stimuleren we hem wel om te lezen. Ons zoontje van 1 vind het erg leuk dat zijn oudste broertje dan voorleest en vooral omdat we altijd weer op een gekke plek belanden. Wat zou het leuk zijn als we dit boekje winnen en hij kan voorlezen aan zijn broer

 18. Ach, wat een super schattig boekje! Heel leuk voor mijn neefje en nichtje, zodat mijn dochters ze voor kunnen lezen <3!

 19. Oh zou dit boek net zo leuk zijn als ‘Coco kan het’? Mijn jongens zijn dol op dat boek. Het boek van Kees zullen ze vast ook geweldig vinden. Helemaal omdat de lievelingsknuffel van de oudste eeen kikker is.

 20. Wat een mooie tekeningen! Ik ben benieuwd naar het hele boekje.
  Ik doe mee voor mijn zoontje. Hij wordt in mei 2 jaar en houdt enorm van lezen (oftewel voorgelezen worden)
  Heerlijk samen bladeren, kleuren bekijken en dingen benoemen.

 21. Wat ziet dit boek er prachtig uit! Ik maak graag kans voor onze dochter, maar lees hem dan stiekem natuurlijk ook even voor op school! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.