unnamed (1)Marjan Laban is in Nederland dé autoriteit op het gebied van newborn fotografie. Zoals we allemaal wel weten is er veel vraag en veel aanbod in deze tak. Wie wilt er immers geen prachtige foto hebben van zijn of haar pasgeboren kind? 
Het boek bestaat bijna geheel uit foto’s. Liefdevolle foto’s maar ook foto’s die je emoties laten spreken en uiteraard … een heleboel slapende baby (foto’s).

 

 

De titel van het boek heeft voor mij een dubbele betekenis. Natuurlijk het wonder van het nieuwe leven dat nooit uit te leggen valt. dit grote levensgeheim dat (meestal) in negen maanden tijd geweven is in de schoot van de moeder. Het is met recht een wonder! 
Voor mij is het tweede wonder dat ik twee jaar geleden niet had kunnen denken dat ik hier zou staan, of liever, zitten. Dat was het moment dat ik in mijn rolstoel kwam. Ik heb op een nieuwe manier moeten leren leven en fotograferen. Toen leek het een bijna niet te nemen berg. Nu weet ik wel beter! Bron: Marjan Laban - Wonder! "vooraf"

Het voorafje is zeker de moeite waard om te lezen, hierdoor leeft het boek veel meer. In het boek staan vele foto’s waarvan soms twee uit een zelfde setting. Zo is er een zus met haar broertje/zusje waarbij ze een kusje gaat geven en een foto waarbij ze haar hoofd bijna op het hoofdje van de baby legt. Hierdoor weten de foto’s je te pakken. Bovendien krijg ik persoonlijk een heel beeld voor ogen hoe dat in de studio eruit moet gezien hebben.
Ook zijn er foto’s bij waarbij een kort stukje tekst geschreven staat. Vermoedelijk door de ouder(s). Bijzonder is dat de tekst mooi overeenkomen met de foto’s. Het lijkt allemaal zo simpel, maar ik weet van mijn eigen kinderen dat je kind er ook maar net zin in moet hebben. Wat het boek nog interessanter maakt zijn de foto’s van bijzondere kindjes.
Het boek geeft veel inspiratie en/of herinneringen naar de baby tijd die gaat komen, die er is geweest of die er nu is. Welke tijd het ook het ook is (geweest). Blijf die momenten koesteren, wat er ook gebeurt!

unnamedMarjan Laban heeft (uiteraard) een eigen website –> www.marjanlaban-fotografie.nl.
Hier kun in haar portfolio terecht om foto’s te bekijken en kun je er zelf een fotoshoot boeken. Niet alleen van newborn shoots!

ISBN: 9789043525442
Uitgeverij: Kok
Uitvoering: Hardback
Omvang: 96 pagina’s
Afmeting: 237 mm x 213 mm x 14 mm
Verschijningsdatum: 25-08-2015
Taal: Nederlands
Genre: Zwangerschap en geboorte

Het boek is te koop voor €14,99 bij  www.kok.nl

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.