SouwtjeEerder schreef ik al een recensie van het boekje Bobbi op vakantie & gaat naar zee + strandbal van Monica Maas. Monica Maas is niet alleen schrijfster van de serie Bobbi ook schreef en illustreerde ze het boek Souwtje. Wij ontvingen het boek en hebben tijdens onze vakantie uren lees en kijkplezier mogen ervaren.

Aangezien we vaker boeken mogen recenseren lezen we nu vaker een boek in een keer uit. Gewoon omdat het kan en omdat de boeken soms zo spannend zijn dat het moeilijk is om weg te leggen. Niet alleen voor de kinderen maar ook voor deze mama. Het boek van Souwtje is een perfect voorbeeld van een boek dat zich in een keer laat uitlezen. Gelukkig kunnen we tussendoor ademhalen.

Op een eiland in een scheef gewaaid huis woont Souwtje. SouwtjeSouwtje kent alle dieren, schildert graag en verkoopt de schilderijen op het vaste land bij rustig weer. De mensen zijn namelijk dol op haar schilderijen van de zee. Tijdens een zware storm komt Zeehond in haar moestuin terecht. Zeehond wilt echter niet terug naar zee maar met Souwtje mee naar binnen. In eerste instantie vindt Zeehond het maar wat leuk, maar dan begint de verveling toe te slaan en krijgt Zeehond honger. Souwtje heeft pannekoeken op het menu staan, niet echt een zeehonden maaltijd, maar Zeehond is vastbesloten ook pannekoeken te eten. Ook gaat Zeehond in bad en in een hangmat slapen, of dit allemaal een succes is lees je in het boek.

Het boek leest zich, zoals eerder gezegd, makkelijk weg. De vrolijke illustraties zorgen ervoor dat mijn jongste kinderen het verhaal ontzettend goed kunnen volgen. Zelfs voorspellen wat er gaat gebeuren gaat hun met gemak af. De woordenschat wordt rijkelijk aangevuld en ze amuseren zich kostelijk. Wat wil je nog meer?

SouwtjeISBN boek: 9789051162462
ISBN E-book: 9789051163230
Uitgever: De Vier Windstreken
Tekst en illustraties: Monica Maas

Het boek is hier te bestellen voor €13,95 en het E-book is hier te bestellen voor €4,99
Ook zijn er hierhierhier EN hier gratis kleurplaten te downloaden van Souwtje.

/Miranda Young

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.